Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:30, 04.07.2023

De ce suntem triști uneori, vara. Motivul ar putea avea legătură chiar cu lumina soarelui sau cu polenul

Vara este o ăn general perioadă de distracție în aer liber pentru mulți oameni, în special pentru tinerii care au vacanță, după ce au trecut cu greu prin frigul aspru al iernii. Dar asta nu este valabil chiar pentru…




15:30, 03.07.2023

Poate polenul să crească dimensiunea sânilor? Ce spun experții despre suplimentul care face furori în online VIDEO

Polenul de albine este folosit de mult timp ca supliment alimentar. În mediul online circulă recent și curiozități legate de influența asupra dimensiunii sânilor. Experții răspund întrebărilor privind acest aspect.




16:10, 30.06.2023

Cum arată ambrozia, planta care te poate îmbolnăvi grav fără să ştii. Primele simptome

Ambrozia crește spontan pe terenurile lăsate pârloagă, în principal de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, pe marginea apelor curgătoare, a lacurilor, pe marginea pădurilor, în apropierea dărâmăturilor, respectiv…




00:31, 08.06.2023

Alergia la ambrozie (P)

Cele mai multe persoane considera anotimpul de primavara ca fiind principalul sezon al debutului alergiilor. În ultimii ani, alergia la ambrozie a depasit cu mult numarul cazurilor de alergii ale sezonului de primavara.…




06:50, 04.06.2023

Polenizarea legumelor cu bondari importaţi, tot mai folosită. Cei autohtoni evită florile tomatelor. „Au nectarul amărui”

În acest mod, legumicultorii fac şi economii, pentru că substanţele fitosanitare sunt foarte scumpe, în timp ce un stup de 50 de insecte costă 300 de lei şi poate fi utilizat în mai multe solarii.




00:06, 30.05.2023

Nișe ecologice pentru insectele polenizatoare, înființate de ACDB

În cadrul proiectului „Agricultură bazată pe natură în arii naturale protejate”, la marginea unor terenuri agricole și islazuri, au fost însămânțate fâșii de teren cu plante cu flori, arbuști și arbori meliferi,…




09:25, 26.05.2023

Amenzi usturătoare, chiar și de 20.000 de lei, pentru cei care nu respectă această lege

Sancţiunile s-au mărit în cazul românilor proprietari şi care nu respectă prevederile legale, iar acum este perioada în care încep „inspecţiile”. A început sezonul alergiilor, iar românii proprietari de terenuri…




11:15, 24.05.2023

APM Teleorman / Ambrozia trebuie prevenită, combătută și distrusă de pe toate terenurile intravilane sau extravilane

Economie APM Teleorman / Ambrozia trebuie prevenită, combătută și distrusă de pe toate terenurile intravilane sau extravilane mai 24, 2023 10:10 Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman informează cetăţenii…




13:05, 20.05.2023

Polenul și fagurii, cele mai bune energizante

Care sunt cele mai bune energizante? Polenul și fagurii. Și când vă simțiți obosiți, și în zilele lungi de vară, în care vreți să concentrați toată distracția. Istoria mierii sălbatice în hrana oamenilor are aproape…




14:25, 17.05.2023

Primăria Municipiului Deva face din nou apel la toți cetățenii să ia măsuri de combatere și distrugere a ambroziei de pe terenurile pe care le dețin

Devenii sau firmele care au în proprietate sau administrare terenuri pe care a crescut ambrozia, administratorii căilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă au de asemenea, conform Legii nr. 62/2018 cu modificările…




14:40, 16.05.2023

Publicitate: Conprosta – tratament pentru funcționarea normală a prostatei și a tractului urinar

Cele mai noi suplimente alimentare Conprosta Tabs și Conprosta Forte sunt disponibile și în România. Obținute printr-o tehnologie modernă pe baza unei rețete tradiționale vechi, produsele contin extract de polen…




20:45, 11.05.2023

România, codașă la antrenamentele în aer liber, din cauza cantității mari de polen. STUDIU

România, codașă la antrenamentele în aer liber, din cauza cantității mari de polen. STUDIU România se află în topul celor mai proaste țări europene pentru un antrenament în aer liber, din cauza cantității mari…




14:25, 09.05.2023

Cum recunoști roșiile COAPTE FORȚAT - semnul care arată că au fost folosite substanțe TOXICE

Deși perioada naturală de coacere a tomatelor româneşti este luna iunie, la tarabe au apărut „roşii româneşti” încă din mai, chiar aprilie.O analiză atentă a aspectului ne poate ajuta să ne dăm seama dacă roșiile…




15:10, 03.05.2023

Proiect unic în țară, la Timișoara: alergicii, atenționați de senzori prin RO-Alert când crește nivelul de polen

Un proiect unic la nivel național a fost lansat, miercuri, de Consiliul Județean Timiș. Este vorba despre achiziționarea a trei senzori foarte sensibili, care nu există în România, și care vor detecta mai multe…




16:50, 27.04.2023

Război împotriva ambroziei

Ambrozia este cea mai alergenică plantă din România. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze (rinită alergică, conjunctivită alergică, astm, leziuni urticariene de contact) fiind unul dintre factorii…




11:00, 23.03.2023

5 sfaturi pentru a face față alergiilor și asteniilor de primăvară, folosind produse apicole

