Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:50, 26.12.2022

Murături în oțet sau murături în saramură? Care dintre cele două sunt mai sănătoase

Murăturile sunt unele dintre alimentele preferate de români. Cu toate acestea, fie că legumele sunt murate în oțel sau chiar în saramură, ele se găsesc pe mesele tuturor bucătăreselor în orice anotimp. Și, cum…




15:50, 25.12.2022

Diferențele dintre murăturile în oțet și murăturile în saramură. Care sunt mai sănătoase, de fapt

Majoritatea gospodinelor, cu ceva vreme înainte de Crăciun și Revelion, se apucă de pus murături. Fie că vorbim de murăturile în oțet sau în saramură, toate sunt extrem de bune, ca și garnitură. Dar, știi care…




16:45, 24.12.2022

Murături în saramură sau murături în oțet, de sărbători - Nu știai care sunt de fapt cele sănătoase

Legumele murate sau puse la oțet se numără printre preferatele multor persoane. Deși sunt adesea asociate cu iarna și perioada sărbătorilor de iarnă, nu trebuie să aștepți până atunci ca să te bucuri de gustul…




10:21, 24.12.2022

Murături în sare sau în oţet? Care dintre ele sunt mai sănătoase? Vezi sfatul nutriţioniştilor

De pe masa de sarbatori a românilor nu pot lipsi, alaturi de friptura, toba, piftie sau cârnaciori, traditionalele muraturi. În sare sau în otet, toate sunt delicioase si sunt nelipsite de pe masa în sezonul rece. …




12:51, 19.12.2022

Șorici în saramură de usturoi. Rețeta care îl menține fraged și delicios luni la rând

Șorici în saramură, o rețetă tradițională păstrată cu sfințenie încă din vremurile de demult. Pentru ca șoriciul să se păstreze proaspăt și fraged o lungă perioadă de timp, gospodinele îl băgau în saramură, la…




09:26, 26.11.2022

Secretul caşcavalului afumat făcut cu cheag din stomac și intestine de miel. Apa pentru saramură e cheia

Caşcavalul afumat este un produs vrâncean preparat aproape de perfecţiune la Soveja. Aici, secretele fabricării produsului făcut în casă de localnici, natural 100%, este păstrat cu sfinţenie din moşi strămoşi.




11:50, 18.11.2022

Saramură boierească de crap – reţetă pentru dezlegarea la peşte din post

Ingrediente: un crap; ardei roșu; ardei iute; mălai; roșii; ceapă albă; usturoi; boia dulce; pătrunjel; ulei; pastă de ardei kapia; sare; piper. Mod de preparare: Crapul se curăță bine de solzi și se presară cu…




07:00, 16.11.2022

Lăcătușul-mecanic care a făcut să strălucească literele portugheze

Pe 16 noiembrie 2022 se împlinesc o sută de ani de la nașterea lui José de Sousa, zis Saramago, poate cel mai important scriitor de limbă portugheză din istoria literaturii. Haideți să-i desfășurăm istoria, una…




11:00, 15.11.2022

Locul special din România în care murăturile se pun cu saramură din pământ. E numai bună, nu mai trebuie să pui sare în butoi

Cei mai mulți dintre români adoră să aibă cămara pentru sezonul rece plină cu bunătăți precum: zacuscă de legume, zacuscă de pește, dulceață, gem, tocană de legume și murături de toate felurile. Cele mai importante…




09:35, 11.11.2022

Eveniment extraordinar la Sala Radio: CENTENARUL JOSÉ SARAMAGO – laureat al premiului NOBEL pentru literatură

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului…




07:35, 09.11.2022

Proiectul de apă și canalizare, în localitatea Sărămaș, a fost finalizat

Pentru locuitorii satului Sărămaș, comuna Barcani, ziua de luni, 7 noiembrie 2022, le va rămâne în memorie  ca fiind una de o importanță majoră ce-i va aduce mai aproape de civilizație, după mulți ani în care au…




18:55, 05.11.2022

De ce să nu mai arunci zeama de la castraveţii muraţi. E un mare ajutor în bucătărie, sigur nu te-ai gândit la asta

Zeama de la castraveții murați este de mare ajutor în bucătărie, de aceea nu trebuie să o arunci. Din păcate, puțini români știu la ce ar trebui să o folosească. Dacă nu îți place să o savurezi ca atare, include…




08:40, 01.11.2022

Cum se face saramura pentru varză murată. Multe gospodine fac o greşeală uriaşă. De asta se înmoaie imediat

Te grăbești să pui varza la murat ca să fie pregătită pentru sezonul sărbătorilor de iarnă? Ține cont de trucurile folosite de gospodinele experimentate pentru a prepara cele mai gustoase murături. Vezi cum se…




12:25, 29.10.2022

Tradiția gospodinelor din „patria sării”. Murături în saramură din izvor, cele mai gustoase și rezistente

În plin sezon al murăturilor, gospodinele dintr-o localitate din Buzău îşi pregătesc conservele de iarnă cu saramura care izvorăşte din pământ. Localnicele pun legumele în apă sărată de munte.




11:35, 25.10.2022

Rețeta de gogonele. O plăcere!

