Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:35, 07.11.2023

Noi evenimente din seria Culinaria Banatica, la Pădureni și Timișoara

Îndrăgitul proiect Culinaria Banatica a pregătit pentru prima jumătate a lunii noiembrie două noi evenimente legate de tradițiile gastronomice bănățene. Primul, „Cinele Culinaria Banatica – Despre Gulașuri, Papricașuri…




23:10, 21.10.2023

Ce mâncau românii în anii '30. Cum îşi păstrau doamnele SILUETA - mostră de "dietă interbelică"

“Statisticile arată că un orădean a consumat în medie 19 kilograme de carne în 1930, adică aproximativ 1,6 kilograme lunar. Progresul economic din anii ’30 a dus la creşterea consumului. În 1939 acelaşi orădean…




17:30, 12.10.2023

Reţetă de papricaş de pui în foi de plăcintă

Papricaşul de pui sau puiul cu paprika este un fel de mâncare popular de origine maghiară și una dintre cele mai cunoscute variante ale preparatelor culinare obișnuite pe mesele ungurești. Numele provine de la…




07:35, 09.10.2023

Ceaunele sunt pregătite, vinul e pus la rece. În weekend, toate drumurile duc la Buziaş. Concerte cu Phoenix şi Mircea Baniciu

Festivalul Vinului şi Papricaşului de la Buziaş, cea mai mare şi populară manifestare de gen din vestul ţării, va avea loc, în acest an, în zilele de 14 şi 15 octombrie. Principalele atracţii, în afara bucatelor…




11:50, 06.10.2023

Baniciu și Covaci vor fi pe aceeași scenă! În ce condiții va fi posibil armistițiul istoric

Banciu și Covaci vor cânta pe aceeași scenă! Nu-și vorbesc din anii ’90 când ”s-au împăcat” după alți 14 ani. Organizatorii Festivalului Țuicii, Vinului și Papricașului din Buziaș, eveniment de anvergură ce va…




10:11, 13.03.2023

Cum gătești papricaș de pui cu mămăliguță! Trebuie să încerci acest preparat extrem de gustos! Rețeta tradițională

Ingrediente pentru papricas de pui cu mamaliguta:- 400 g malai- 1 l apa- 1 lingurita sare- piper- boia dulce- 1 legatura de patrunjel- 4 copane intregi- 2 cepe mari, albe- 100 ml ulei- 2 linguri faina- 200 ml suc…




20:30, 04.10.2022

O nouă ediție a Festivalul papricașului de la Buziaș, după o pauză de doi ani

După o întrerupere de doi ani, orașul Buziaș reia un îndrăgit eveniment al lunii octombrie, care adună de fiecare dată mii de vizitatori. Este „Festivalul papricașului și vinului”, care a ajuns la cea de-a XII-a…




11:25, 04.10.2022

Festivalul papricașului și vinului de la Buziaș se reia, după doi ani de pauză

Tradiționalul Festival al papricașului și vinului de la Buziaș se reia după doi ani de pauză. Ediția a XII-a a evenimentului organizat de Primăria Buziaş, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, Asociaţia pentru…




08:30, 04.07.2022

GastroArt: Tocanita gustoasa (reteta interbelica)

Cantitatile: frac34; kgr. vitel, 125 gr. costita afumata, 1 castravete murat, 1 ceapa, frac12; pahar smantana, chimen, sare, paprica.Se prajeste carnea cu costita taiata felii subtiri si ceapa tocata, se stinge…




19:26, 11.03.2022

ALERTĂ alimentară! Încă un produs consumat zilnic de toţi românii RETRAS de la vânzare. PERICOL uriaș

”CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următoarele produse cu datele de identificare de mai jos, indiferent de lot sau de termen de valabilitate:Denumire produs: CHIPSURI CU AROMA…




18:55, 11.03.2022

ALERTĂ alimentară! Produs consumat zilnic de toţi românii RETRAS de la vânzare. PERICOL uriaș

”CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următoarele produse cu datele de identificare de mai jos, indiferent de lot sau de termen de valabilitate:Denumire produs: CHIPSURI CU AROMA…




09:37, 29.11.2019

Festival de bucate bănățene: păpricaș, plăcintă cu brânză și cu ludaie, colăcei, pește şi alte bunătăţi

Bănățeanul se mândrește cu bucatele sale gustoase și tocmai de aceea de Ziua Națională a României, în comuna timişeană... The post Festival de bucate bănățene: păpricaș, plăcintă cu brânză și cu ludaie, colăcei,…




10:57, 18.11.2019

„Țara de Papricaș”, la târgul din Piața Traian

Zi de zi, în perioada 18-23 noiembrie, se va găti în aer liber la târgul special deschis în Piața Traian. Papricaș, gulaș, bogracs și alte bunătăți tradiționale veți găsi dacă vizitați târgul din Traian. Bucatele…




10:52, 14.10.2019

Sarmale, papricaș și alte bunătăți pentru toată lumea, nu departe de Timişoara

Va fi sărbătoare mare într-o comună din Timiş. Pentru localnici, dar și pentru invitații lor, ziua de Sfântul Dumitru e și Ziua... The post Sarmale, papricaș și alte bunătăți pentru toată lumea, nu departe de Timişoara…




10:17, 05.10.2019

Festivalul papricașului și vinului, la Buziaș

La Buziaș va avea loc Festivalul papricașului și vinului, un eveniment care a intrat în tradiția orașului. Anul acesta, sărbătoarea va avea loc în 12 și 13 octombrie. Locația festivalului care a ajuns la cea de-a…




