Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:15, 13.09.2014

Reţetă germană: Ciolan de porc la cuptor cu varză

Ingrediente: 1 Ciolan de porc (mărime medie), sare, piper, cimbru, coriandru, enibahar, 150 ml. ulei Arpis, vin, 2 crenguţe de rozmarin, 1 kg varză germană – pentru servire Preparare: Ciolanul de porc se pune la…




09:24, 11.09.2014

Reţetă moldovenească: Coconeți/ Bighilușe

Rețeta veche “Coconeți/ Bighilușe” era folosită în satele din Moldova la finalul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.…




09:21, 05.09.2014

Reţetă veche: Mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova

Rețeta veche “Mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova” era folosită în satele din Moldova la finalul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile…




12:15, 28.08.2014

Reţetă! Pâine de nuntă - Jemne - Pâinea mirilor

Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac. Mirele și mireasa trebuie să-l rupă aplicând doar o mână. Cine rupe…




00:00, 29.07.2014

GALERIE FOTO:Reţete delicioase pentru pofticioşi

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandurile Gold…




10:06, 18.07.2014

Rețetă japoneză: Pui tras la tigaie cu sos teriyaki și legume

Rețeta japoneză ”Pui tras la tigaie cu sos teriyaki și legume” a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.…




09:12, 14.07.2014

Sârbușcă bucovineană – ciorbă de cartofi cu zer și mălai

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya…




09:24, 04.07.2014

Rețetă din Crișana: Ouă cu castraveți

Rețeta veche din Crișana “Ouă cu castraveți” era folosită în satele din Banat și Crisana la finalul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile…




09:36, 01.07.2014

O reţetă pe zi: Piparaică (Oașpică)

Rețeta veche din Crișana “Piparaică” (Oașpică) este folosită în satele din Munții Pădurea Craiului, judetul Bihor. Rețeta din Crișana a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă…




23:42, 26.06.2014

Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Reteta tiroleza Ciolan de porc cu galuste de cartofi a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si face parte din programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii derulat de agentia…




09:00, 25.06.2014

O reâetă pe zi: Frigărui de creveți la grătar cu salată de varză și avocado

Ingrediente: 10 creveti pe frigarui la gratar, marinati in prealabil1 2 avocado 2-3 cani varza alba tocata marunt 1-2 jalapenos taiat cubulete 1 ceapa rosie 1-2 lime Sare si piper Ingrediente pentru sos 1 lingurita…




09:12, 24.06.2014

O reţetă pe zi: Curechi de dovleac

Ingrediente: 1 dovleac de 2 kg (necopt), 2 linguri de untură, 1 ceapă, câteva fire de mărar uscat, 1 linguriţă de boia, 1 lingură de făină Gold Maya, 300 ml smântână sau lapte. Mod de preparare Se curăţă dovleacul…




09:06, 23.06.2014

O rețetă pe zi: Ensalada de Nopales

Ingrediente: 250 g. nopales (cactus) 50 g. ceapa rosie 30 g. coriandru verde 100 g. rosii 50 g. porumb dulce ulei Arpis de masline sau de porumb 1 lime   Mod de preparare: Inainte de a fi preparat, nopales-ul (o…




12:18, 21.06.2014

O rețetă pe zi: Ton Tataki cu piure de broccoli

Ingrediente pentru prepararea tonului: 200 g ton rosu shasimi 10 g cuisoare 10 g piper negru 50 ml ulei de masline Arpis Sare – dupa gust   Ingrediente pentru piure: 60 g cartofi 120 g broccoli 20 g unt 20 ml lapte…




09:24, 18.06.2014

O reţetă pe zi: Risotto al negro di seppie

Ingrediente: 160 grame de orez 30 g ceapă 50 ml vin alb 5 g cerneală de sepie 100 ml supă de peşte 20 g unt Puțin ulei de măsline Arpis Sare, piper – după gust 200 g calamari necurăţaţi   Mod de preparare: Ceapa…




09:00, 17.06.2014

O reţetă pe zi: Balmoș din porumb alb sau galben, cu ouă și cârnați de casă

Rețeta veche din Crișana “Balmoș din porumb alb sau galben, cu ouă și cârnați de casă” este folosită în satele din Munții Pădurea Craiului, judetul Bihor. Rețeta din Crișana a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu,…




