Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:35, 08.04.2018

FRIPTURĂ DE PAŞTE, secretul unui bucătar profesionist. Aşa se marinează carnea de miel ca să fie moale şi să aibă un gust formidabil

REŢETE DE PAŞTE. Atunci cand carnea este marinata capata un gust, o culoare si o aroma aparte, scrie andreilaslau.ro. Carnea marinata absoarbe lichidul in care este pusa, iar dupa ce este gatita este mult mai suculenta.…




21:52, 05.04.2018

EXCLUSIV/Andreea Bălan gătește cu mama și cu soțul ei. ”Ei fac sarmale, friptură. Eu fac tortul”

Andreea Bălan pregătește masa de Paște alături de mama ei și de soțul ei, actorul George Burcea. Sarcinile sunt foarte bine împărțite în casa vedetei, iar ei îi revine cea mai… dulce dintre toate: pregătirea desertului.…




09:56, 05.04.2018

Pasiunea secretă a lui Tudor Gheorghe. De Crăciun face 300 de sarmale

Celebrul artist Tudor Gheorghe și-a deschis sufletul în cadrul unui interviu și a dezvăluit că are o mare pasiune, care îl relaxează teribil. Tudor Gheorghe, a cărui pensie a fost făcută publică , este unul dintre…




09:55, 05.04.2018

Rețete de Paște de la Horia Vîrlan. Ciorbă de miel, stufat de miel, sărmăluțe de gâscă

Rețete de Paște de la Horia Vîrlan. Îndrăgitul chef de la Prima TV, post la care prezintă “Mama mea gătește mai bine”, “Supercireașa de pe tort” și, de luna aceasta, noua emisiune culinară “În bucătărie cu Horia”,…




10:13, 03.04.2018

Meniul zilei marți, 3 aprilie 2018

Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt la serviciu și doresc să își comande de mâncare sau vor să iasă la masă în pauza de lucru, newsbv.ro vă prezintă mai multe oferte pentru meniul zilei. Astfel, sperăm…




21:27, 02.04.2018

Românii stabiliți în Occident comandă în țară drob, sarmale, cozonaci și pască

Mâncarea ca la mama acasă e greu de întrecut, mai ales când e vorba de bunătățile gătite de Sărbători. Românii stabiliți în Spania sau Italia au comandat în țară drob de miel și pască încă de acum o lună.




10:07, 27.03.2018

Meniul zilei marţi, 27 martie 2018

Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt la serviciu și doresc să își comande de mâncare sau vor să iasă la masă în pauza de lucru, newsbv.ro vă prezintă mai multe oferte pentru meniul zilei. Astfel, sperăm…




17:57, 23.03.2018

Mircea Radu și Nicolai Tand au mâncat pentru prima dată sarmale cu piftie

Aflați în Oltenia, la filmările “Ie, Românie” pentru ediția din această seară, de la ora 20.00, de la Antena 1, Mircea Radu, prezentatorul show-ului, și Nicolai Tand, unul dintre jurați, au mâncat pentru pr...




16:16, 23.03.2018

Cum să prepari cele mai gustoase sărmăluţe de post ca la Prislop. Iată reţeta

În Postul Mare, toate gospodinele îşi doresc să prepare mâncare delicioasă, chiar dacă nu folosesc produse din carne sau lactate. Însă, şi preparatele de post pot fi sănătoase și gustoase.




09:47, 23.03.2018

În Oltenia, la filmările pentru "Ie, Românie": Mircea Radu și Nicolai Tand au mâncat pentru prima dată sarmale cu piftie

Aflați în Oltenia, la filmările “Ie, Românie” pentru ediția din această seară, de la ora 20.00, de la Antena 1, Mircea Radu, prezentatorul show-ului, și Nicolai Tand, unul dintre jurați, au mâncat pentru prima…




07:14, 23.03.2018

#salvatipipera | Mama Lili, bucătăreasa care gătește cu dragoste pentru corporatiști, la cantina de la capătul tramvaiului 16

#salvatipipera | Cantina de la capătul tramvaiului din Pipera este cunoscută printre cei care muncesc aici. De 13 ani, bucătele care i-au convins pe corporatiști să devină clienți fideli sunt făcute de mama Lili.…




11:06, 21.03.2018

Nu uita că Țoapa te vrea prost!

Cu tot respectul pentru băieții de la ”Sarmalele reci”, care se pare că au anticipat, acum douăzeci de ani, multe dintre realitățile României de azi, trebuie să spun că titlul melodiei lor ”Țara te vrea prost”…




05:04, 19.03.2018

Sarmale și legume umplute cu grâu, ca-n Bărăgan (rețete românești pe gustul tău)

O carte-ntreagă de rețete românești, scrisă pe un bob de grâu! În inima Bărăganului, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult umplutura de sarmale se făcea...




15:12, 18.03.2018

Rețete de post de la Elena Lasconi. Pasionată de gătit, vedeta TV a câștigat trofeul “MasterChef – Proba celebrității”!

Rețete de post de la Elena Lasconi, asta te invităm să încerci azi! Elena este vedeta care a câștigat trofeul “ MasterChef – Proba celebrității” cu un desert fabulos și care, pe lângă jobul ei în echipa știrilor…




04:39, 17.03.2018

Reţeta delicioasă a sarmalelor împrăştiate. Ingredientele secrete care dau gust incredibil preparatului

Pentru acest preparat puteţi folosi fie varză proaspătă, fie murată. Indiferent de alegerea făcută, dacă respectaţi reţeta bucătarului Mircea Groza, veţi obţine o delicatesă cu care vă veţi impresiona musafirii.




