Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:05, 18.12.2023

Având în vedere apropierea Ignatului, /DSP Prahova avertizează: Metodele de sărare, uscare, afumare sau ­procesare cu microunde a cărnii nu asigură ­distrugerea…

N.D. Potrivit tradițiilor din România, pe 20 decembrie este Ignatul, ziua în care se taie porcul, sacrificarea acestuia fiind urmată de sortarea cărnii și prepararea specialităților din carne pentru Crăciun. Având…




16:20, 13.12.2023

De ce e bine să congelezi carnea de porc înainte de consum. Boala gravă pe care o riscă cei ce nu fac acest lucru

De ce e bine să congelezi carnea de porc înainte de consum. Boala gravă pe care o riscă cei ce nu fac acest lucru Trichineloza este o boală parazitară cauzată de infecția cu un vierme numit Trichinella. Acesta…




09:10, 09.12.2023

DSVSA Braşov prezintă măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii populației cu Trichineloză

În scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populaţiei cu Trichinella Spiralis (Trichineloză), DSVSA Braşov aduce la cunoştinţa consumatorilor informații și măsuri în acest sens. În scopul prevenirii unor…




00:01, 08.12.2023

Porcii și mistreții „ceruți” de Crăciun sunt animale-rezervor de paraziți!

ATENȚIE MARE!… Trichineloza este o zoonoză (o boală infecțioasă care este transmisă de la animal la om) cauzată de viermi rotunzi (parazit nematod) din genul Trichinella spp. DSP Vaslui, prin directorul Mihaela…




16:20, 07.12.2023

Vrei să tai porcul de Crăciun? Unde poți testa carnea, ca să eviți infecțiile periculoase:

Una dintre tradițiile românești des întâlnită în această perioadă este tăierea porcului. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistriţa-Năsăud recomandă o serie de pași de parcurs pentru a…




11:20, 07.12.2023

DSP Prahova, informare privind trichineloza. Ce trebuie să ştiţi atunci când tăiaţi porcul din gospodărie

Trichineloza este o zoonoză (o boală infecțioasă care este transmisă de la animal la om) cauzată de viermi rotunzi (parazit nematod) din genul Trichinella spp. Oamenii, dar și animalele domestice și sălbatice,…




13:05, 06.12.2023

Bistrițenii, sfătuiți să cumpere produse alimentare doar din unități autorizate sanitar-veterinar! Ce trebuie să facă dacă sacrifică porcul în gospodărie

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud (DSVSA BN) recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar veterinar.…




11:15, 06.12.2023

Primul caz de trichineloză depistat la porcul sacrificat în gospodărie cu ocazia sărbătorilor de iarnă

A fost depistat primul caz de trichineloză la un porc domestic sacrificat într-o gospodărie din județul Alba cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an. DSVSA Alba recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze…




12:31, 05.12.2023

DSVSA Ialomița: Măsuri preventive în perioada sărbătorilor de iarnă 2023

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populaţiei cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoştinţa consumatorilor




14:55, 18.08.2023

Carnea pe care să nu o mai consumi vara, când este cald afară. Este periculoasă, spun specialiștii

Vara, cu zilele ei caniculare ne face deseori să ne schimbăm obiceiurile alimentare. De fapt, căldura în exces ne face uneori să ne pierdem pofta de mâncare sau să ne îndreptăm către alimente mai lejere. Carnea…




09:30, 24.12.2022

CA SĂ NU AJUNGEȚI LA SPITAL – Cum se transmite trichineloza la om

Direcția de Sănătate Publică a județului Maramureș vine cu o serie de recomandări pentru maramureșenii care acum se vor bucura de carnea de porc la masa de Crăciun. Trichineloza, boala răspândită în întreaga lume,…




00:40, 19.12.2022

Mare atenţie la trichineloză!

Medicii infecţionişti atrag atenţia asupra pericolului îmbolnăvirii de trichineloză, prin consumul unor preparate de sezon din carne de porc crescut tradiţional, în gospodărie. Medicul infecţionist Ovidiu Roşca,…




14:26, 15.12.2022

Nu va puneti in pericol sanatatea. Nu consumati carne de porc, daca nu a fost verificata printr-un examen trichineloscopic, facut de catre un medic veterinar!

