Savoarea - Stiri si informatii despre Savoarea | pagina 3 Ultima actualizare: 16:06:18, 16.06.2024
16:05, 13.04.2023
Rețeta de sarmale delicoase a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru un plus de savoare
Sarmalele nu lipsesc de pe mesele tradiționale ale românilor de Sărbători. Află din rândurile următoare care este secretul chefului Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite pentru un plus de savoare.
12:40, 15.03.2023
Ce este sosul enchilada și cum se prepară
Sosul enchilada este renumit tocmai datorită preparatului mexican cu același nume - enchiladas, care reprezintă combinația perfectă dintre perfectă de tortilla, carne, brânză și acest delicios sos.Ce este sosul…
09:45, 28.02.2023
Rețete delicioase cu urzici în postul Paștelui. Cât se țin pe foc, ingrediente secrete care dau savoare trufandalei
În postul Paștelui, cel mai lung din calendarul ortodox, credincioșii renunță la multe alimente care nu sunt permise în această perioadă. Trufandalele de primăvară sunt ușor de preparat, dar și foarte hrănitoare.…
16:20, 02.02.2023
3 rețete de iarnă pe placul întregii familii: sunt sățioase și pline de savoare
Dovleac, cartof dulce, sfeclă roșie, morcovi, păstârnac, varză, andive ori praz, legumele de sezon locale sunt ieftine, pline de substanțe nutritive și pot sta la baza unor de preparate delicioase. Iată mai jos…
00:11, 02.02.2023
Ingredientul pe care trebuie să-l pui în gulaș pentru un plus de savoare. Preparatul devine mult mai gustos
Gulașul este unul dintre cele mai apreciate preparate ungurești preluate în bucătăria românească. Totuși, trebuie să știi câteva trucuri pentru a obține acel gust care e pe placul multor oameni. Un ingredient nu…
06:25, 19.12.2022
Masa de sărbătoare: mâncăruri tradiţionale, dar şi reţete exotice
Timp de 40 de zile înainte de sărbători, creştinii respectă Postul Crăciunului, care se încheie în seara de Crăciun. Tăierea porcului în ziua de Ignat (la 20 decembrie) este un moment important ce anticipează Crăciunul.…
18:16, 13.12.2022
Secretele cârnaților de casă afumați, dar suculenți. Condimentele care desăvârșesc savoarea
Se apropie Crăciunul, iar gospodinele și gospodarii pregătesc bucate alese, numai bune de savurat la mesele în familie sau alături de oaspeți. Când vine vorba de cârnați, rețetele diferă de la casă la casă.
16:10, 12.12.2022
Ce puneau bunicile în vinul fiert. Ingredientul special care îi dă o savoare deosebită
Vinul fiert este una dintre cele mai consumate băuturi în sezonul rece. Cu precădere în perioada în care sărbătorile de iarnă bat la ușă. O cană de vin fiert poate să îți facă seara cu adevărat mai plăcută. Sunt,…
12:20, 30.11.2022
Lansare de carte și cântare cu savoare africană la Turda
Pe 13 decembrie, cafeneaua „Andy`s Caffe” din Turda va găzdui o lansare de carte și un mini-concert cu muzică africană. Scriitorul și muzicianul bucureștean, Călin Torsan, își lansează cartea „Spam Book”, o carte…
14:00, 26.11.2022
Un pranz delicios de post cu savoare de ....Bulgur cu vinete si ardei
O mâncare cu specific oriental…Dar,… ce este bulgurul? Bulgur-ul este atât amestecul de boabe de grâu măcinate mare, cât și mâncarea ce conține acest amestec ca principal ingredient. Este des întâlnit în Orientul…
11:10, 20.11.2022
Ingredientul toamnei care dă o savoare aparte chiftelelor. Nu te-ai gândit niciodată la el, însă schimbă tot gustul
Ingredientul toamnei care dă o savoare aparte chiftelelor. Cel mai probabil, nu l-ai luat în calcul până acum. Gospodinele cu experiență în bucătărie știu că preparatul schimbă total gustul mâncării. Oferă o aromă…
15:00, 15.11.2022
Trucul pentru a da o savoare senzaţională piureului de cartofi. Ingredientul de aur pe care îl adăugă bucătării de top
Trucul pentru a da o savoare senzaţională piureului de cartofi. Tuberculul de cartof este unul dintre cele mai nutritive și ușor de gătit produse din bucătărie. Cu ajutorul metodelor potrivite de preparare, piureul…
17:40, 07.11.2022
Trucul genial pentru a tăia ceapa. Cum să păstrezi cea mai bună savoare, e secretul gospodinelor
Trucul genial pentru a tăia ceapa. Toată lumea este deja obișnuită cu ideea de a plânge când toacă ceapă. Știai, însă, că modul în care o tai are un impact major asupra aromei acesteia? Vezi cum trebuie să procedezi…
04:35, 16.10.2022
Cum faci cei mai gustoși ardei umpluți. Cât se țin la cuptor și ce ingrediente le dau savoare
Cei mai gustoși ardei umpluți se fac urmând câțiva pași simpli. Rețeta delicioasă o regăsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom Radu Anton Roman.
16:55, 14.10.2022
Vino într-o aventură plină de savoare, la Iulius Mall Suceava, pentru a încerca experiența Goody’s Burger House!
