Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române: 'Europa viitorului nu se poate construi prin omogenizarea forțată și nici pe distrugerea națiunilor'

Publicat:

Ioan-Aurel Pop, președintele , a susținut, miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, in cadrul sesiunii festive ,,Sincroniile europene ale culturii romane”, un discurs la evenimentul organizat de , la .

Cultura romana – cultura europeana

Uneori, in dialogurile mele cu studenții de la Istorie, le pun celor care imi par mai interesați de studiu cate o intrebare de cultura generala, pentru a vedea – vorba unui dascal de-al meu – „la cate bate ceasul”. O astfel de intrebare, mai recent formulata, suna așa: „Care este…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

"Ucraina nu va fi al doilea Afganistan". Volodimir Zelenski a anuntat cum va fi folosit pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari

22:50, 21.04.2024 - "Ucraina nu va fi al doilea Afganistan", spune Zelenski dupa aprobarea noului pachet de ajutor. Președintele ucrainean le transmite americanilor ca nu finanțeaza razboiul, ci protejeaza libertatea și democrația in toata Europa.

Kelemen: Nu e vorba de Romania cand candideaza Iohannis la NATO. Rutte e cel mai cinic politician din Europa, nu trebuie subestimat

22:40, 17.04.2024 - Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Jurnalul de Seara de la Digi24, ca nu ințelege motivația președintelui Klaus Iohannis de a deveni secretar general al NATO, in afara de importanța geostrategica a zonei Marii Negre. Acesta mai susține ca secretarul general al NATO nu poate sa…

Ioan-Aurel Pop: Ne gandim la o restructurare a Academiei Romane, dupa modelul celor ce nu au trecut prin comunism

13:30, 04.04.2024 - Academia Romana analizeaza restructurarea prestigiosului for de consacrare, dupa modelele academiilor care nu au trecut prin regimul comunist. „Ne gandim la o restructurare a Academiei Romane – fiind o institutie omeneasca – dupa modelele academiilor care nu au trecut prin regimul comunist. O restructurare…

TARGOVIȘTE: Concert de muzica religioasa, in Vinerea Floriilor. Intrarea este libera

12:25, 03.04.2024 -   In calendarul crestin ortodox, Sarbatoarea Sfintelor Pasti ocupa cel mai important loc, traditiile satului alcatuindu-se in jurul acesteia. Consiliul Județean Dambovița, prin Centrul Județean de Cultura, va organiza o zi dedicata semnificațiilor acestei sfinte sarbatori. Astfel, in data de 26 aprilie…

Academia Romana la aniversare! Se implinesc 158 de ani de la infiintare

18:10, 02.04.2024 - Academia Romana, cel mai inalt for stiintific si cultural al Romaniei, sarbatoreste joi, 4 aprilie 2024, in prezenta Adunarii Generale, 158 de ani de la infiintare. Evenimentul va avea loc in Aula Academiei Romane, incepand cu ora 10. Vor lua cuvantul acad. Ioan Aurel Pop, presedintele Academiei Romane,…

DECIZIE RADICALA Ioan Aurel Pop a demisionat din conducerea Consiliului responsabil cu atestarea titlurilor universitare

19:05, 30.03.2024 - Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Romane, și-a dat demisia din Consiliul general al CNATDCU, forul care pana recent era cunoscut cel mai bine pentru verificarea doctoratelor plagiate, iar președinte CNATDCU devine academicianul Mircea Dumitru, .... The post DECIZIE RADICALA Ioan Aurel Pop a demisionat…

David Preda și prof. Octavian Iuliu Dragomir, premiați la Academia Romana pentru medalia de aur obținuta la Olimpiada Internaționala de Geografie

11:16, 01.03.2024 - Postare Facebook, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea: Excelența in Geografie, premiata la Academia Romana! Vineri, 23 februarie 2024, in Aula Magna a Academiei Romane, s-a desfașurat un eveniment geografic menit sa sporeasca vizibilitatea, interesul și sa promoveze rezultatele disciplinei noastre,…

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Romane, despre Ziua Culturii Naționale: ”Eminescu, națiunea și cultura ne-au construit destinul nostru de ființa colectiva”

09:45, 28.01.2024 - ”Ziua Culturii Naționale li se pare unora (ca și Academia) de prisos, un fel de reminiscența sentimentala a unui trecut fara rost, menit, pentru anumiți contemporani grabiți, sa fie scos din memoria colectiva. Un motiv al unei asemenea atitudini este legarea sarbatorii acesteia de momentul nașterii…


Ce parere ai despre aceasta stire?