Decembrie este luna in care nu putini sunt cei care sacrifica porci in gospodariile taranesti si, mai apoi, consuma carnea sub diferite forme. Inainte de a prepara toba, caltabosul, sangeretele, carnatii sau alte…




13:31, 15.12.2022

DSVSA Alba: „Trichineloza este vizibilă doar la trichineloscop! Porcul nu prezintă semne de boală, iar examinarea cărnii e obligatorie”

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba transmite, din nou, consumatorilor că examenul trichineloscopic este obligatoriu la porcii crescuți și sacrificați în gospodărie pentru…




12:26, 15.12.2022

Dr. Adrian Tase, despre consumul cărnii de porc, de Crăciun

Adrian Tase, medic cardiolog la Spitalul Județean Argeș, spune că “porcul adăpostește un parazit extrem de periculos, trichinoza. Infestarea cu Trichinella spiralis poate da miocardită (inflamația mușchiului cardiac),…




11:55, 15.12.2022

Trichineloza este vizibilă doar la trichineloscop! Porcul nu prezintă semne de boală, iar examinarea cărnii e obligatorie. Precizări DSVSA!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba transmite, din nou, consumatorilor că examenul trichineloscopic este obligatoriu la porcii crescuți și sacrificați în gospodărie pentru…




13:00, 14.12.2022

Pentru a preveni trichineloza trebuie să testați carnea de la porcii crescuți în gospodăriile țărănești

Este necesară realizarea unui examen trichineloscopic pentru a vedea dacă nu cumva carnea folosită pentru prepararea produselor tradiționale de Crăciun (caltaboș, sângerete, cârnați etc.) este infestată cu Trichinella…




11:25, 14.12.2022

Gorj: Recomandări pentru consumatori în perioada sărbătorilor de iarnă

Direcţia Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.) Gorj recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru…




18:51, 13.12.2022

„Nu consumaţi carne de porc, dacă nu a fost verificată printr-un examen trichineloscopic”, avertizează medicii

„Nu consumaţi carne de porc, dacă nu a fost verificată printr-un examen trichineloscopic”, avertizează medicii Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara atrag atenţia celor care în…




18:35, 13.12.2022

Avertismentul medicilor înainte de sărbători: 'Nu consumaţi carne de porc, dacă nu a fost verificată printr-un examen trichineloscopic'

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara atrag atenţia celor care în această perioadă sacrifică porci să nu consume carnea şi preparatele înainte de a face un examen trichineloscopic…




16:06, 13.12.2022

Medicii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara: Testați carnea de porc înainte de a o mânca!

Cum în luna decembrie mulți oameni sacrifică porci în gospodării, pentru prepararea produselor tradiționale specifice sărbătorilor, aceștia ar trebui să știe că realizarea unui examen trichineloscopic este necesară…




13:40, 13.12.2022

Avertismentul medicilor de la un spital din Timișoara: Nu consumați carne de porc dacă...

”Viermele ajunge în corpul uman prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic, provenită de la animale infectate, de obicei porci sau mistreţi. Rozătoarele sunt principalul rezervor responsabil…




12:16, 13.12.2022

Alba: Primul caz de trichineloză depistat la un porc sacrificat în gospodărie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an

A fost depistat primul caz de trichineloză la un porc domestic sacrificat în gospodărie cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an. Analizele au fost efectuate în cadrul Circumscripției Sanitare Veterinare și…




09:55, 12.12.2022

Avertisment ANSVSA cu privire la porcii din gospodărie. Unde puteți suna în caz de probleme

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar veterinar. Carnea…




18:16, 09.12.2022

Tot ce trebuie să știi despre tăiatul porcului, ca să eviți infecțiile periculoase

Printre tradițiile românești  care încă se păstrează la țară este tăierea porcului. Acesta riscă să devină un obicei periculos, dacă nu se respectă toate măsurile necesare ca produsul din carne să nu fie dăunător.…




21:15, 07.12.2022

Trichineloza, boală gravă frecventă în perioada sărbătorilor de Crăciun

DSVSA Hunedoara atrage atenția cu privire la necesitatea efectuării examenului trichineloscopic asupra cărnii obținute de la porcii crescuți și sacrificați în gospodăriile proprii, precum și despre riscul major…




09:10, 04.12.2022

Cât costă o analiză pentru trichineloză la carnea de porc. Ce amendă riscați dacă nu respectați legea

Cum Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, românii își fac planuri pentru sacrificarea porcilor din gospodării. Trebuie să știe însă că este obligatorie efectuarea examenului trichineloscopic dacă vor să nu…




12:20, 13.01.2022

Familie de maramureșeni infectată cu trichineloză, după ce a mâncat carne de porc de la noi din județ

O familie din județul Maramureș e internată în spital, fiind diagnosticată cu trichineloză. În frigider s-a găsit carne de porc ce provine de la o familie din județul nostru. Autoritățile au aplicat deja o primă…




12:00, 13.01.2022

Maramureşeni infestaţi cu trichineloză

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş a intervenit în cazul unor persoane spitalizate care prezentau simptome ce pot fi atribuite trichinelozei. DSP a trimis o notificare în urma căreia o echipă a Direcţiei…




16:25, 12.01.2022

APROAPE DE O TRAGEDIE – Membrii unei familii din Remeți puteau muri din cauza porcului adus din Bistrița

Mai multe persoane din Remeți au ajuns la spital din cauza cărnii de porc pe care au consumat-o și care nu a fost testată trichineloscopic. Despre incident au fost anunați și cei de la DSVSA Maramureș, care au…