Preparareia - Stiri si informatii despre Preparareia | prima pagina Ultima actualizare: 11:46:24, 14.05.2024
Rețeta clasică de Rum Baba sau Baba au Rhum. Cum o prepari simplu și rapid
Rețeta își are originea în Polonia și a apărut în jurul anului 1760, când regele polonez Stanislas Leszczynski, socrul regelui Ludovic al XV-lea, s-a stabilit în Franța, la Nancy. Acesta a fost servit cu tradiționalul…
Prăjitură răsturnată cu fructe – cum se prepară
Prăjiturile cu fructe au o aromă aparte. Au aluat fraged la bază, pufos la interior, iar umplutura bogată de fructe le oferă o savoare nemaipomenită. Iată câteva idei de prăjituri cu un decor deosebit datorită…
Pogăcele cu cașcaval
Pogăcele sau idei de aperitive pe care poți încerca să le faci acasă. Mini turte cu umplutură de brânză sau cașcaval cu semințe presărate deasupra. Rețeta este foarte ușor de făcut, așa că iată de ce ingrediente…
09:05, 07.05.2024
Gozmele – rețete plăcintă turcească. Cum se prepară și cu ce umpluturi
Gozmele înseamnă un aluat de patiserie nedospit, care se întinde într-o foaie subțire și se adaugă umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai bună rețetă de plăcintă turcească, gozmele.Gozmele, un deliciu…
09:05, 06.05.2024
Prăjitură turnată cu mere. Rețetă de prăjitură de post cu umplutură de mere
Prăjiturile cu mere pot fi pregătite în orice perioadă a anului datorită varietății de fructe proaspete. Mai jos îți recomandăm câteva dintre cele mai gustoase prăjituri pe care le poți încerca acasă. Iată cum…
Soufra – cum se prepară plăcinta grecească cu foi încrețite
Soufra este un desert răcoros ce are la bază o umplutură din cremă aromata și multe foi de plăcintă încrețite. Iată cum să faci și tu acasă plăcintă grecească cu foi, Soufra.Prăjitura cu foi încrețite și cremă…
Rețeta de pască fără aluat. Preparat delicios care se prepară foarte simplu
Pasca cu brânză fără aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște să se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune că aceștia, grăbindu-se să plece spre Egipt, nu au mai avut timp să dospească…
Reţeta originală de mici de la Cocoşatu’ - Care este ingredientul secret
Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat…
Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust
IngredientePentru aluat:500 g făină200 ml lapte călduț10 g drojdie uscată100 g zahăr2 ouă50 g unt topitCoaja rasă de la o lămâie1 linguriță esență de vanilieUn praf de sarePentru umplutură:500 g brânză de vaci,…
Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor
Trebuie să fim atenți la modul de preparare, la cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, fără fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar dacă este…
Metoda naturală a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de dăunători
Ce este apa cu cenușăApa cu cenușă reprezintă o metodă de fertilizare folosită de generații, recunoscută pentru eficacitatea sa în îmbogățirea solului cu minerale esențiale precum potasiu, fosfor și calciu. Acest…
Secretul grădinarilor: cu ce trebuie să stropim roșiile pentru a fi gustoase și mari
Momentul ideal pentru tratamentExperții afirmă că tratamentul plantelor ar trebui să se facă în timpul fructificării active, mai exact când tomatele încep să se înroșească. Aceasta este faza în care plantele pot…
Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur
Virșlii sunt un tip de cârnați uscați, de obicei făcuți din carne de porc sau de vită, care sunt condimentați și uscați. Aceștia sunt populari în multe țări, fiind consumați atât ca gustare, cât și în diverse preparate…
Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă
Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…
Plăcintă creață cu brânză sărată. Rețetă turcească denumită Borek
Această plăcintă se deosebește de plăcintele clasice cu care ne-am obișnuit, atât prin compoziție, cât și prin felul de formare. Nu se formează sub formă de straturi, din foi și brânză la mijloc. Se formează prin…
Rețetă de măsline pane. Cum faci măsline pane umplute cu brânză