Ţi-e poftă de un burger suculent şi crunchy? Vino la restaurantul Goody’ Burger House din Iulius Mall Suceava, prima locaţie deschisă în România de brandul cu o istorie de peste 45 de ani şi mai bine de 130 de…
12:20, 27.09.2022
Greșeala uriașă pe care o fac mulți cu carnea de pui la grătar. Vei pierde toată savoarea
Puiul la grătar este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare care se pot prepara în bucătărie. Mai ales dacă nu dispunem de foarte mult timp liber. Totuși, deși urmăm tot felul de sfaturi pentru a găti carnea…
16:15, 25.09.2022
Cum se prepară omleta preferată a Reginei Elisabeta. Ingredientul care o face specială, îi dă o savoare aparte
Ouăle sunt produse de bază în orice bucătărie românească și sunt, de asemenea, preferatele Familiei Regale britanice. Inclusiv Regina Elisabeta a II-a a fost o mare fană a mâncărurilor preparate pe bază de ouă.…
14:55, 24.08.2022
Filosofia culinară de la Sofia Bistro Craiova şi ingredientele unui preparat numit “succes”
Sofia Bistro este un trademark în lumea gastronomiei din Craiova. Restaurantul din centrul oraşului, oază de gust şi de bun gust, este binecunoscut pentru preparatele sale desăvârşite şi îndrăgit pentru ambianţa…
13:01, 04.06.2022
O alt fel de savoare! Inghetata-sandwich cu ciocolata si biscuit crocant, un desert sanatos de vara (2)
O reteta extraordinara de inghetata cu ciocolata cu biscuit crocant, fara zahar adaugat si lactoza, perfecta pentru zilele calduroase de vara. Inghetata-sandwich este o alternativa sanatoasa la inghetata din comert,…
15:35, 16.05.2022
Rețetă de colțunași cu brânză de vaci. O gustare plină de savoare
Colțunașii sunt delicii la care nu poți să mai renunți odată ce le-ai gustat. În acest articol v-am pregătit o rețetă de colțunași cu brânză de vaci, o variantă absolut savuroasă. Partea bună este că nu ai nevoie…
16:00, 30.04.2022
Micul reinterpretat de un restaurant de lux. Cum se contopeşte gustul românesc cu savoarea franţuzească VIDEO
Pentru ca micul românesc să fie pus în valoare şi atlfel decât pe grătar, un restaurant buzoian cu specific de fine dining a inventat un preparat aparte. În aceeaşi farfurie găsim laolaltă gustul tradiţional românesc…
09:30, 18.02.2022
[P] Chef Eduard Lise aduce savoarea mediteraneană la Restaurant Carmello
Situat în apropiere de Piața Victoriei, mai exact pe Blvd. Ion Mihalache, nr. 16, Carmello este un restaurant cu specific italian, cu propuneri speciale de mâncare ce poartă amprenta pasiunii pentru bucătăria mediteraneană…
08:40, 15.02.2022
Reţeta delicioasei ciorbe de fasole cu ciolan. Ingrediente care dau savoare
O reţetă delicioasă de ciorbă de fasole boabe o regăsim în lucrarea regretatului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul iese deosebit de gustos dacă se…
19:15, 24.01.2022
Gustă savoarea pizzei italiene! Premier a redeschis cuptorul cu lemne – FOTOGALERIE
(P) Premier a redeschis cuptorul cu lemne și a început să prepare pizza italiană cu specific napoletan. Beneficiind de serviciile lui Valy, pizzar cu o experiență de 15 ani în domeniu, mulți petrecuți chiar în…
20:31, 02.12.2021
Iată cum congelezi corect frutele și legumele. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe pentru a se bucura și iarna de savoarea lor!
Murăturile, compotul și dulceața nu sunt singurele lucruri care pot fi puse la păstrat pentru iarnă. Româncele pot încerca să congeleze anumite tipuri de fructe și legume pentru a le degusta în sezonul rece. Iată…
18:50, 16.11.2021
Descoperă CUPPER Ediție Specială de Iarnă, savoare în fiecare ceașcă!
Pentru iubitorii ceaiului și al infuziilor, CUPPER este prilejul de a descoperi arome noi, de a se bucura de un moment de răgaz în intimitate sau cu prietenii și de a-și aminti de tărâmuri însorite. Cine ar putea…
07:40, 05.11.2021
Cum faci cel mai bun ostropel de pui. Ingrediente care dau savoare sosului de usturoi, în cât timp e gata
O reţetă delicioasă de ostropel de pui regăsim în lucrarea regretatului grastronom Radu Anton Roman, Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul se găteşte frecvent în Muntenia şi Oltenia.
14:11, 03.11.2021
Greșeala pe care o fac românii când gătesc puiul. Așa îl strică și mâncarea nu mai are savoare
Ce greșeală fac românii atunci când gătesc puiul, greșeală care îi poate strica gustul. Carnea de pui este una dintre cele mai populare produse folosite în întreaga lume, datorită gustului, substanțelor nutritive…
21:05, 24.09.2021
Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, triumf răsunător în turneul din Basarabia. Ofelia Popii: „Spectatorii din Chișinău sunt prietenii noștri, familia…
Spectacolele „Felii” și „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, prezentate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) zilele acestea, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești din Chișinău, s-au...
08:36, 02.09.2021
Cum faci cea mai bună ciorbă de perişoare. Ingredientele secrete care dau savoare, cu ce se drege
Mâncare delicioasă, nelipsită din bucătăria românească, ciorba de perişoare este unul dintre cele mai populare preparate. Reţeta ciorbei perfecte o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate,…