13:15, 24.09.2019

REŢETA ZILEI: Ardei umpluti cu carne vita

Ingrediente Ardei umpluti cu carne vita 13 buc ardei1 kg carne tocata vita1 canuta orezsare, piper dupa gust200 ml suc de rosii Mod de preparare Ardei umpluti cu carne vita Se pregatesc ardeii, se scobesc, se curata…




04:43, 31.07.2019

Cum se găteşte apetisantul papricaş de pui cu păstăi. Desertul delicios care însoţeşte preparatul

Preparatul este unul de tradiţie în Ardeal şi nu necesită multe ingrediente. Secretul gustului său apetisant stă în sotarea şi fierberea legumelor cu carnea, dar şi în aromele care îi dau o savoare aparte.




07:35, 18.06.2019

FOTO Mâncărurile bănăţene cu iz franţuzesc. Cum se prepară caletele de Tomnatic

În localitatea bănăţeană Tomnatic a trăit cea mai mare comunitate de francezi de la noi. Gurmanzii se întreabă acum dacă ar putea fi Ratatouille-ul frate cu Ghiveciul bănăţean şi văr primar cu Papricaşul.




20:35, 18.03.2019

Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon, 1 ceapă, 1 lingură boia dulce, 3 linguri rase, făină, 3 linguri smântână, 1 lingură suc de lămâie, ¼ legături pătrunjel, câteva fire mărar, 2-3 linguri ulei, sare...




00:03, 24.08.2018

Reţeta de weekend – Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pulpe de pui, 1/2 piept de pui, 2 cepe, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, 2 linguri de făină, 3 linguri smântână, sare, piper, boia dulce, boia iute. Găluște: 2 ouă, 2 linguri de ulei, 200 ...




11:02, 05.07.2018

Meniul zilei 05.07.2018

Meniul zilei 05.07.2018 Restaurant Fraţii Jecan Ciorbă de burtă Ciorbă de fasole verde  Tochitură de vită cu orez şi baby morcovi Papricaş de pui cu mămăliguţă Telefon 0260 614 553  Glamour Events Halls Zalău Meniu…




10:38, 28.06.2018

Meniul zilei 28.06.2018

Restaurant Severus Meniu 19 lei: Ciorbă: Ciorbă de cartofi cu afumătură Felul principal: Costiţe de porc cu varză calită Salată Desert Apă TELEFON: 0260 617 228    Glamour Events Halls Zalău Meniu 17 lei Ciorbă:…




22:43, 25.04.2018

Nadia din Sântioana a dus papricașul din Ardeal la TV, la „Chefi la cuțite”. Care a fost verdictul – VIDEO

Originară din Sântioana, comună Taga, Nadia Narcisa s-a căsătorit și s-a stabilit în Prahova, cu soțul ei, care este preot. În prezent lucrează că asistent social, iar talentele în bucătărie au împins-o să facă…




06:46, 05.02.2018

Cum se prepară cel mai bun papricaş de pui cu smantână. Reţeta unei gospodine din Ardeal ajunsă la vârsta de 83 de ani

Papricaşul de pui cu smântână este poate unul din cele mai populare feluri de mâncare din Ardeal. Denumirea de „papricaş” denotă specificul ardelenesc, venind de la „paprika”, respectiv boiaua de ardei.




09:24, 21.12.2017

Meniul zilei joi, 21 decembrie 2017

Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt la serviciu și doresc să își comande de mâncare sau vor să iasă la masă în pauza de lucru, newsbv.ro vă prezintă mai multe oferte pentru meniul zilei. Astfel, sperăm…




19:59, 28.10.2017

Tocanite de sa te lingi pe degete la Muzeul Satului. A fost asa mare cererea, ca s-a terminat… painea! / FOTO

Papricaș, sarmale, tot felul de tocănițe care de care mai îmbietoare, plăcinte ca-n copilărie, cu brânză, măr sau dovleac. Acesta a fost „meniul” zilei la Timișoara, la Festivalul Culinar Multietnic de la Pădurea…




09:40, 27.10.2017

Meniul zilei vineri, 27 octombrie 2017

Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt la serviciu și doresc să își comande de mâncare sau vor să iasă la masă în pauza de lucru, newsbv.ro vă prezintă câteva oferte pentru meniul zilei. Astfel, sperăm să…




11:02, 19.10.2017

Meniul zilei, joi, 19 octombrie 2017

Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt la serviciu și doresc să își comande de mâncare sau vor să iasă la masă în pauza de lucru, newsbv.ro vă prezintă câteva oferte pentru meniul zilei. Astfel, sperăm să…




13:05, 02.10.2017

Oferte avantajoase de cazare in „Weekendul papricasului” de la Buzias

La finalul acestei săptămâni, la Buziaș, se va desfășura mult-așteptatul festival al papricașului. Ajunsă la cea de-a IX-a ediție, tradiționala sărbătoare este una dintre cele mai populare manifestări de acest…




19:03, 10.09.2017

Ruga şi zilele oraşului, sărbătorite la Buziaş. Când va avea loc Festivalul papricaşului

Oraşul Buziaş a avut, în acest an, o agendă culturală extrem de bogată. În cadrul acesteia a figurat şi Ruga buzieşană, sărbătorită împreună cu zilele oraşului. Timp de două zile, vineri şi sâmbătă, locuitorii…