Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:25, 09.05.2024

De ce iese prăjitura prea uscată? Trucuri pentru un desert perfect

De ce iese prăjitura prea uscată? Trucuri pentru un desert perfect

Sunt, ce-i drept, în rețetarul nostru câteva feluri de desert mai uscat, să zicem. Între acestea se află Linzer sau prăjitura cu gem și aluat răzuit ori tartele cu căpșuni sau biscuiții.




21:21, 08.05.2024

Rețeta prăjiturii Durerea. Cum se prepară acest desert

Rețeta prăjiturii Durerea. Cum se prepară acest desert

Ingrediente pentru aluat:200g făină150g unt100g zahăr pudră1 ou1 linguriță extract de vanilieIngrediente pentru umplutură:200g nucă măcinată100g zahăr2 lingurițe ness (cafea solubilă)2 ouă100ml lapteEsență de vanilieMod…




20:20, 08.05.2024

Prăjitură Durerea. Reteță specială cu nucă și ness

Nu există persoană care să refuze o bucată de prăjitură, mai ales dacă vorbim de una specială, iar rețeta de mai jos este ideală în acest sens. Se prepară simplu și este foarte aromată datorită blatului și a cremei…




13:16, 08.05.2024

Cine sunt Elian Miță și Marius Ghiță, cofetarii care fac furori pe TikTok cu prăjiturile lor / FOTO

Elian Miță și Marius Ghiță sunt doi cofetari pasionați care au reușit să cucerească inimile publicului pe TikTok prin prăjiturile lor spectaculoase. Cu abilități impresionante în arta cofetăriei și o prezență carismatică…




23:45, 07.05.2024

„La un pas de un incident diplomatic”. O prăjitură din meniul pentru Macron și Xi Jinping a fost înlocuită pentru că amintea de Rusia

„La un pas de un incident diplomatic”. O prăjitură din meniul pentru Macron și Xi Jinping a fost înlocuită pentru că amintea de Rusia

O prăjitură „rusă” cu praline, o specialitate din Pirinei, care făcea parte din meniul ales de către Eric Abadie, proprietarul unui restaurant din Trecătoarea Tourmalet, prietenul preşedintelui francez, Emmanuel…




21:30, 07.05.2024

O prăjitură numită „le russe” a fost înlocuită din motive diplomatice din meniul mesei oferite de Macron lui Xi Jinping într-un restaurant din Pirinei

O prăjitură numită „le russe” a fost înlocuită din motive diplomatice din meniul mesei oferite de Macron lui Xi Jinping într-un restaurant din Pirinei

O prăjitură numită „le russe”, o specialitate cu praline din Pirinei care făcea parte din meniul ales pentru masa lui Emmanuel Macron și Xi Jinping în cadrul „escapadei” celor doi șefi de stat din Trecătoarea Tourmalet,…




09:05, 06.05.2024

Prăjitură turnată cu mere. Rețetă de prăjitură de post cu umplutură de mere

Prăjiturile cu mere pot fi pregătite în orice perioadă a anului datorită varietății de fructe proaspete. Mai jos îți recomandăm câteva dintre cele mai gustoase prăjituri pe care le poți încerca acasă. Iată cum…




09:01, 05.05.2024

Soufra – cum se prepară plăcinta grecească cu foi încrețite

Soufra – cum se prepară plăcinta grecească cu foi încrețite

Soufra este un desert răcoros ce are la bază o umplutură din cremă aromata și multe foi de plăcintă încrețite. Iată cum să faci și tu acasă plăcintă grecească cu foi, Soufra.Prăjitura cu foi încrețite și cremă…




18:15, 04.05.2024

Rețetă de prăjitură cu vanilie și nucă. Este ideală pentru masa de Paște

Masa de Paște are rolul de a uni familia și prietenii într-un moment special. Gospodinele pregătesc cele mai delicioase preparate pe care să le împartă cu cei apropiați, iar rețeta de mai jos este ideală pentru…




19:05, 03.05.2024

FOTO – Bunătăți de Paște: Prăjituri „matematice” din inima Mureșului.

