Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:20, 22.04.2024

Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur

Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur

Virșlii sunt un tip de cârnați uscați, de obicei făcuți din carne de porc sau de vită, care sunt condimentați și uscați. Aceștia sunt populari în multe țări, fiind consumați atât ca gustare, cât și în diverse preparate…




11:01, 19.12.2023

Rețetă de virșli. Cum să pregătești acasă cei mai delicioși cârnați

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar dacă vă doriți să mai adăugați un preparat pe masa voastră de sărbătoare, atunci rețeta de virșli este ideală. Vă vom explica cum să pregătiți la voi acasă cei mai delicioși…




13:00, 11.08.2023

Virșli, cârnați din Ardeal pe care trebuie să îi guști! Se fac ca la carte numai într-o zonă din țară - FOTO

Virșli, un preparat culinar din carne de capră sau oaie în amestec cu carne de vită, înveliți într-un maț de oaie, sunt specifici numai unei zone din țară. Și alții încearcă să imite rețeta, dar degeaba.Acesta…




12:41, 27.11.2022

FOTO VIDEO| Noul Talcioc din Alba Iulia luat cu asalt de amatorii de chilipiruri dar și de mici și virșli: Oamenii au profitat de vremea de toamnă și…

FOTO VIDEO| Noul Talcioc din Alba Iulia luat cu asalt de amatorii de chilipiruri dar și de mici și virșli: Oamenii au profitat de vremea de toamnă și au ieși la târguit FOTO VIDEO| Noul Talcioc din Alba Iulia luat…




15:16, 03.09.2021

„Virșli de Hunedoara”, în proces de obținere a certificatului de „Indicație Geografică Protejată”

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a participat la Direcția pentru Agricultură Județeană pentru a analiza stadiul în care se află proiectul de obținere a certificatului de „Indicație Geografică Protejată”…




15:29, 03.12.2018

Scrumbia de Dunăre afumată, al cincilea produs alimentar românesc protejat la nivel european

"România are, începând cu 3 decembrie, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicaţie…




11:16, 08.06.2018

Sibiu: Cârnaţii de săcărâmb şi virşli - produse vedetă în acest week-end la Muzeul în aer liber

Cinci producători de cârnaţi de săcărâmb şi virşli, din judeţul Hunedoara, vor aduce aceste produse tradiţionale, sâmbătă şi duminică, la Târgul de ţară amenajat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Potrivit…




13:33, 14.03.2018

Alina Pușcaș și Cornel Păsat au făcut pentru prima dată virșli, în Transilvania, la “Ie, Românie”: “A fost destul de complicat pentru că mațul este foarte…

Alina Pușcaș și Cornel Păsat îi dau o mână de ajutor lui Mircea Radu să găsească fetele cele mai frumoase și localnicii cei mai talentați din Transilvania, vineri, 16 martie, de la ora 20.00, la “Ie, Românie”.




18:15, 30.11.2017

Ministrul Agriculturii, Petre Daea s-a făcut remarcat la un eveniment din cadrul campaniei 'Alege oaia!': A mâncat virşli şi mici la Alba Iulia

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a participat, joi, la Alba Iulia, la un eveniment de promovare a produselor din carne şi lapte de oaie organizat în cadrul campaniei „Alege oaia!”, şi-a cumpărat virşli,…




10:14, 25.03.2017

„Cârnăciorii lui Avram Iancu”, virșli de Hunedoara, ar putea fi recunoscuți ca marcă tradițională la nivel european. Ce pași trebuie făcuți

Cel mai reprezentativ produs pentru județul Hunedoara, virșli – cârnăciorii tradiționali despre care se spune că se prepară încă de pe vremea dacilor, ar putea fi certificați la nivel european. Mai mulți mici producători…




15:23, 15.05.2016

Protecţie europeană pentru Caşcavalul din Săveni şi Cârnaţii de Pleşcoi

Caşcavalul de Săveni şi Cârnaţii de Pleşcoi vor întregi cât mai rapid lista produselor româneşti protejate la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni, Salamul de Sibiu şi Telemeaua…




19:51, 19.05.2015

Primul produs din Delta, cu atestare europeana. Pana acum Romania are protejat la nivel comunitar doar magiunul de Topoloveni

Scrumbia afumata de Dunare ar putea fi primul produs din Delta cu atestare europeana. Un producator din Tulcea face toate demersurile pentru ca specialitatea dobrogeana sa primeasca denumirea de "origine protejata"…




10:15, 11.05.2015

Producătorii agricoli, fără piaţă de desfacere?

Producătorii agricoli din Caraş-Severin susţin că nu mai au piaţă de desfacere pentru produsele naturale. Aceştia consideră că statul nu-i ajută să-şi vândă produsele, informează Agerpres. ''Am venit…




05:15, 22.01.2015

Hunedoara bate Deva la capitolul turism

După ani buni în care Hunedoara a pierdut, una câte una, multe dintre facilităţile şi resursele de care beneficiase zeci de ani la rând, cel de-al doilea municipiu al judeţului Hunedoara pare să renască din propria…




05:15, 04.12.2014

Hunedoara a pierdut 70% dintre produsele tradiţionale

Dintre 54 de produse atestate ca fiind tradiţionale în judeţul nostru doar pentru 15 au fost trimise cereri de reatestare, astfel că Hunedoara a pierdut mai bine de două treimi dintre produsele tradiţionale. Cu…




17:06, 09.06.2014

Festivalul Virşlilor la Hunedoara

Festivalul Virşlilor la Hunedoara Astăzi, 16:57 Comentează de Ilie Pintea Cea de-a treia ediţie a Festivalului Virşlilor, a unit Hunedoara cu centrul Devei, pentru că organizatorii au vrut să promoveze şi Castelul…




15:09, 05.06.2014

"Festivalul virşlilor" la Castelul Corvinilor şi în Centrul Istoric al Devei

În acest sfârşit de săptămână, turiştii care vizitează Castelul Corvinilor de la Hunedoara şi Centrul Istoric al Devei vor avea parte de un adevărat regal culinar dedicat unui produs unic în România şi în Europa:…




13:54, 22.05.2014

Brânza de Covurlui, Salamul de Nădlac și Pita de Pecica vor protecție europeană

Zece produse tradiționale se află în pregătire pentru obținerea protecției europene, printre ele numărându-se Brânza de Covurlui, Salamul de Nădlac și Pita de Pecica. Foto: (c) BOGDAN BARBULESCU / AGERPRES ARHIVA…




07:10, 14.06.2012

Colţul cultural: Festivalul virşlilor – un model

Festivalul virşlilor – medieval şi gastronomic la Castelul Corvinilor a ajuns la final. Îmi revine plăcerea să prezint câteva informaţii, acum la câteva zile după desfăşurarea unui eveniment cultural, autentic,…