Rețeta de gogonele nu este grea, dar nu toată lumea e dispusă să o urmeze. Aceasta și deoarece magazinele sunt pline cu borcane cu gogonele gata să fie cumpărate. Însă pentru mulți a pune gogonele la borcan pentru…




16:10, 24.10.2022

Fostul manager al Institutului de Psihiatrie Socola, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul manager al Institutului de Psihiatrie Socola, Adrian Bogdan Şaramet, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei şi doi angajaţi ai unităţii…




16:00, 24.10.2022

Fostul manager al Institutului de Psihiatrie Socola Adrian Bogdan Şaramet a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

Conform unui comunicat emis, luni, de DNA, procurorii anticorupţie din Iaşi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Adrian Bogdan Şaramet, la data faptei manager interimar şi ordonator de credite…




15:40, 24.10.2022

Fostul manager de la Socola, Bogdan Șaramet, trimis în judecată. Prejudiciu: 500.000 de lei

Fostul director al Institutului de Psihiatrie Socola din judetul Iasi si alti doi angajati în cadrul institutiei au fost trimisi în judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie dupa ce au achitat…




11:40, 24.10.2022

Cum se pun murăturile. Trucurile unor mari gospodine

Există o serie de trucuri şi de reţete de murături, în funcţie de gospodină pe care o întrebi ori de regiunea ţării. Cea mai bună perioada pentru a te apucă de murături este sfârşitul lui septembrie până în primele…




08:45, 13.10.2022

Castraveti murați pentru iarnă. Castraveți în oțet sau în saramură

Cine nu iubește castraveții murați? Fie că sunt castraveți în oțet sau în saramură, aceste murături sunt nelipsite de pe masa românilor, mai ales în perioada iernii. Dar cum faci să ai acasă castraveți delicioși,…




14:21, 06.10.2022

Reţetă de TOAMNĂ – Gogonele murate

Ingrediente: 1. 3-4 kilograme de gogonele (în funcţie de câte vrei să pui la murat); 2. foi de dafin; 3. cimbru; 4. mărar; 5. usturoi; 6. frunze de vişin; 7. frunze de ţelină; 8. hrean. Cum pui gogonelele la murat:…




20:01, 29.09.2022

Cum se pune cea mai bună varză la murat. Reţeta veche de zeci de ani care nu dă greş niciodată

Cum se pune cea mai bună varză la murat. Reţeta veche de zeci de ani care nu dă greş niciodată. Varza murată este delicioasă, mai ales iarna, iar rețeta este la fel de simplă. Ingredientele pentru rețeta de varză…




23:46, 12.09.2022

Ingredientul special pentru cele mai bune murături în saramură. Secretul gospodinelor pricepute

Românii sunt mari consumatori de murături. Majoritatea le mănâncă într-o salată alături de preparate pline de sosuri și cu multă carne, alții le preferă într-un kebab și unii dintre ei le consumă alături de un…




18:01, 04.09.2022

Rețeta perfectă de castraveți în saramură. Totul e gata în doar 15 minute

Toamnă de toamnă, gospodinele pun la murat tot felul de legume pentru iarnă. Bineînțeles, de pe lista acestora nu lipsesc castraveții cu coajă crocantă. Rar se întâmplă ca vreun borcan de murături să pățească ceva,…




10:45, 23.08.2022

Ingredientul pentru cei mai buni castraveți murați în saramură. Femeile de la țară îl folosesc de sute de ani

Vine sezonul murăturilor, așadar, trebuie să îți faci lista cu legumele pe care vrei să le pui la murat în această toamnă. Noi îți venim în ajutor și îți facem câteva recomandări și sugestii, în ceea ce privește…




11:05, 18.08.2022

Saramură dunăreană

Această rețetă adusă de pe meleagurile dobrogene și îmbunătățită, conține o gamă variată de pește proaspăt, cel puțin ce găsim la îndemână (Somn, Crap, Știucă, Caras, Biban).Peștele în prealabil se curăță de solzi…




15:10, 05.08.2022

Cum păstrezi dovleceii pentru iarnă. 3 metode de conservare

Vara se pregătesc dovleceii pentru iarnă. Chiar dacă se găsesc mai tot timpul anului în supermarket, dovleceii de la producătorii locali pe care îi găsești vara în piețe sunt cei mai fragezi și cei mai dulci. Iată…




08:25, 25.07.2022

Cele trei condimente secrete pentru o saramură perfectă. Trucul bucătarilor pricepuți

Care sunt cele trei condimente secrete pentru o saramură perfectă. Murăturile sunt preferate de toți și aproape toată lumea are o rețetă de murături scrisă pe o agendă. Dacă vrei să înveți să faci saramura perfectă,…




09:40, 13.07.2022

Finanțare de peste 24 milioane lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru investiții în infrastructura comunei Barcani

Comuna Barcani va primi suma  de 24.368.866,86 lei  care a fost aprobată, recent,  de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, pentru realizarea a trei proiecte de investiții, prin Programul…




19:26, 12.07.2022

Când se pun murăturile – sfaturi și trucuri pentru murături gustoase

Deja piețele sunt pline de legume bine coapte și parfumate și gospodinele se pregătesc pentru conserve și murături. Dacă te întrebi când se pun murăturile, ei bine, fiecare procedează cum crede de cuviință, însă…