Omogenizam - Stiri si informatii despre Omogenizam | pagina 2 Ultima actualizare: 15:26:27, 14.05.2024
17:14, 15.01.2020
Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române: 'Europa viitorului nu se poate construi prin omogenizarea forțată și nici pe distrugerea națiunilor'
Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a susținut, miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, în cadrul sesiunii festive ,,Sincroniile europene ale culturii române”, un discurs la…
01:26, 22.11.2019
Reţeta de weekend – Chiftele de fasole
Ingrediente: 800 g fasole albă boabe din conservă, miezul de la 3 felii de pâine, 1 legătură mărar, 2 cepe, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, sare, piper, ulei pentru prăjit Mod de preparare: Scurgem bine fasolea…
22:44, 22.10.2019
Persoană blocată într-o peșteră
Persoană blocată într-o galerie inundată a unei peșteri. Nu este vreun caz real, ci o simulare la care au participat speologii din mai multe județe ale țării, dar și din străinătate. Speologii din județele Hunedoara,…
22:13, 27.08.2019
DESERT DE SEZON: Eclere cu visine
Eclere cu visine Ingrediente Eclere cu visine Coji: 200 ml apa 2 oua 5 linguri ulei 150 g faina Crema: 500 ml lapte 3 linguri amidon 2 oua 200 g visine 100 g zahar 3 plicuri zahar vanilat Mod de preparare Eclere…
11:54, 13.07.2019
Prajitură cu fructe şi brânză
Mod de preparare prajitura cu fructe si branza: Topiti untul si sfaramitati biscuitii pana obtineti un pesmet. Amestecati untul cu pesmetul. Ungeti o tava rotunda cu diametrul de 23 cm cu unt si tapetati-o cu pasta…
12:32, 17.05.2019
Desertul zilei. Cupcakes sub cupola de cocos
Amestecam apa calduta cu cacaoa si punem pe foc sa fiarba 1 clocot, dupa care lasam sa se raceasca. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea. Untul il mixam cu zaharul pana devine cremos, adaugam ouale cate…
16:38, 30.12.2018
Tort de ciocolată pentru Revelion. Cele mai bune torturi pentru mesele festive
Tort de ciocolata cu nuca si crema mascarpone Ingrediente Tort de ciocolata cu nuca si crema mascarpone Blat:6 oua150 gr zahar100 gr unt100 gr ciocolata neagra100 gr nuca macinata10 gr faina1 praf de coptCrema:250…
19:39, 10.10.2018
Fursecuri cu stafide
Fursecuri cu stafide INGREDIENTE Fursecuri cu stafide -4 oua -1 pachet de unt-100 gr stafide-200 gr zahar-300 gr faina-esenta rom,lamaie,etc-un praf de sare-4-5 linguri de rom MOD DE PREPARARE Fursecuri cu stafide…
16:09, 11.07.2018
Desert de sezon: Tiramisu cu căpşuni
Mod de preparare Tiramisu cu capsuni Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.Separat mixam albusurile cu un praf de sare…
10:33, 04.07.2018
Cheesecake cu mascarpone şi Oreo
Mod de preparare Cheesecake cu mascarpone si Oreo Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul…
18:56, 26.05.2018
Desert de weekend: Cupcakes sub cupola de cocos. RETETE PRAJITURI
Cupcakes sub cupola de cocos Mod de preparareAmestecam apa calduta cu cacaoa si punem pe foc sa fiarba 1 clocot, dupa care lasam sa se raceasca. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea. Untul il mixam cu zaharul…
11:25, 15.05.2018
REŢETA ZILEI: Pizza cu brânză şi cartofi
Ingrediente pentru pizza cu brânză și cartofi 2 cartofi mari, curățați și tăiați felii subțiri 1 ceapă mică, tăiată julien 125 g smântână 100 g cașcaval ras sare, după gust piper, după gust 8-9 frunze de cimbru…
23:56, 23.04.2018
Reţeta zilei: Estonian Kringel
Mod de preparare Estonian KringelPregatesti intai maiaua din drojdie, zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Intre timp topesti untul pe care il vei adauga peste maiaua…
06:29, 14.04.2018
Cum se fac sărmăluţele în viţă de vie cu carne de peşte. Secretul omogenizării şi ingredientele care-i dau savoarea
Preparatul îşi are originile în Dobrogea, având influenţe turceşti şi greceşti. Carnea de peşte este vedeta reţetei, iar pentru că gustul său este destul de slab, e nevoie de o alegere atentă a ingredientelor cu…
17:25, 27.03.2018
Negresă de post - cea mai simplă rețetă
Ingrediente: 280 g faina 240 ml apa 250-280 g zahar 100 g cacao pudra 80-100 ml ulei 1 lingurita de sare 2 fiole esenta de vanilie 1/2 lingurita bicarbonat/praf de copt OPTIONAL: zahar pudra pentru decorat Mod…