FOTO – Bunătăți de Paște: Prăjituri „matematice” din inima Mureșului.

Chef Irina Lazăr, o absolventă de Matematică din Capitală, care a coordonat mulţi ani departamentul IT dintr-o importantă multinaţională din România, cea care a decis brusc, în pandemie, să-şi abandoneze cariera…




19:05, 03.05.2024

TRADIŢII ÎN BUCATE/Mureş: Prăjiturile “matematice” din Ardeal – cinci prăjituri din trei blaturi

TRADIŢII ÎN BUCATE/Mureş: Prăjiturile “matematice” din Ardeal – cinci prăjituri din trei blaturi

Chef Irina Lazăr, o absolventă de Matematică din Capitală, care a coordonat mulţi ani departamentul IT dintr-o importantă multinaţională din România, cea care a decis brusc, în pandemie, să-şi abandoneze cariera…




15:10, 03.05.2024

Ce faci cu albușurile care îți rămân de la preparatele de sărbători? / Rețetă simplă cu fructe, potrivită în orice sezon

Ce faci cu albușurile care îți rămân de la preparatele de sărbători? / Rețetă simplă cu fructe, potrivită în orice sezon

De obicei la sărbători, dar nu numai, rămân albușuri de la diverse rețete, cum ar fi maioneza sau cozonacii. În loc să le arunci, le poți transforma rapid într-o prăjitură cu fructe, care îi va încânta pe toți.…




23:55, 02.05.2024

Rețetă de prăjitură cu miere și brânză. Desertul ideal pentru masa de Paște

Cu sărbătorile de Paște apropiindu-se cu pași repezi, gospodinele caută mereu noi și delicioase opțiuni pentru a îmbogăți masa festivă. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu miere și brânză. Desert ideal…




04:06, 01.05.2024

Mămăliga ”tocșită” și prăjitura din mălai, preparate tradiționale la Sânpetru de Câmpie

Mămăliga cu „lapce fiert", mămăliga cu brânză şi papă, mămăliga „tocşită" şi, ca desert, prăjitura de mălai făceau parte, în trecutul nu foarte îndepărtat, din alimentaţia de bază a localnicilor din comuna Sânpetru…




16:35, 28.04.2024

Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni. Un desert delicios de post

Dacă vrei să îi surprinzi pe oamenii dragi cu un desert delicios, însă nu știi ce să mai faci pentru că este post, ești în locul potrivit. Noi îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu miere și căpșuni.…




16:10, 28.04.2024

OAMENI din BN: Ioana Matei, meșter și rapsod popular, despre obiceiul pierdut al „Omului de Frunză”

OAMENI din BN: Ioana Matei, meșter și rapsod popular, despre obiceiul pierdut al „Omului de Frunză”

Ioana Matei este meșter și rapsod popular din Ilva Mică. Iubește tradiția de când s-a născut. Se mândrește cu originile sale, cu portul popular și datinile românești. În cei 80 de ani pe care îi are, a reușit să…




21:10, 26.04.2024

Rețetă de prăjitură cu piersici și cocos. Desert de post pentru momente speciale

Dacă sunteți în căutarea unei rețete delicioase și reconfortante pentru momentele speciale, nu căutați mai departe! Astăzi vă prezentăm o rețetă minunată de prăjitură cu piersici și cocos, un desert perfect pentru…




00:25, 26.04.2024

Atenție la etichete: un îndulcitor, folosit des în prăjituri, vă pune în pericol sănătatea

Neotam, cunoscut și ca E 961, un îndulcitor utilizat în prăjituri, băuturi răcoritoare și în guma de mestecat, poate dăuna grav sănătății oamenilor, prin slăbirea și deteriorarea intestinului, arată un nou studiu,…




00:05, 26.04.2024

Tiramisu cu sos de căpşuni

Tiramisu cu sos de căpşuni

Ingrediente: 5 ouă, 250 g mascarpone, 300 g căpșuni, 100 ml apă, 23 pișcoturi, 7 linguri zahăr, 1 lingurita esenţă de vanilie, sare Mod de preparare: Se spală căşunile, se curăţă şi se taie felii. Se pun într-un…




