Papricas - Stiri si informatii despre Papricas | pagina 2 Ultima actualizare: 17:01:41, 03.05.2024
06:25, 21.06.2017
Papricaş de ouă cu legume, bulion şi vin alb
Uica Mihai, cunoscutul bucătar din Reşiţa, e de părere că, dacă ai acasă ouă, nu ai cum să mori de foame. Bucătarul bănăţean spune că de cele mai multe ori când vrea să gătească ceva foarte repede, cel mai bun…
20:54, 06.06.2017
REŢETA ZILEI: Papricaş de pui cu găluşte
Ingrediente Găluşte: 2 ouă, 2-3 linguri apă, 4 linguri şi jumătate de făină, sare, piper. Papricaş: 4 ciocănele de pui, 1 ceapă medie, 1 linguriţă boia dulce de ardei, 1 ceaşcă suc de roşii, 1...
06:18, 18.01.2017
Din bucătăria maghiară. Cum se prepară ca la carte tocăniţa după metoda Csikos
Ingrediente: 1 kg carne de porc 150 g ceapă 100 g grăsime 60 g slănină afumată 300 g smântână 8 găluşte 1 căţel de usturoi 15 g paprica 20 g făină 150 g ardei graşi verzi 80 g roşii Carnea şi slănina se taie în…
12:53, 21.10.2016
Rețeta zilei de vineri. Papricaș de cartofi
Bunica-mea obisnuia sa imi zica asa: „Daca stii cand si cata sare sa pui in mancare, e imposibil sa nu iti iasa ceva gustos!" Cu sarea nu-i intotdeauna ca-n basmul lui Ispirescu. Dar e bine sa tii cont de...
11:54, 06.10.2016
Ceaunele si butoaiele cu vin va asteapta. La Buzias
Doar două zile ne mai despart de startul unuia dintre cele mai importante evenimente din zona Banatului. Este vorba de tradiționalul Festival al Papricașului și Vinului, ajuns la cea de a VIII-a ediție.
02:33, 07.03.2016
Cum să prepari cea mai gustoasă ciorbă de burtă. Reţeta tradiţională din bătrâni transmisă din generaţie în generaţie
Indiferent de influenţele balcanice, turceşti sau austro-ungare, bucătăria românească se bucură de reţete vechi foarte interesante. Iată câteva reţete tradiţionale româneşti foarte vechi, publicate în Albumul Literar…
11:58, 13.02.2016
Rețeta zilei de sâmbătă. Papricaș de cartofi, după rețeta bunicii (rețete românești pe gustul tău)
Și unde să cauți adevăratele retete romanesti dacă nu în bucătăria plină de arome a bunicii?! Bunică-mea obișnuia să îmi zică așa: „Dacă știi când și câtă sare să pui în mâncare, e...
15:38, 29.01.2016
Reţetă - Papricaş de pui cu găluşte, bun de te lingi pe degete
Papricaş de pui cu găluşteIngrediente: 1 pui, 1 ceapă, boia, piper, sare, 1 căniţă ulei, 3 foi de dafin, 250 ml smântână, 2 linguri de făină. Ingrediente pentru găluşte: 1/2 kg făină, 1 ou, sare, apă,...
15:14, 16.01.2016
Gusturi vechi cu IMPACT azi. Tinerii care ne învaţă cum se fac piroştele cu păsat şi sămânţă de hârban sau papricaşul cu cocoş şi găluşte
23 de reţete tradiţionale au fost adunate de la bunicii din satele sălăjene de câţiva tineri reuniţi în Clubul de voluntariat IMPACT LEGO. Reţetele vor fi adunate într-o broşură ce le va arăta turiştilor care vin…
19:24, 19.11.2015
Tradiţie şi afacere de familie: De zeci de ani fac paprică şi o vând la piaţă!
„Paprica ne-a scos din sărăcie” – aşa îşi începe povestea Aurel Stana, un bătrânel de 67 de ani care vinde paprică în piaţa Decebal. De ani de zile stă la aceeaşi tarabă şi vinde boia, praful roşu-portocaliu care…
13:43, 21.10.2015
Rețeta zilei de miercuri, 21 octombrie: Papricaș de cartofi (în două variante, de post și de dulce)
Bunică-mea obișnuia să îmi zică așa: „Dacă știi când și câtă sare să pui în mâncare, e imposibil să nu îți iasă ceva gustos!”. Cu sarea nu-i întotdeauna ca-n basmul lui Ispirescu. Dar e bine să ții cont de câteva…
10:52, 21.10.2015
Rețeta zilei de miercuri. Papricaș de cartofi (în două variante, de post și de dulce)
Bunică-mea obișnuia să îmi zică așa: „Dacă știi când și câtă sare să pui în mâncare, e imposibil să nu îți iasă ceva gustos!” Cu sarea nu-i întotdeauna ca-n basmul lui Ispirescu. Dar e bine să...