15:08, 21.03.2018
Cum să scapi rapide de punctele negre şi de părul de pe faţă. Ai nevoie de un singur ingredient
Ca sa iti faci masca naturala care indeparteaza punctele negre, dar si parul nedorit de pe fata ai nevoie de un albus de ou, dar trebuie sa mai ai la indemana si vata sau dischete demachiante necusute pe margine.…
16:04, 13.03.2018
Dieta cu ridichi. Slabesti, dar iti iei si aportul zilnic de vitamine
Dieta cu ridichi. Slăbeşti, dar îţi iei şi aportul zilnic de vitamine Potasiu, magneziu, calciu, fosfor, vitamina B si C se gasesc din plin in ridichi. Cum se ține cura Pentrua slăbi,mănâncă de două ori pe…
11:39, 05.03.2018
Brioşe cu dulceaţă de căpşuni
Mod de preparare Briose cu dulceata de capsuni Topesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca.Mixezi ouale spuma cu zaharul, pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul…
23:14, 01.03.2018
Prăjitură cu trei blaturi şi cremă de lămâie
MOD DE PREPARARE Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina se intareste spuma.…
13:32, 27.02.2018
DESERTUL ZILEI: Gogoşi ineluşe
De ce ai nevoie pentru gogoși inelușe 400 ml lapte 700 g făină 2 ouă 1 praf de sare 2 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură drojdie uscată 1 lămâie ulei, pentru prăjit 200 g zahăr pudră. Încearcă şi Chec cu cacao şi…
14:46, 24.02.2018
Plăcintă cu brânză și verdeață
Ingrediente foi subtiri de placinta 250 g branza telemea de oaie 500 g branza de vaci 400 g cascaval afumat 150 g smantana (20- grasime) 150 g lapte integral 100 ml oua 8 buc. unt (65- grasime) 100 g marar 1 legatura…
12:04, 23.02.2018
Negresă cu vin roşu și glazură, reţeta pentru ocazii deosebite
De ce ai nevoie pentru negresă cu vin roșu și glazură Pentru negresă 100 g unt 170 g fulgi de ciocolată 100 g făină 100 g cacao 1 praf de sare 3 ouă 1 linguriță esență de vanilie 300 g zahăr 50 ml vin roșu Pentru…
23:08, 01.02.2018
Chec cu pere caramelizate
Mod de preparare Chec cu pere caramelizate Pere. Pui zaharul impreuna cu apa pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat…
23:22, 17.01.2018
Ciorba de perisoare. Cum sa prepari cea mai delicioasa ciorba de perisoare. 11 retete de colectie!
Ciorba de perisoare # Reteta 1 Reteta primita de la Laly. Ingrediente Ciorba de perisoare perisoare: 1 kg carne tocata (amestec porc si vita) 2 oua 1/2 legatura patrunjel tocata 50 gr orez sare 1 ceapa potrivita…
13:28, 29.12.2017
FRIPTURA DE CURCAN pentru masa de Revelion. 5 reţete de friptură de curcan pentru Anul Nou 2018
1. Friptura de curcan cu verdeata si vin Din acesta reteta, pe care am pus-o in practica de mai multe ori, iese o friptura foarte gustoasa si care se topeste in gura. Este si foarte simpla, nu trebuie decat sa…
10:21, 28.11.2017
Cea mai populară prăjitură din copilărie. Rețeta simplă de biscuiți de casă
Biscuiți de casă, cu untură sau unt, un desert simplu, clasic și plin de amintiri! Biscuiții se făceau în fiecare casa, se puneau in cutii inchise si erau o „rezerva strategica” pentru zile si mai negre decat cele…
09:04, 11.11.2017
Reteta originala de TIRAMISU de la un celebru bucatar italian
Acesta este cel mai bun tiramisu. Nu ai cum sa ii rezisti! Se face rapid si este o placere sa il savurezi cu familia. Ingrediente: 500 g mascarpone 350 g piscoturi 200 ml smantana dulce 10 linguri zahar 6 oua separate…
11:29, 19.09.2017
DESERTUL ZILEI: Chec de ciocolată cu glazură
De ce ai nevoie pentru chec Pentru chec 150 g cacao 200 g ciocolată neagră ¼ linguriță nes 150 ml apă fierbinte 150 g lapte bătut 300 g făină 1 praf de sare ¾ linguriță praf de copt 10 linguri unt 300 g zahăr brun…
11:12, 04.09.2017
DESERTUL ZILEI: Ciocolată de casă cu mure şi caju
Ai nevoie de Pentru stratul de cacao90 ml apă170 g zahăr240 g lapte praf40 g cacao120 g unt esență de rom 50 g caju Pentru stratul de mure300 g mure150 g zahăr120 g unt260 g lapte praf 50 g caju Cum se prepară…
14:07, 02.08.2017
REŢETA ZILEI: Cum se fac "icre" de dovlecei
Ingrediente 3 dovlecei 2-3 morcovi 2 cepe 3 căței de usturoi 30 ml ulei 1 lingură pastă de tomate sare piper 1 frunză dafin pătrunjel, opțional Mod de preparare Speli dovleceii și morcovii și îi dai prin răzătoare.…