Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:05, 09.04.2024

Animale misterioase văzute într-un oraș din România. Viețuitoarele umblă libere pe străzi

Animale misterioase văzute într-un oraș din România. Viețuitoarele umblă libere pe străzi

Șoarecii albi umblă nestingherițiÎntr-o duminică, spațiul popular de campare de pe malul stâng al râului Dobrovăț a devenit scena unei descoperiri neobișnuite. Șoarecii albi, simboluri ale laboratoarelor de cercetare,…




12:55, 12.03.2024

Păsări flamingo, pe un lac faimos din România. Care sunt șansele ca viețuitoarele exotice să se naturalizeze la noi

Păsările exotice vin din sud și au poposit pe lacul din Constanța, ca să se odihnească și să se hrănească, ca să își poată continuă apoi migrația către Crimeea, Grecia sau Tunisia unde vor cuibări.




21:45, 15.02.2024

FOTO Expoziție cu tarantule, gândaci și scorpioni vii, în Brașov

FOTO Expoziție cu tarantule, gândaci și scorpioni vii, în Brașov

Câteva zeci de exemplare de tarantule, gândaci și scorpioni vii pot fi văzute în cadrul unei expoziții, în Brașov, la Centrul Cultural Reduta. De asemenea, mai pot fi văzute și insecte băț, insecte frunze, dar…




15:50, 19.07.2023

Cum suportă arșița viețuitoarele de la Grădina Zoologică din Chișinău

Zăpușeala de afară este suportată cu mult greu și de animale. În această perioadă toridă, viețuitoarele din Grădina Zoologică din Chișinău primesc o atenție sporită din partea îngrijitorilor pentru a depăși canicula.…




15:15, 03.03.2023

VIDEO - Campanie globală pentru stoparea pierderii biodiversităţii: 69% dintre vieţuitoarele sălbatice dispar în ritm alarmant

Aproape 70% din populaţiile de mamifere, peşti, amfibieni, reptile sau păsări au dispărut într-un ritm alarmant, în ultimele cinci decenii, reiese din Raportul "Planeta Vie 2022", publicat de WWF, organizaţie care…




13:20, 04.10.2022

Nivel de radiaţii ridicat pentru vieţuitoarele marine şi turişti, la zeci de ani de la testele nucleare britanice din arhipelagul australian Insulele…

La mai bine de jumătate de secol după ce Marea Britanie a efectuat primele teste nucleare în arhipelagul australian Insulele Montebello, între 1952 şi 1956, oamenii de ştiinţă au descoperit că există în continuare…




18:56, 27.08.2022

Negocierile pentru un tratat ONU privind protejarea vieţuitoarelor marine, încheiate fără semnarea unui acord

O conferinţă ONU ce a avut ca scop semnarea în premieră mondială a unui tratat cu caracter obligatoriu pentru protejarea vieţuitoarelor marine în largul mărilor şi oceanelor s-a încheiat la New York fără un rezultat…




15:40, 20.07.2022

Mănăstirea Sf. Ilie de la Izvor și-a cinstit ocrotitorul

CARAȘ-SEVERIN – La praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, mai multe lăcașuri de cult din Eparhia Banatului de Munte și-au cinstit ocrotitorul. Printre acestea, se numără Catedrala Episcopală din Caransebeș,…




00:10, 16.03.2022

Oamenii de ştiinţă au reuşit să obţină în laborator un exemplar de şoarece fertil provenit dintr-un singur ovocit nefertilizat

Un exemplar de rozător obţinut în urma unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă chinezi dintr-un singur ovocit nefertilizat a crescut şi a devenit un şoarece adult fertil, a informat agenţia Xinhua,…




13:10, 24.01.2022

Cum suportă animalele de la Zoo Brașov gerul? Viețuitoarele primesc vitamine în această perioadă

Temperaturile scăzute din ultimele zile afectează și animalele nu doar oamenii. La Gradina Zoologică din Brașov, îngrijitorii au luat măsuri încâ din toamna anului trecut pentru ca animalele să treacă mai ușor…