13:13, 05.09.2015
Secretul unei siluete ca în anii '30. Ce mâncau şi cum reuşeau femeile să-şi păstreze silueta
În perioada interbelică, românii consumau trei mese pe zi, însă destul de sărace pentru organism. În familiile cu o situaţie materială precară, carnea se consuma în special de sărbători, pe când familiile înstărite…
11:12, 26.08.2015
Ce mâncau românii în anii ’30. Cum reuşeau femeile să-şi păstreze formele apetisante
În perioada interbelică, românii consumau trei mese pe zi, însă destul de sărace pentru organism. În familiile cu o situaţie materială precară, carnea se consuma în special de sărbători, pe când familiile înstărite…
06:17, 26.08.2015
Sexul frumos în anii '30. Cum luptau româncele să-şi păstreze formele voluptoase în perioada interbelică
În perioada interbelică, românii consumau trei mese pe zi, însă destul de sărace pentru organism. În familiile cu o situaţie materială precară, carnea se consuma în special de sărbători, pe când familiile înstărite…
12:12, 11.08.2015
Papricaş de vită în crustă de cartofi
Papricaş de vită în crustă de cartofi – Ingrediente 800 g rasol de vită (carne macră) 1 kg cartofi 1 ceapă mare roşie 4 linguri ulei 100 ml vin roşu sec 2 ardei graşi 3 roşii 1 linguriţă boia dulce de ardei maghiran…
21:30, 10.06.2015
Papricașul - "vedeta" ediției de iunie a evenimentului gastro-cultural Ozosep; invitat - Mircea Dinescu
Papricașul este mâncarea tradițională pusă în valoare în ediția de iunie a evenimentului gastro-cultural Ozosep, care se va desfășura sâmbătă și duminică în curtea Institutului Maghiar din București, informează…
15:20, 10.06.2015
Papricașul - 'vedeta' ediției de iunie a târgului gastro-cultural Ozosep; invitat la târg - Mircea Dinescu
Papricașul este mâncarea tradițională pusă în valoare în ediția de iunie a târgului gastro-cultural Ozosep, care se va desfășura sâmbătă și duminică în curtea Institutului Maghiar din București, informează un comunicat…
11:46, 02.06.2015
Rețetă SIMPLĂ și delicioasă: papricaş cu carne de pui la cuptor, specialitate de Gottlob
Papricaşul cu carne de pui este uşor de făcut şi atunci când este pregătit pe îndelete, la cuptor, capătă o savoare deosebită. Daniela Cerba din Gottlob dezvăluie pentru Agerpres reţeta acestui fel de mâncare.…
11:10, 02.06.2015
DESTINAȚII CU GUST Timiș: Papricaș cu carne de pui la cuptor, specialitate de Gottlob
Papricașul cu carne de pui este ușor de făcut și atunci când este pregătit pe îndelete, la cuptor, capătă o savoare deosebită. Daniela Cerba din Gottlob dezvăluie pentru AGERPRES rețeta acestui fel de mâncare.…
08:05, 29.11.2014
Trei reţete delicioase cu ciuperci
Iată cele trei reţele gustoase îs uşor de preparat Chifteluţe de pleurotus Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus ; 175 g telemea ; un ou ; o legătură de ceapă verde ; usturoi după gust ; un cartof potrivit ;…
23:50, 28.11.2014
Ciupercile sunt la putere - Chifteluţe de pleurotus
1. Ciupercile se spală, se storc bine de apă (lasă destulă). 2. Le punem în robot, împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, cartoful răzuit pe răzătoarea mică, praful de sare, se adaugă oul, uleiul de…
08:50, 15.10.2014
Reţeta lui Vlădutz: Papricas de viţel
O zi mohorâtă precum cea de astăzi e musai să fie asezonată cu o reţetă delicioasă, ce îţi va răsfăţa papilele. Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi recomandă să găteşti papricas de viţel.
08:57, 06.10.2014
Papricas, vin si folclor pe saturate la Buzias / PROGRAM
Buziașul va deveni din nou gazda deja consacratului Festival al Papricașului și Vinului, cea mai importantă manifestare de acest gen din vestul României. Organizată de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș,…
14:30, 29.09.2013
Cine a fost vedeta Festivalului papricașului de la Buziaș
Festivalul papricașului de la Buziaș a avut anul acesta o vedetă specială – papricașul cu hribi. După patru ediții de success anul acesta festivalul a avut loc pe durata a două zile – suficiente cât toți bănățenii…
14:12, 05.07.2013
RAPORT DE ȚARĂ. Bucătăria din Maramureş este marcată de influenţele austro-ungare.
Printre ele se numără papricașul de ciuperci cu mămăliguță, o mâncare preparată foarte des în această perioadă a anului și cerută de foarte mulți dintre turiști. Din meniu nu lipsește horinca preparată în Maramureșul…
13:08, 28.05.2013
ZILELE CLUJULUI 2013 - Marți, 28 mai: Ziua culinară maghiară și concerte în Piața Unirii
Clujenii au parte de concerte marți seara, de la ora 19.00, în Piața Unirii, în cadrul Zilelor Clujului. Vor cânta Mircea Baniciu și Zdob şi Zdub.De asemenea, la restaurantul Memo 10 va avea loc…
09:08, 28.05.2013
ZILELE CLUJULUI, MARȚI – Ziua culinară maghiară sau concert cu Zdob şi Zdub
Zilele Clujului continuă și marți, pe vreme rea, cu evenimente interesante. Pofticioșii pot gusta din bunătățile bucătăriei ungurești la Memo 10 sau din preparatele de la Festivalul Culinar Internațional deschis…
13:44, 17.05.2013
RAPORT DE ȚARĂ. Papricașul de pui, una dintre mâncărurile specifice județului Mureș
Odată comanda luată, bucătarul ia în primire carnea de pui și celelalte ingrediente și se pune pe treabă. „Amestecăm bine, să se amestece bine cu condimentele și cu ceapa, lăsăm puțin așa, să intre acele condimente…
13:54, 07.10.2012
Ziua papricaşului în Timiş
Un număr de 21 de maeștri bucătari se întrec la Buziaș în arome. În fața ceaunelor sub care au potrivit focul, fiecare își arată talentul în orașul din județul Timiș. Evenimentul a adunat sute de gurmanzi care…