Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:20, 08.04.2023

Storceagul, regina ciorbelor pescărești. Secretul preparatului de care nu te mai saturi, greșeala care strică gustul

Regretatul gastronom, Radu Anton Roman dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe de pește. Într-un singur loc din România…




13:21, 06.02.2022

Cum se face storgeac – rețetă ușoară pentru celebra ciorbă pescărească

Storceagul este o ciorbă tradițională care se face în Sfântul Gheorghe, localitate din județul Tulcea care se află la câțiva kilometri de vărsarea Dunării în Marea Neagră. Aici, oamenii prepară storceagul din carne…




15:51, 22.10.2021

Cum se prepară storceagul de pește. Rețetă și ingrediente

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării. În principiu, aceasta se face din sturion, sau din pește cu carne albă și, numai din pește dezosat. Ingrediente Cum…




10:30, 23.04.2021

Cum se prepară storceagul, ciorba ucrainenilor din Sfântu Gheorghe. Ce peşte nu trebuie pus niciodată în ea

Sărbătoarea Floriilor este una dintre dezlegările la peşte din Postul Paştelui. Iar unul dintre cele mai savuroase preparate este storceagul, un hibrid între ciorbă şi supă, o mâncare a ucrainenilor din Sfântu…




04:48, 06.04.2019

Reţeta storceagului de nisetru, „furată“ de la bătrânii pescari din Delta Dunării

Storceagul sau storceacul, cum i se mai spune, este o ciorbă de peşte specifică Deltei Dunării. Provine din bucătăria ucraineană şi nu trebuie confundată cu ciorba de peşte lipovenească. Storceagul este o ciorbă…




00:57, 22.05.2017

Storceag (rețeta lui Radu Anton Roman)

Una dintre cele mai bune ciorbe care se prepară în Delta Dunării, storceag, rețeta lui Radu Anton Roman, poate fi gătită de oricine. Storceagul se mananca intr-un singur loc din Romania - la Sf. Gheorghe -...




16:23, 06.09.2015

Regina ciorbelor pescărești, Storceagul, la Brașov

Storceagul a fost denumit, pentru gustul de excepție, „Regina ciorbelor pescărești”. Gurmanzii, și nu numai, știu că în Delta Dunării  se prepară peste 20 de tipuri de ciorbe, borşuri și supe de peşte, caracteristice…