Prepararepoti - Stiri si informatii despre Prepararepoti | prima pagina Ultima actualizare: 18:26:40, 19.05.2024
Rețeta clasică de Rum Baba sau Baba au Rhum. Cum o prepari simplu și rapid
Rețeta își are originea în Polonia și a apărut în jurul anului 1760, când regele polonez Stanislas Leszczynski, socrul regelui Ludovic al XV-lea, s-a stabilit în Franța, la Nancy. Acesta a fost servit cu tradiționalul…
Prăjitură răsturnată cu fructe – cum se prepară
Prăjiturile cu fructe au o aromă aparte. Au aluat fraged la bază, pufos la interior, iar umplutura bogată de fructe le oferă o savoare nemaipomenită. Iată câteva idei de prăjituri cu un decor deosebit datorită…
09:05, 07.05.2024
Gozmele – rețete plăcintă turcească. Cum se prepară și cu ce umpluturi
Gozmele înseamnă un aluat de patiserie nedospit, care se întinde într-o foaie subțire și se adaugă umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai bună rețetă de plăcintă turcească, gozmele.Gozmele, un deliciu…
09:05, 06.05.2024
Prăjitură turnată cu mere. Rețetă de prăjitură de post cu umplutură de mere
Prăjiturile cu mere pot fi pregătite în orice perioadă a anului datorită varietății de fructe proaspete. Mai jos îți recomandăm câteva dintre cele mai gustoase prăjituri pe care le poți încerca acasă. Iată cum…
Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust
IngredientePentru aluat:500 g făină200 ml lapte călduț10 g drojdie uscată100 g zahăr2 ouă50 g unt topitCoaja rasă de la o lămâie1 linguriță esență de vanilieUn praf de sarePentru umplutură:500 g brânză de vaci,…
Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă
Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…
Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre
Una dintre cele mai consumate mâncăruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mâncare în care se adaugă organe de pasăre ori animal pentru un gust cu adevărat delicios. Mai jos îți prezentăm ce rețete…
Reţete de creme pentru prăjituri
Cremă dulce, cremă ușor sărată sau cremă aromată, fiecare dintre acestea sunt ingredientul vedetă al oricărei rețete de prăjituri. Mai jos îți spunem ce rețete de creme pentru prăjituri poți face acasă.Prăjiturile…
Reţete de cremă de brânză – cremă tartinabilă făcută în casă
Crema de brânză poate fi gustarea ideală pentru micul dejun, dar și alegerea sănătoasă pentru masa de prânz ori umplutura deserturilor făcute în casă. Rețeta de cremă de brânză este ușor de făcut acasă, din câteva…
Așa faci cel mai bun pește la cuptor. Ingredientul secret pentru un preparat sofisticat
Ingrediente: 1 somon întreg, nu prea mare3 fire de praz2-3 linguri ulei de măsline1 pahar de vin alb4 căței de usturoi, tocat mărunt5 crenguțe de cimbru, proaspete, de preferat1 pahar de apă1 grepfruit, de mărime…
Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat
Praful de copt este un ingredient folosit în diferite aluaturi sau blaturi de deserturi. Are rol de afânător ceea ce face aluatul spongios, dar îi mărește și volumul. Are la bază bicarbonat de sodiu, amestecat…
Rețete cu sos de soia – la ce preparate îl poți folosi
Sosul de soia nu lipsește din rețetele asiatice, însă este un ingredient ce poate aduce un plus de aromă multor preparate culinare, chiar și în bucătăria românească. Iată la ce preparate poți adăuga sos de soia.Cu…
Rețetă mucenici moldovenești însiropați
Pe data de 9 martie, în calendarul ortodox se prăznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țării pregătesc rețete de mucenici. Mai jos îți spunem care sunt cele mai bune…
Piure de cartofi – rețete pentru piure de cartofi cremos și fin
Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare preparate din cartofi, care este considerat și foarte hrănitor. Deși poate părea banal, să faci un piure de cartofi cremos și fin, poate să reprezinte câteodată…
Reţete de fagure cu cremă
Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilăriei este, fără îndoială, cea de fagure cu cremă. Desertul care nu lipsea de pe nicio masă de sărbătoare, faguri crocanți umpluți cu cremă, poți…
Cum prepari Humus cu carne, o rețetă mai puțin întâlnită în România
Deși suntem obișnuiți să asociem humusul cu legumele proaspete, adăugarea cărnii tocate de vită creează o combinație fascinantă de arome și texturi, aducând o notă orientală în bucătăria noastră.Există câteva ingrediente…
09:05, 11.02.2024
Reţete de omletă dulce – rețetă de omletă desert
Omleta este unul dintre cele mai consumate preparate la micul-dejun. Pe bază de ou, rețeta de omletă poate fi îmbogățită cu o varietate de ingrediente, după bunul plac. Pentru zilele în care vrei să consumi un…
09:30, 24.01.2024
Cornulețe cu vișine, un desert românesc autentic, extrem de delicios. Se topesc în gură!