10:46, 29.12.2021

Pădurarii au grijă de animalele sălbatice: Tone de hrană, pregătite pentru viețuitoarele pădurii (FOTOREPORT)

Animalele sălbatice care îşi găsesc cu greu hrană în această perioadă au parte de meniuri speciale asigurate de silvicultori. Pentru a face faţă temperaturilor scăzute, pădurarii au grijă ca animalelor să nu le…




14:50, 13.08.2021

Un turist ceh a cerut ajutor să salveze vieţuitoarele captive în bazinul de Metale Rare din Vadu

Un turist ceh s-a adresat autorităţilor române cerând eliberarea unor vieţuitoare prinse într-un bazin de apă din care nu mai puteau să iasă. Bazinul este în zona Vadu, în incinta fostei Întreprinderi de Metale…




14:35, 16.06.2021

Vieţuitoarele din Marea Neagră, ameninţate de poluarea de pe coasta Turciei. Fenomenul s-a produs în trecut şi pe litoralul românesc

Flora şi fauna din Marea Neagră sunt din nou în pericol. Ameninţarea vine de pe coasta Turciei, unde din luna mai a fost sesizat un fenomen îngrijorător: o regiune extinsă a Mării Marmara este acoperită de un mucilagiu…




11:56, 13.01.2021

Ziua Culturii Naţionale la Muzeul Antipa: Ateliere online interactive dedicate vieţuitoarelor din Delta Dunării

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" îi invită pe cei mici, vineri, de Ziua Culturii Naţionale, să descopere natura participând la ateliere online interactive dedicate vieţuitoarelor din Delta Dunării.…




19:10, 25.12.2020

Cadouri de la Moș Crăciun pentru viețuitoarele bioparcului din Valencia

Dis-de-dimineață, animalele au avut parte de surprize: jucării și delicii preferate. După ce au găsit cadourile, gorilele, cimpanzeii, leii, elefanții, suricatele și alte viețuitoare ale bioparcului au trecut imediat…




12:50, 16.12.2020

Viețuitoarele de la Grădina Zoologică din Capitală, gata de iarnă. Cele mai sensibile la frig specii, trecute în încăperi speciale

Chiar dacă vor veni gerurile, acestea nu vor pune în pericol viaţa viețuitoarelor de la Grădina Zoologică. Cele mai sensibile la frig, maimuţele şi papagalii, au fost deja trecute în volieree de iarnă, în care…




15:00, 12.11.2020

Ediţie specială online cu prezentări despre cel mai tânăr pământ al României şi vieţuitoarele cu sânge rece, la Antipa, în cadrul Noaptea Muzeelor

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" va participa anul acesta la Noaptea Muzeelor, ediţie care va avea loc sâmbătă, online, potrivit news.ro.Evenimentele dedicate vor putea fi urmărite pe pagina…




05:20, 24.10.2020

Cum au ajuns algele marine să ucidă vieţuitoarelor marine de pe coastele peninsulei Kamceatka

Decesele în masă ale vieţuitoarelor marine de pe coastele peninsulei Kamceatka, în Extremul Orient rus, au fost cauzate de înflorirea unor alge toxice, a declarat vineri cel mai înalt responsabil pentru mediu din…




17:56, 23.10.2020

Rusia: Decesele în masă ale viețuitoarelor marine de pe coastele peninsulei Kamceatka, cauzate de alge toxice

Decesele în masă ale vieţuitoarelor marine de pe coastele peninsulei Kamceatka, în Extremul Orient rus, au fost cauzate de înflorirea unor alge toxice, a declarat vineri cel mai înalt responsabil pentru mediu din…




17:41, 23.10.2020

Rusia - Decesele în masă ale vieţuitoarelor marine de pe coastele Kamceatkăi, cauzate de înflorirea unor alge toxice

Decesele în masă ale vieţuitoarelor marine de pe coastele peninsulei Kamceatka, în Extremul Orient rus, au fost cauzate de înflorirea unor alge toxice, a declarat vineri cel mai înalt responsabil pentru mediu din…




