Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:30, 10.06.2023

Regizorul Radu Dinulescu, iniţiatorul primelor spectacole de teatru 3D din lume, şi-a lansat două cărţi la Oradea

Iniţiatorul primelor spectacole de teatru 3D din lume, regizorul şi scriitorul Radu Dinulescu, şi-a lansat sâmbătă, la Oradea, primele două cărţi numite "Tegument" şi "Diversiune în eter - romanul unei generaţii",…




12:56, 20.07.2022

Băiat de nouă ani cu o afecţiune rară care i-a afectat tegumentul şi mucoasele, tratat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi - A stat timp de trei…

Un băiat de nouă ani cu sindromul Stevens-Johnson, o boală rară care afectează tegumentul şi mucoasele, a fost tratat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, copilul fiind externat în stare bună după ce a stat…




16:00, 30.04.2022

De ce se teme OMS: Locul Covid-19 ar putea fi luat de o altă boală infecțioasă!

În timp ce lumea abia a scăpat de pandemia de coronavirus, iată că ar putea să fie în situația de a face față unei alte provocări. Este vorba de o boală letală, de această dată foarte bine cunoscută: rujeola (pojarul).…




12:35, 18.08.2021

Modul românesc de a fi

Modul românesc de a fi. În religia hindusă, zeul Ganesha este reprezentat sub forma unui elefant. Menirea sa este să țină laolaltă planul fizic, ferindu-l de la derive, uragane și destrămare entropică. În plan…




13:20, 23.06.2021

Recomandările DSP la vreme de caniculă

În perioadele cât se înregistrează temperaturi ridicate, organismul uman poate suferi o serie de modificări negative, precum: tulburări de ritm cardiac, creşterea riscului apariţiei infarctului de miocard și a…




08:10, 09.12.2020

FOTO Premieră medicală - Medicii români au reconstruit nasul unui pacient în antebrațul acestuia

Nasul unui pacient a fost reconstruit în antebrațul acestuia cu ajutorul unei operații în premieră. Medicii români au folosit tegument și cartilaj de la coastele acestuia pe care l-au instalat sub pielea antebrațului.…




21:27, 05.05.2020

FOTO| SPRIJIN pentru Spitalului Orășenesc din Abrud: Cabine de decontaminare, mănuși, termometre și dezinfectant tegumentar, donate unității medicale

Ziarul Unirea FOTO| SPRIJIN pentru Spitalului Orășenesc din Abrud: Cabine de decontaminare, mănuși, termometre și dezinfectant tegumentar, donate unității medicale Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud,…




11:15, 10.09.2019

Cei doi bebeluși internați la Spitalul din Vaslui au fost infectați cu bacteria Klebsiella. Testele vor stabili dacă au luat-o din spital

Bebelușii infectați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui au fost expuși bacteriei Klebsiella, arată primele teste de laborator. Nou-născuții au primit tratament și se simt bine, iar acum inspectorii Direcției…




14:55, 15.05.2018

Sfaturi utile pentru îngrijirea pielii sensibile vara

Persoanele care au pielea sensibilă se confruntă cu mai multe probleme în timpul verii. Tegumentul sensibil este, de obicei, iritat, predispus la erupţii, iar temperaturile ridicate pot face ca problemele să se…




12:05, 25.01.2018

6 greşeli în rutina de îngrijire a pielii

Spălarea excesivă Există persoane care se spală pe față de mai multe ori pe zi, dar acest obicei duce la deshidratarea și uscarea tegumentului, și la accelerarea procesului de îmbătrânire. În plus, spălatul excesiv…




11:44, 19.12.2017

Sfaturi alimentare pentru o piele perfectă

Ten gras Dacă mănânci alimente bogate în grăsimi, vei observa cum producția de sebum secretat de piele crește. Tegumentul va avea mai mult sebum decât are nevoie pentru a se menține hidratat, cauzând un efect de…




05:38, 28.09.2017

Tegumentele foarte uscate, una din problemele cu care ne confruntăm toamna. Ce remedii există? Medicul estetician Adina Alberts răspunde

A venit toamna. Care sunt problemele cu care ne confruntăm din punct de vedere estetic şi ce remedii avem la îndemână? Azi, despre tegumentele foarte uscate. Medicul estetician Adina Alberts răspunde întrebărilor…




23:23, 26.06.2017

EXCLUSIV. Care sunt riscurile expunerii prelungite la soare? Cum să mă protejez eficient că să nu fac riduri? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre riscurile expunerii prelungite la soare…




11:25, 16.06.2017

Măştile de faţă cu coajă de portocală-beneficii uimitoare pentru ten

Ajută la tratarea acneei și a coșurilor Coaja de portocală bio conține vitamina C, care ajută la reducerea coșurilor și a cicatricelor lăsate de acnee. În plus, acidul citric care se găsește în portocală este ideal…




16:37, 18.01.2017

Cum ne îngrijim tenul corect în sezonul rece. Cei trei pași esențiali recomandați de specialiști

Iarna este perioada în care tenul nostru este cel mai solicitat. Vântul, precipitațiile și frigul au efecte dăunătoare asupra tenului precum roșeața, sensibilitatea, deshidratare și chiar apariția eczmelor durereroase…




