Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:25, 20.11.2023

Sarmale de post delicioase, ca la mama acasă - Rețeta cu care vei da gata întreaga familie

În celebra carte de bucate românești a Sandei Marin, există o rețetă excepțională pentru sarmale de post.Printre rețetele tradiționale românești din cartea Sandei Marin este și cea pentru sarmale de post, cu orez,…




21:05, 18.06.2023

Păstrăvi si cartofi noi la grătar - cea mai simplă rețetă pe care o poți pregăti acasă! Gustul este desăvârșit

Ingrediente necesare:– doi pastravi eviscerati si curatati– 4-5 cartofi noi– o lamaie taiata in doua– sare– pudra de usturoi– salvie– cimbru– 1-2 linguri uleiMod de preparare:Curata cartofii si taie-i in patru,…




21:00, 18.06.2023

Păstrăvi si cartofi noi la grătar, cea mai simplă rețetă! Cum să o prepari

Ingrediente necesare:– doi pastravi eviscerati si curatati– 4-5 cartofi noi– o lamaie taiata in doua– sare– pudra de usturoi– salvie– cimbru– 1-2 linguri uleiMod de preparare:Curata cartofii si taie-i in patru,…




09:40, 21.11.2022

Dezlegare la pește? Gătește un borș de pește moldovenesc rapid și delicios

Ingrediente pentru borșul de pește:- 1 kg de pește- 2 morcovi- 2 cartofi mari- 1 rădăcină pătrunjel- 2 cepe- 2 ardei grași- 2 linguri orez- 4 roșii bine coapte sau 4 linguri de bulion- leușteanâ-borș- sare- piper-…




09:35, 30.01.2022

Piept de pui | fâșii delicioase

Ingrediente un piept de pui dezosat i fr piele 34 ou pesmet fin condimente în funcie de preferine (sare piper boia dulceiute praf de usturoi) puin uleiMod de preparare Se spal pieptul de pui. se separ muchiuleul…




10:35, 29.11.2021

Cum faci cele mai fragede cotlete de porc. Un minut în acest amestec şi vor avea un gust divin!

Ingrediente:4 cotlete slabe de porc, fără os60 ml lapte60 g parmezan ras60 g pesmetun sfert de linguriţă praf de usturoisarepiper7-8 linguri uleiMod de preparare:Laptele se pune într-un castron. În alt vas se amestecă…




11:35, 07.01.2019

Clătite cu spanac. Rețetă pentru un desert delicios

Clătitele sunt adorate de foarte multă lume, fiind un desert sau chiar un mic dejun ideal. Cei care doresc un aperitiv delicios pot opta pentru clătitele cu spanac. Ingrediente: 300 ml lapte 125 g faina 90 g spanac 1…




22:38, 04.08.2016

ecuisine.ro: Salata picanta cu quinoa si ton

10 minute pentru a manca sanatos si cu gust.Dificultate: usorTimp de preparare: rapidPortii: 4Ingrediente: 1 ceapa feliata 350 g ardei, feliat 1 lingurita ulei masline 1 ardei chilli, tocat 250 g quinoa, fiarta…




00:00, 24.11.2014

GALERIE FOTO: Plăcinta de Ovidenie (umplută cu varză sau dovleac)

www.desprepaine.roIngrediente:500 g făină Gold Maya, 25 g. drojdie2 linguri ulei0,5 linguriță zahăr0,5 linguriță sarePentru umplutura cu varză1 kg varză dulce bulionmărarpiper, sare, uleiPentru umplutură cu dovleacun…




10:51, 10.06.2014

REŢETA ZILEI: Pulpă de porc împănată cu usturoi

Ingrediente:1,200-1,500 kg pulpa de porc10 catei usturoi1/2  lingurita piper rosu piper macinat si sare dupa gust5 foi de dafin150 ml apa50 ml uleiMod de preparare:Carnea se spala si se curata. Usturoiul se curata,…




13:21, 28.05.2014

REŢETA ZILEI: Cârnăciori la grătar

Ingrediente:1 kg carnaciori proaspeti1 lingura uleiMod de preparare:Gratarul se incinge si se unge cu grasime.    Carnaciorii se ung cu ulei si se ruleaza in forma de spirala, apoi se infig pe betele de frigarui.  …




13:39, 22.04.2014

REŢETA ZILEI: Friptură de curcan la tavă

Ingrediente:carne de curcan (aripi si pulpe)1 capatana usturoisare, piper dupa gust200 ml vin alb 6 linguri uleiMod de preparare: Usturoiul se curata si se spala. Carnea de curcan se impaneaza cu usturoi si se…




10:36, 01.04.2014

REŢETA ZILEI: Sos pentru cartofi

Ingrediente:150 ml iaurt4 catei de usturoicateva fire de  mararsare piper20 ml uleiMod de preparare:Intr-un bol  se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare,  piper, ulei  si  marar proaspat tocat, pana obtinem…




11:36, 12.09.2013

REŢETE pentru CĂMARĂ: Conopidă murată

Ingrediente:½ kg conopidao ceapa medie, taiata feliiun catel usturoiboabe de piper negru, frunze de dafin, cimbru si maghiran dupa gust250 ml apa250 ml otet alb½ lingurita sare¼ ceasca uleiMod de preparare: Speli…




09:34, 19.12.2012

REŢETA ZILEI: Muşchiuleţ de porc umplut

Ingrediente:2 muschiuleti de porc50 ml ulei200 ml apasarePentru umplutura: 2 cepe2 morcovisare300 gr carne tocata20 gr gris1 legatura de patrunjel verdepiper50 ml uleiMod de preparare: Umplutura: intr-o tigaie…




09:30, 22.11.2012

REŢETA ZILEI: Varză cu legume

Ingrediente:1 varza proaspata de marime potrivita1 ceapa2 ardei gogosar rosuverdeatapiper boabesare50 ml uleiMod de preparare:Varza se spala si se toaca marunt. Gogosarul se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita…




09:30, 08.08.2012

REŢETA ZILEI: Vinete umplute

Ingrediente: 3 vinete mari500 gr carne tocata1 ceapa2-3 rosiimararsarepiperputin uleiMod de preparare:Vinetele se spala, nu se cojesc, dar se taie in 2 si apoi se indeparteaza cu o lingurita miezul, lasandu-se…




23:58, 14.02.2012

Filet de porc Appenzeller

Ingrediente❱ 1 buc. mușchiuleț de porc 350 – 400 g❱ carne uscată, pastramă din carne de vită, uscată la aer, specific elvețiană, tăiată felii subțiri❱ morcovi, ţelină, praz, cașcaval, sare, piper, uleiMod de preparare Se…




09:36, 13.08.2011

Piept de pui umplut cu ciuperci

Ingrediente: 300 gr piept de pui dezosat4 ciuperci proaspete100 gr cascavalcondimente, sare100 ml uleiMod de preparare:Pieptul de taie in bucati , se taie subtire si se bate putin , se umplu cu cacaval si ciuperci…