04:31, 28.09.2020

Rezervaţie naturală secată din cauza lipsei precipitaţiilor. Vieţuitoarele îşi caută acum alt habitat

În judeţul Vrancea, nu a mai plouat din luna mai, şi atunci foarte puţin, iar iarna care a trecut a fost una extrem de săracă în precipitaţii. Din această cauză, gârla cunoscută sub numele de „Sireţel”, rezervaţie…




17:21, 06.09.2020

Și oceanele se chinuie să respire. Viețuitoarele marine suferă din cauza încălzirii globale și a poluării cauzate de noi

Pandemia de coronavirus a pus pe pauză programele ”verzi”, care ar trebui să transforme diverse sectoare ale industriei într-unele mai prietenoase cu natura, iar per total, să reducă poluarea la nivel global. Așa…




05:18, 23.07.2020

Numărul viețuitoarelor marine a scăzut brusc din cauza pescuitului în masă

Biologii canadieni de la Universitatea din British Columbia, în comun cu colegii germani de la Centrul de cercetare a oceanului Helmholtz GEOMAR în Kiel și oamenii de știință de la Universitatea din Australia de…




10:06, 26.05.2020

Încălzirea oceanelor, o ameninţare şi pentru vieţuitoarele din zonele de mare adâncime (studiu)

Cele mai adânci oceane ale lumii se încălzesc într-un ritm mult mai lent, dar mai dramatic în comparaţie cu apa de la suprafaţă, semnalând un viitor sumbru pentru vieţuitoarele care trăiesc în apele de profunzime,…




09:42, 26.05.2020

STUDIU. Încălzirea oceanelor, o amenințare și pentru viețuitoarele din zonele de mare adâncime

Cele mai adânci oceane ale lumii se încălzesc într-un ritm mult mai lent, dar mai dramatic în comparaţie cu apa de la suprafaţă, semnalând un viitor sumbru pentru vieţuitoarele care trăiesc în apele de profunzime,…




17:02, 15.04.2020

Ce fac viețuitoarele de la ZooClub Bardar pe timp de carantină (VIDEO)

Animalele și păsările de la ferma din satul Bardar se odihensc acum în liniște! Odată cu instituirea stării de urgență, în Republica Moldova, clubul Zoo a rămas fără vizitatori. Acest lucru pare să le întristeze…




10:47, 04.12.2019

Gunoiul din oceane continuă să pună în pericol viaţa viețuitoarelor subacvatice

Gunoiul din oceane continuă să pună în pericol viaţa viețuitoarelor subacvatice. Un rechin-balenă a fost surprins de un grup de pescari cu o funie groasă înfăşurată în jurul corpului. Peştele s-a apropiat de barcă…




19:54, 25.10.2019

'Dacă nu ar fi existat asteroidul, oamenii nu ar fi evoluat niciodată', ipoteza demonstrată de mii de fosile ale vieţuitoarelor post-apocaliptice

Un depozit de fosile revelatoare, descoperite în centrul statului american Colorado, oferă detalii necunoscute anterior despre evoluţia mamiferelor în peisajul post-apocaliptic creat de impactul dintre un asteroid…




20:45, 13.08.2019

Populaţia de animale din pădurile lumii s-a redus la jumătate faţă de 1970 (raport)

Numărul vieţuitoarelor care trăiesc în pădurile din întreaga lume s-a redus cu cel puţin o jumătate în ultimii 50 de ani, avertizează un studiu citat marţi de Press Association. Vieţuitoarele din mediul forestier…




10:15, 15.07.2019

Ferestre în timp, o invitaţie la descoperirea Geoparcului Internaţional UNESCO Ţara Haţegului

Din această vară, locuitorii şi vizitatorii Geoparcului Internaţional UNESCO Ţara Haţegului sunt invitaţi să conştientizeze şi să descopere modificările spaţio-temporale ale unei arii protejate prin intermediul…