21:21, 24.04.2024

Reteța de prajitura negresă cu pere și gutui. Desertul ideal pentru a-i surprinde pe cei dragi

Prăjiturile sunt iubite de toate lumea, mai ales dacă sunt pregătite în propria locuință. Negresa este delicioasă și se prepară foarte simplu de toate bucătăresele, indiferent de experiența pe care o au în bucătărie.…




23:40, 23.04.2024

Rețetă de prăjitură cu prune și miere. Desert de post pentru întreaga familie

Îți dorești să pregătești ceva delicios pentru tine și cei dragi, dar nu știi ce să faci? Dacă da, ești în locul potrivit, pentru că noi îți prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu prune și miere. De ce ingrediente…




12:45, 23.04.2024

Rama pentru Copt și Prăjituri prezintă o rețetă-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sărbători.

Rama pentru Copt și Prăjituri prezintă o rețetă-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sărbători.

COZONAC TRUNCHI DE CON Timp de pregătire: 45 minuteINGREDIENTEPentru aluat:300 gr margarină Rama pentru Copt și Prăjituri300 gr de zahăr tos2 plicuri de zahăr vanilat5 ouă1 linguriţă de praf de copt300 gr de făină…




15:55, 22.04.2024

Rețeta de prăjitură cu morcovi, stafide și merișoare a părintelui Mina de la Mănăstirea Botoș

Rețeta de prăjitură cu morcovi, stafide și merișoare a părintelui Mina de la Mănăstirea Botoș

Părintele Mina de la Mănăstirea Botoș a explicat pentru Trinitas cum se prepară o prăjitură delicioasă pentru perioada postului: prăjitură cu morcovi, stafide și merișoare.„Astăzi vreau să vă prezentăm o tartă…




20:05, 21.04.2024

Diferențele dintre brioșele cu unt și brioșele cu ulei. Ce trebuie să știi înainte să le prepari

Vrei să prepari brioșe pentru un eveniment special, însă nu știi ce ingrediente să folosești în rețetă? Playtech Știri îți explică diferența dintre micile prăjituri preparate cu unt și cele preparate cu ulei de…




15:30, 21.04.2024

Rețetă de prăjitură cu pere și nuci. Desert delicios și rapid de post

Îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să faci? Noi îți prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu pere și nuci. Un desert rapid și simplu. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.




22:30, 19.04.2024

Rețetă de prăjitură cu portocale. Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi

Deserturile sunt îndrăgite de toată lumea, iar iubitorii de dulciuri se pot răsfăța cu rețeta de mai jos. Prăjitura cu portocale este gustoasă și ai nevoie de câteva ingrediente simple, care se regăsesc în cămara…




22:50, 17.04.2024

Rețetă de prăjitură cu lămâie și cocos. Desert delicios de post

Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să mai faci pentru tine și pe cei dragi, pentru că ții post, noi avem soluția care ar putea fi potrivită. Îți prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu…




09:40, 17.04.2024

Rețetă de prăjitură cu pere și migdale. Desertul perfect în perioada postului

Deserturile sunt perfecte și mulți români le iubesc. Dacă vrei să încânți papilele gustative ale oricui, un preparat dulce va fi mereu bine primit, mai ales dacă este delicios. În perioada de post nu trebuie să…




02:06, 17.04.2024

Prăjitură cu prune și nuci. Desertul de post pe care să-l prepari în această perioadă

Postul Paștelui este o provocare pentru mulți români. Pentru a te bucura de un desert delicios, fără să consumi alimente ce provin de la animale, prăjitura de mai jos este ideal și îndeplinește toate criteriile…




18:05, 16.04.2024

Diferențele dintre praful de copt și bicarbonatul de sodiu în prăjituri. Un patiser a oferit explicațiile

Diferențele dintre praful de copt și bicarbonatul de sodiu în prăjituri. Un patiser a oferit explicațiile

Dacă îți place să prepari deserturi, știi deja că cele două sunt ingrediente folosite în scopuri diferite în rețete. Știi să explici însă, motivul pentru care nu sunt unul și același lucru? Care sunt diferențele…