Primăvara este o perioadă minunată, dar pentru unii oameni, poate fi o adevărată provocare. Alergiile și asteniile de primăvară sunt printre cele mai comune probleme de sănătate cu care se confruntă mulți oameni…




00:21, 03.02.2023

Albinele-robot, salvatorii agriculturii. Micile insecte artificiale zboară din floare în floare ca să facă sarcina polenizatorilor naturali

Echipa de cercetători, care provine de la Universitatea Tampere din Finlanda, și-a publicat descoperirile în revista Advanced Science. Inovația, denumită proiectul „FAIRY”, a fost inspirată de semințele de păpădie…




16:20, 02.02.2023

Albinele-robot, salvatorii agriculturii. Micile insecte artificiale zboară din floare în floare ca să facă sarcina polenizatorilor naturali

Echipa de cercetători, care provine de la Universitatea Tampere din Finlanda, și-a publicat descoperirile în revista Advanced Science. Inovația, denumită proiectul „FAIRY”, a fost inspirată de semințele de păpădie…




09:20, 02.02.2023

UE a conceput un master-plan pentru salvarea albinelor. Ce este „buzz lines”

În prezent, una din zece specii de albine și fluturi și una din trei specii de sirfide („muște de flori”) sunt amenințate cu dispariția. „Buzz lines” reprezintă niște coridoare pentru albine și alțe insecte polenizatoare…




12:46, 11.01.2023

Tehnici și strategii pentru a produce semințe de lucernă

Atât pe piața internă, cât și la nivel internațional, cererea pentru semințele de lucernă este una crescută și poate produce câștiguri însemnate. Cultura lucernei pentru furaj și cultura lucernei pentru sămânță…




15:55, 16.09.2022

Combaterea ambroziei, obligatorie prin lege

Ambrozia este cea mai alergenică plantă din România. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze (rinită alergică, conjunctivită alergică, astm, leziuni urticariene de contact) fiind unul dintre factorii…




13:15, 26.08.2022

Cum îţi dai seama că eşti alergic la ambrozie. Președintele Societății Române de Alergologie, despre un tratament ce ar putea fi adus în România (Exclusiv)

Polenul de ambrozie este una dintre cele mai frecvente cauze care declanșează alergii sezoniere, inclusiv din România. Multe persoane au un răspuns imunitar advers când inhalează polenul acestor plante. Potrivit…




12:15, 10.08.2022

Atenție, persoanele alergice! Canicula prelungită și vântul accelerează răspândirea polenului de ambrozie!

Potrivit specialiștilor, canicula prelungită și vântul contribuie la răspândirea mai rapidă a polenului de ambrozie. Rețeaua națională de supraveghere aerobiologică (RNSA) din Franța a emis deja un buletin de alertă,…




13:35, 03.08.2022

Ce sunt purificatoarele de aer – cele mai bune purificatoare de aer

În marile aglomerări urbane aerul pe care-l inspirăm acasă sau la locul de muncă este unul extrem de poluat. Alergenii, polenul, praful, mucegaiul, noxele, fumul de țigară sau acarienii sunt foarte nocivi pentru…




08:05, 11.07.2022

Căldura mare distruge polenul și astfel hrana oamenilor. Fermierii și cercetătorii caută soluții ca producția agricolă să reziste

Multe dintre culturile de care depindem trebuie polenizate pentru a produce hrană, însă căldura extremă poate distruge polenul. Aceasta este o problemă într-o lume care se confruntă cu schimbări climatice, așa…




08:05, 09.07.2022

Seceta afectează producția de miere: Plantele de pe câmp s-au uscat, iar în lipsa polenului, albinele sunt hrănite de apicultori

Seceta lovește și în crescătorii de albine. Plantele de pe câmp s-au uscat aproape toate și, în lipsa polenului, albinele sunt hrănite de apicultori. Singura salvare este ajutorul acordat de stat, dar banii sunt…




21:21, 06.06.2022

Alergiile de sezon. Care este cel mai alergenic polen de copac

Ce trebuie sa stim despre alergiile de sezon."Rino conjunctivita alergica este o problema de sanatate semnificativa din cauza incarcaturii simptomelor, precum si a impactului acesteia asupra calitatii vietii populatiei…




09:30, 06.06.2022

Alergiile de sezon: cât de important este să cunoaștem perioadele de polenizare

Cunoașterea sezonului de polen și a perioadelor de vârf ajută persoanele alergice să monitorizeze expunerea și să să aibă o medicamentație personalizată eficientă. Care sunt perioadele în care pacienții trebuie…




22:26, 02.06.2022

O societate din Prahova a fost amendată după ce a tratat rapiţa cu produse care pot dăuna insectelor polenizatoare

O societate din Prahova a fost amendată de Garda de Mediu, după ce s-a constatat faptul că a aplicat culturii de rapiţă tratamente fitosanitare cu produse care pot dăuna insectelor polenizatoare. Fii la curent…




13:56, 23.05.2022

Trucurile care te scapă de alergiile la polen. Ce să faci în această perioadă, sfaturile specialiștilor

Ce trucuri te scapă de alergiile la polen. Iată ce trebuie să faci în perioada aceasta, conform specialiștilor, pentru a combate efectele alergiilor din sezonul primăvară-vară. Există remedii la îndemână pentru…