13:13, 15.03.2018

Despre nunţi, sarmale şi vrăjitorie: Triplă lansare de carte Camelia Burghele

Trei volume ce poartă semnătura reputatului etnolog sălăjean Camelia Burghele au fost lansate miercuri, 16 martie, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Este vorba despre cele mai recente două volume…




10:28, 13.03.2018

Meniul zilei marți, 13 martie 2018

Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt la serviciu și doresc să își comande de mâncare sau vor să iasă la masă în pauza de lucru, newsbv.ro vă prezintă mai multe oferte pentru meniul zilei. Astfel, sperăm…




13:01, 11.03.2018

Mancaruri sfinte si sanatoase....SARMALE de POST cu varza murata de Buzau. O reteta veche din chiliile Manastirii Ratesti

Fiindca suntem in Postul Mare, in asteptarea celei mai mari sarbatori crestine, Invierea Domnului, ne-am gandit sa pregatim o reteta speciala si mult mai gustoasa decat cele de zi cu zi.Exista pe langa clasicele…




06:06, 09.03.2018

Cum se prepară sarmale de peşte, după o reţetă tradiţională culeasă de la Mânăstirea Sfânta Treime din Cerneţi

Vă propunem o reţetă tradiţională din judeţul Mehedinţi, culeasă de la Mânăstirea Sfânta Treime din Cerneţi, de lângă municipiul Drobeta-Turnu Severin. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra…




18:18, 07.03.2018

Oana Sarbu isi recunoaste defectul… Decat sa gateasca, mai bine mananca de la altii

Oana Sarbu isi recunoaste defectul, cu multa sinceritate. Artista spune ca nu-i atrasa de bucatarie si ca a facut o singura data sarmale. Oana Sarbu se poate lauda cu o cariera de invidiat. A fost idolul adolescentelor…




12:22, 28.02.2018

„Prietenii de la 11” te învață să gătești ca un maestru bucătar! Chef Cătălin Constantin a pregătit "Trio de sarmale"

Chef Cătălin Constantin a gătit la Prietenii de la 11 un "Trio de sarmale". Ca în fiecare dimineață, câte un maestru bucătar ne prezintă o mâncare delicioasă după o rețetă proprie sau personalizată!




16:08, 26.02.2018

Poiana Brasov, de la schiorii de sarmale la turismul de mare clasa

Daca tot va agasez in fiecare vara cu paispe – cinspe articole despre Mamaia, imi permit, pe o vreme in care te dor si mucii, sa scriu cateva randuri si despre Poiana Brasov. Incep cu amintiri intinse de la inceputul…




09:46, 25.02.2018

Exportând sarmale la Chişinău

Ca tot ceea ce face Viorica Vasilica Dăncilă, premierul României (vai!), a trecut neobservat şi anunţul că marţi, 27 februarie, va efectua o vizită la Chişinău. Ca să scurtez analiza, preluând o formulă memorabilă…




17:02, 19.02.2018

Rețetă de la Mănăstirea Prislop. Cum fac măicuțele sarmalele de post, cu un gust aparte?

Pentru ca ne aflam in perioada postului, va recomandam o reteta adecvata. Desi nu contin carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase. Ingrediente pentru sarmale de post • 1 varza murata mare…




14:55, 18.02.2018

SARMALE MOLDOVENEȘTI cu frunză de viţă de vie sau tei (VIDEO)

Ingrediente 1 kg carne tocata 300 g ceapa 1 morcov mic 1 bucatica telina radacina 150 g orez cu bobul rotund 40 g sare 3 g cimbru uscat 4 g piper proaspat macinat 1 g ienibahar 1 g coriandru 1 g chimen 1 frunza…




23:57, 14.02.2018

Premieră sold-out la Teatrul Particular Braşov (Eveniment)

      Joi, 15 februarie 2018, de la ora 19.00, la Teatrul Particular Braşov va fi jucată în premieră piesa „Sarmale cu dragoste”, în regia şi scenariul Ivonei Boitan.       Este vorba despre un spectacol cu un…




20:39, 11.02.2018

VIDEO EXCLUSIV/Monica Bîrlădeanu nu și-a uitat originile. „Chiar și în L.A. fac mămăligă și o tai cu ața”

Monica Bîrlădeanu a luat calea Americii pentru a studia actoria, însă a ajuns să trăiască acolo. Cu toate că în momentul de față lumea o consideră „fata de peste Ocean”, actrița susține că este o româncă autentică,…




17:38, 25.01.2018

Imagini revoltătoare! Copiii sunt transportaţi în microbuzul şcolar ca sarmalele, în Tulcea

Copiii sunt transportaţi în microbuzul şcolar ca sarmalele, acuză mai mulţi părinţi dintr-o comună din Tulcea. După ce cazul a ajuns în atenţia presei, şi directoarea şcolii, unde merg copiii, şi-a arătat brusc…




11:06, 25.01.2018

“Violeta aduce premii din gunoi?“

Faceți cunoștință : Violeta Gorgos, regizor artistic la TVR Iași. Și proaspăt premiată de Ministerul Culturii din Republica Moldova. Brava, maladeț ! Sau nu … ? Păi, nu pare să fie chiar de “ bravo “, dacă o să-i…




10:22, 25.01.2018

I-a făcut pe italieni să îndrăgească sarmalele și friptura cu mămăligă

A crescut înconjurată de miresmele îmbietoare ale cozonacilor mamei ei și, de fiecare dată, când mama cocea, ea își punea întrebarea dacă va putea vreodată să gătească la fel de bine ca măicuța ei. ”Nu am avut…