08:57, 16.06.2014

O rețetă pe zi: Mușchi de vită în sos de trufe și cartofi cu rozmarin

Ingrediente: 200 g muschi de vita 50 ml ulei de masline Arpis 50 g crema de trufe 50 g unt 60 ml smantana 20 ml coniac 200 g cartofi 10 g rozmarin   Mod de preparare: Uleiul Arpis se pune la incins intr-o tigaie.…




13:24, 14.06.2014

Muschiulet de vitel cu pastel de legume

Reteta tiroleza Muschiulet de vitel cu pastel de legume face parte din programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat…




13:12, 13.06.2014

Sfantul Elisei sau Aliseiul Graului

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online "Cultura si tainele painii", derulate de Russenart Communications si Gold Maya.Ziua Sfantului Elisei este a doua sarbatoare…




13:12, 13.06.2014

Sfantul Onufrie (Ziua Șoarecilor)

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online "Cultura si tainele painii", derulate de Russenart Communications si Gold Maya.In 12 iunie, in satele de pe Valea Muresului…




13:12, 13.06.2014

Sfintii marunti in cultura populara

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online "Cultura si tainele painii", derulate de Russenart Communications si Gold Maya.In traditia populara, vara incepe la Sf. Timotei…




13:12, 13.06.2014

Sarbatoarea graului (Vartolomeu' graului sau Ziua invartejitului)

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online "Cultura si tainele painii", derulate de Russenart Communications si Gold Maya.Ca sa fie siguri ca Dumnezeu ii va ajuta si…




09:06, 13.06.2014

O rețetă pe zi: Chiftele din carne de pui în sos picant

Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)   ½ kg carne de pui tocata1-3   ½ lingurita de seminte de chimion   ½ lingurita de coriandru pudra (macinat)   ½  lingurita chimion pudra (macinat)   ½ lingurita de Gram Masala…




09:27, 12.06.2014

O reţetă pe zi: Mușchiuleț de vițel cu pastel de legume

Ingrediente: •    Mușchiuleț de vițel •    Legume: •    Dovlecel Zuchini •    Praz •    Țelină •    Morcov •    Fasole galbenă •    O crenguță de Rozmarin verde •    Ulei de măsline Arpis •    Sos de soia •    Sare…




09:24, 10.06.2014

O reţetă pe zi: Salată cu tofu și frunze de țelină

Ingrediente: 10 ml ulei dulce de susan sau ulei de porumb Arpis1 3 bucati de ciuperci urechi de lemn 2 bucati de branza tofu deshidratata 2 catei de usturoi Telina verde Sare dupa gust Ghimbir 1 lingurita de otet…




12:45, 08.06.2014

Campania - Cultura si tainele painii

Russenart Communications si Gold Maya lanseaza campania de comunicare online "Cultura si tainele painii", un proiect dedicat promovarii alimentului de baza al omenirii: Painea. Campania se deruleaza online in perioada…




11:42, 08.06.2014

Pogorârea Sfântului Duh (Cincizecimea, Rusaliile)

Traditii si obiceiuri identificate si promovate n cadrul campaniei de comunicare online Cultura si tainele pinii derulate de Russenart Communications si Gold Maya. Pogorrea Sfntului Duh este mpreuna cu sarbatoarea…




12:48, 07.06.2014

Moșii de vară (Moșii de Rusalii sau Moșii de oale)

Tradiii i obiceiuri identificate i promovate n cadrul campaniei de comunicare online Cultura i tainele pinii derulate de Russenart Communications i Gold Maya.Moii de var reprezint o srbtoare precretin care precede…




12:36, 07.06.2014

Cultura și tainele pâinii - campanie de comunicare online

Russenart Communications i Gold Maya lanseaz campania de comunicare online Cultura i tainele pinii un proiect dedicat promovrii alimentului de baz al omenirii Pinea.Campania se deruleaz online n perioada iunie…




11:33, 07.06.2014

O reţetă pe zi: Banană în caramel

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Ingrediente: - 1 banana…