Măslinele pane au o textură crocantă și pot fi gustarea ideală sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iată cum faci acasă măsline pane.Pentru a pregăti măsline pane, poți alege orice…
Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat
Praful de copt este un ingredient folosit în diferite aluaturi sau blaturi de deserturi. Are rol de afânător ceea ce face aluatul spongios, dar îi mărește și volumul. Are la bază bicarbonat de sodiu, amestecat…
Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei
Eveniment Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei martie 21, 2024 15:15 În intervalul 17.02.2024 – 04.03.2024, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru…
Descoperă Comoditatea și Eficiența în Bucătărie cu Mixerul Vertical și Robotul de Bucătărie
În era modernă a bucătăriei, tehnologia avansată îți face viața mult mai ușoară și îți oferă o gamă largă de instrumente și aparate care să îți faciliteze munca în bucătărie. Două dintre aceste instrumente esențiale…
Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe mănăstirești
Prepararea chifteluțelor mănăstirești durează doar 20 de minute.Ingrediente chifteluțe mănăstirești:500 g fasole boabe2-3 feli de pâine150 g orez150 ml ulei2 cepe5-6 căței de usturoi1 morcov1 păstârnac2 frunze…
12:26, 19.03.2024
De ce nu ar trebui să mănânci orezul după ce a fost ținut la frigider
Prepararea meselor pentru întreaga săptămână este o metodă excelentă de a economisi timp și bani. Totuși, unele alimente, precum pastele și cerealele, vin la pachet cu un risc de apariție a unei intoxicații alimentari…
08:41, 19.03.2024
Termoficare Constanta: Caldura si apa calda oprite din cauza unei avarii in cateva zone ale municipiului Constanta
Din cauza unei avarii aparute pe reteaua de transport amplasata pe strada Nicolae Iorga, nu se poate asigura deocamdata energie termica pentru prepararea apei calde de consum si incalzirii catre urmatoarele puncte…
„Cârnaţii din topor”, pe drumul spre recunoaștere
„Cârnaţi din topor din Vâlcea” se vor în registrul Uniunii Europene al indicaţiilor geografice protejate. Asociaţia Producătorilor Tradiţionali, Meşteşugari şi Artizani Vâlcea au demarat procesul pentru înscrierea…
Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia - comemoraţi prin slujbe şi prepararea mucenicilor sau a bradoşilor
Sfinţii 40 de Mucenici care au murit după ce au fost condamnaţi la moarte prin îngheţare în lacul Sevastiei sunt comemoraţi în fiecare an la data de 9 martie, zi în care preoţii fac pomeniri pentru sufletele morţilor…
10:20, 08.03.2024
Termoficare Constanta: Se opreste apa intr-o zona din municipiu. Iata ce consumatori vor fi afectati
Din cauza unor avarii aparute pe reteaua de transport amplasate pe strada Medeea, nr. 30 nu se poate asigura deocamdata energie termica pentru prepararea apei calde de consum si a incalzirii la punct termic: PT…
Rețetă mucenici moldovenești însiropați
Pe data de 9 martie, în calendarul ortodox se prăznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țării pregătesc rețete de mucenici. Mai jos îți spunem care sunt cele mai bune…
Gheața perfectă pentru cocktailuri: Cum te poate ajuta un aparat specializat
Sursa: freepik Când vei citi acest articol, vei descoperi secretul din spatele unei gheții perfecte pentru cocktailuri și cum un aparat specializat poate facilita acest proces. Vei învăța despre importanța rolului…
Nu mai pune unt sau ulei în popcorn. Trucul pe care să-l folosești de azi înainte
Cine nu adoră popcornul? O porție de floricele calde este excelentă dacă urmăriți un film. Mulți preferă să facă popcorn la microunde și să le adauge unt și ulei, însă puteți face popcorn și fără aceste ingrediente.…
Reţete de biscuiţi de casă
Biscuiții sunt printre cele mai consumate produse făinoase, pregătiți din aluat pe bază de făină, zahăr, ouă. Crocanți, dulci sau sărați, biscuiții se pot consuma simpli sau pot fi adăugați într-o varietate de…
Reţete de fagure cu cremă
Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilăriei este, fără îndoială, cea de fagure cu cremă. Desertul care nu lipsea de pe nicio masă de sărbătoare, faguri crocanți umpluți cu cremă, poți…