Cornulețe cu vișine - IngredientePentru aluat:- 250 g unt rece, tăiat cubulețe- 500 g făină- 100 g zahăr pudră- 2 ouă- o linguriță extract de vanilie- un praf de sarePentru umplutură:- 400 g vișine, fără sâmburi-…
09:26, 24.01.2024
Cornulețe cu vișine, un desert românesc autentic și extrem de delicios. Se topesc în gură!
Cornulețe cu vișine - IngredientePentru aluat:- 250 g unt rece, tăiat cubulețe- 500 g făină- 100 g zahăr pudră- 2 ouă- o linguriță extract de vanilie- un praf de sarePentru umplutură:- 400 g vișine, fără sâmburi-…
22:05, 23.01.2024
Humus cu carne, o rețetă mai puțin întâlnită în România, dar extrem de delicioasă
Deși suntem obișnuiți să asociem humusul cu legumele proaspete, adăugarea cărnii tocate de vită creează o combinație fascinantă de arome și texturi, aducând o notă orientală în bucătăria noastră.Deși există câteva…
10:05, 20.01.2024
Magiun de prune – rețetă de încercat acasă
Rețetele de magiun nu au în compoziție zahăr și din acest motiv este important să fie folosite fructe dulci și foarte bine coapte. Rețeta de magiun de prune fără zahăr este una dintre cele mai căutate rețete. Magiunul…
07:15, 14.01.2024
Chifteluțe din cârnați, rețeta cu care scapi de bătaie de cap
Pentru a pregăti cele mai delicioase chifteluțe din cârnați, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cârnați dulci, picanți sau faceți o combinație din aceștia, 2 ouă mari, pesmet, brânză rasă, 2 căței de usturoi…
19:00, 13.01.2024
Chiteluțe din cârnați, rețeta cu care scapi de bătaie de cap
Pentru a pregăti cele mai delicioase chifteluțe din cârnați, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cârnați dulci, picanți sau faceți o combinație din aceștia, 2 ouă mari, pesmet, brânză rasă, 2 căței de usturoi…
10:05, 28.12.2023
Cremșnit – rețete de cremeș cu cremă de vanilie
Cremșnitul este prăjitura aromată, în straturi, cu multe foi și cremă de vanilie din abundență. Reprezintă unul dintre cele mai bune deserturi servite pe masa de sărbătoare și se poate face ușor într-un timp scurt.…
18:15, 27.12.2023
Cât timp se țin piftia și toba la frigider, de fapt. Puține gospodine știu când să le arunce
În fiecare an, gospodinele de la noi din țară și nu numai pregătesc tot felul de bunătăți pentru masa de Crăciun și de Anul Nou. Din păcate, însă, delicioasele preparate făcute în casă, fără niciun fel de conservanți,…
10:06, 17.12.2023
Rețete de baclava. Cum faci acasă baclava însiropată
Baclavaua este unul dintre cele mai răspândite deserturi de origine turcă. Are la bază multe foi subțiri, o umplutură bogată de nucă și mult sirop. Este o prăjitură aromată și o poți face și tu foarte ușor acasă.…
09:05, 11.12.2023
Rețete de dulciuri și prăjituri cu cafea
Cu o aroma puternică și un gust inconfundabil, cafeaua poate fi ingredientul vedetă dintr-o prăjitură. Mai jos îți oferim câteva idei pentru a face acasă prăjituri cu cafea, dar și alte rețete pentru dulciuri ce…
09:05, 05.12.2023
Rețete de prăjituri cu portocale
Gustul proaspăt și aromat al portocalelor poate fi savurat și în rețete de prăjituri pe care să le servești alături de cei dragi. Iată cum poți face un desert gustos în doar câțiva pași simpli. Cele mai bune rețete…
13:05, 29.11.2023
Super prăjitura ROȘIE pentru Postul Crăciunului - Un desert spectaculos și delicios, pregătit din câteva ingrediente
Super prăjitura roșie ca focul este perfectă pentru Postul Crăciunului.Este un desert foarte bun, pufos, aromat, arată spectaculos și este perfect pentru această perioadă. Iată cât de repede se poate prepara super…
18:55, 28.11.2023
Prăjitură Raffaello fără coacere - Rețetă simplă și ușor de preparat
Ingrediente700 gr de biscuiti cu unt sau Petit Beurre, 500 g piscoturi pentru sampanieIngrediente pentru crema1litru de lapte, 50 g zahar, 100 g fulgi de cocos, 200 g unt cu 80% grasime, 2 galbenusuri, 3 linguri…