15:22, 13.07.2016

Afecțiuni din cauza caniculei și sfaturi utile

Principalele manifestări în caz de temperaturi ridicate sunt: starea de rău general; oboseala; șoc caloric ce se manifestă prin febră, tegumente uscate, pierderea cunoștinței; șoc hipovolemic care se manifestă…




10:33, 27.06.2016

ATENŢIE la scăldat! Cum poţi PREVENI un înec

Fiecare anotimp aduce o serie de pericole cărora trebuie să le acordăm o atenţie specială. Dacă iarnă este sezonul fracturilor, vara este cunoscută pentru înţepăturile de insecte,insolaţie şi, nu în ultimul rând,…




11:14, 10.05.2016

Fostul ministru al transporturilor este un politician atent cu imaginea lui. Ovidiu Silaghi s-a operat ca să ţină pasul cu nevasta tunată

Ovidiu Silaghi, fostul ministru al transporturilor, este unul dintre politicienii atenţi cu imaginea lor. Mereu asortat la haine, acum a simţit nevoia să facă şi o corecţie din punct de vedere estetic. Nu doar…




20:37, 02.01.2016

Cum să-ţi îngrijeşti PIELEA iarna

Îngrijiţi-vă pielea ca la carte, mai ales în sezonul rece! Tegumentul trebuie hrănit aşa cum vă hrăniţi în cadrul celor 5 mese zilnice. Dacă te întrebi ce ar trebui să faci pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit,…




13:39, 11.09.2015

Apar primele sancţiuni în cazul buzoianului care s-a ales cu penisul amputat, din cauza unor manevre greşite în timpul spitalizării

"Nu au fost nereguli majore dar s-au constatat lipsuri pentru care medicii implicaţi au dat răspunsuri la comisia de jurisdicţie a spitalului. Suficienţa din abordarea completării foii de observaţii şi a respectării…




14:40, 21.03.2015

Un bărbat din Buzău a rămas fără penis, din cauza unor asistente din Spitalul Judeţean care i-au montat greşit o sondă

Potrivit Focus TV, Costică Maroleanu fost consultat de medicii de gardă, apoi a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a rămas internat timp de trei zile.    Aici a început calvarul omului, victimă…




10:50, 21.01.2015

Cum trebuie tratata acneea iarna

Tenul acneic necesita o ingrijire speciala in anotimpul rece, cand temperaturile scazute sensibilizeaza pielea. Iarna are loc vasoconstrictia, mai exact fibrele musculare netede din peretii vaselor de sange se…




09:21, 18.06.2014

Ionsys - se utilizeaza pentru controlul postoperator al durerii la pacientii spitalizati

Ionsys Prospect Compozitie IONSYS este un sistem transdermic iontoforetic (STI) cu ajutorul caruia substanta activa, clorhidratul de fentanil, se elibereaza in organism prin intermediul tegumentului  Actiune…




09:21, 03.03.2014

Hirudoid, gel - pentru afectiunile venelor, cum ar fi flebita, tromboflebita, varicoflebita, flebite datorate

Hirudoid, gel Prospect Forma de prezentare Gel 100 g contin 300 mg mucopolizaharid polisulfat (organo-heparinoid “Luitpold&" 25000 UI); ct. x 1 tub x 40 g (otc) Indicatii Afectiuni ale venelor superficiale:…




00:03, 05.10.2013

Intinde mana cu incredere. Specialistii au grija de pielea ta

Mainile sunt, alaturi de ten, o carte de vizita importanta pe care o intinzi partenerilor de afaceri. Si pentru ca specialistii au constientizat asta, au creat tratamente tot atat de complexe pentru maini, ca si…




10:27, 01.08.2013

De cate feluri sunt sincopele si care sunt simptomele

Cel mai sugestiv simptom al sincopei este pierderea tranzitorie a cunostintei si prabusirea datorita pierderii tonusului postural normal. In cazul indivizilor care isi pot aminti momentul premergator sincopei se…




04:00, 16.07.2013

Copiii pana la trei ani nu au voie la plaja!

Cu masura si cu protectia de rigoare, soarele poate fi prietenul celor mici. 15 minute pe zi de expunere la soare le intareste sistemul imunitar. In plus, in prezenta razelor ultraviolete, organismul lor sintetizeaza…




09:54, 16.04.2013

Trateaza durerile de natura reumatismala, artroze, periartrite, artralgii, mialgii si nevralgii cu unguentul Fenilbutazona

Actiune terapeuticaUnguentul cu fenilbutazona reuneste efectul antiinflamator si analgezic al acesteia cu actiunea revulsiva a camforului, mentolului si cloroformului, care asigura o buna penetrabilitate la nivelul…




13:48, 20.12.2012

Icterul - cauze, simptome si tratament

Icterul este o coloratie galbena a pielii, a sclerei si a altor tesuturi, datorita excesului de bilirubina circulanta. Tegumentele si sclerele se examineaza la lumina naturala. Dupa o durata de viata de aproximativ…




11:48, 09.12.2012

Cancerul anal - factori de risc

Cancerul anal este o boala in care celulele maligne (canceroase) se dezvolta in tesuturile din regiunea anala. Anusul este partea terminala a intestinului gros, dupa rect, prin care materiile fecale sunt eliminate…