Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:05, 10.07.2021

Viața într-un colegiu de fete din America a unei tinere din Galați botezată de părinți după Julia Roberts: „Părea că toate sunt așa deștepte”

Julia Boca, studentă la Colegiul de fete Wellesley, unde s-au filmat și fragmente din „Mona Lisa Smile” cu Julia Roberts, a povestit pentru Școala 9 ce înseamnă admiterea la o facultate americană. Cât despre experiența…




17:05, 30.06.2021

Autismul, tratat în România prin neuroștiință. Ce îmbunătățiri se constată în urma antrenamentului neuronal

Autismul, tratat în România prin neuroștiință. Ce îmbunătățiri se constată în urma antrenamentului neuronal Antrenamentul neuronal de tip BM-BCI (Brain Mapping- Brain Computer Interface), este realizat în România…




11:00, 04.06.2021

Culori. Imagini. Trairi. Expoziție de pictură pentru accesul copiilor cu nevoi speciale la o terapie inovativă bazată de neuroștiință

O expoziţie de pictură dedicată copiilor cu nevoi speciale a fost vernistată în Râmnicu Vâlcea. Printre expozanţi se numără şi Anastasia, o fetiţă diagnosticată cu autism care a beneficiat recent de o terapie inovativă,…




12:25, 07.05.2021

Terapeut în nutriție: “Mintea ne slăbește, mintea ne îngrașă!”

Sărbătorile de peste an, ce,implicit, presupun excese alimentare, pot deveni cu ușurință adevărate corvoade în încercarea menșinerii unei greutăți optime. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei…




12:45, 20.02.2021

Noi efecte nocive ale consumului de cafea în timpul sarcinii

Pe lângă riscurile de avort spontan și naștere prematură, cunoscute până în prezent, specialiștii au descoperit că prea multă cafea consumată de gravide are repercusiuni negative și asupra copiilor.   Un studiu…




05:30, 18.02.2021

Cafeaua în timpul sarcinii: Când ar trebui să spui stop

Cafeaua are numeroase beneficii asupra sănătăţii, însă consumul său în perioada sarcinii trebuie privit cu prudenţă. Prea multă cafea consumată de femeile gravide ar putea duce mai târziu la probleme de comportament…




14:50, 14.02.2021

UMF “Iuliu Hațieganu”, partener în proiectul european NeurotechRI, dedicat cercetării și inovării în domeniul neuroștiințelor

Universitatea de Medicină și Farmacie &"Iuliu Hațieganu&" Cluj-Napoca, în calitate de membru fondator al Consorțiului Universităților Europene NeurotechEU, va coordona pachetul de lucru Open Science, Education…




22:25, 04.12.2020

Refacerea vederii la persoanele nevăzătoare este pe punctul de a deveni realitate

Descoperirile recente de la Institutul Olandez pentru Neuroștiințe (NIN) arată că implanturile recent dezvoltate de înaltă rezoluție în cortexul vizual fac posibilă recunoașterea formelor și percepțiilor induse…




21:00, 04.12.2020

Progres FABULOS: oamenii de știință au găsit SOLUȚIA pentru redarea vederii persoanelor care au pierdut-o

Cercetătorii de la Institutul pentru Neuroştiinţă din Olanda au efectuat mai multe experimente de succes care au presupus implanturi în creierul mai multor maimuţe şi spun că acestea reprezintă un pas mai aproape…




13:50, 04.12.2020

Implanturile în creier pot fi primul pas spre restabilirea vederii oamenilor care au pierdut-o la moment dat

Cercetătorii de la Institutul pentru Neuroştiinţă din Olanda au efectuat mai multe experimente de succes care au presupus implanturi în creierul mai multor maimuţe şi spun că acestea reprezintă un pas mai aproape…




11:05, 04.12.2020

Magia științei - Orbii vor putea vedea și distinge litere cu ajutorul unor implanturi în creier

Cercetătorii de la Institutul pentru Neuroştiinţă din Olanda au efectuat mai multe experimente de succes care au presupus implanturi în creierul mai multor maimuţe şi spun că acestea reprezintă un pas mai aproape…




10:46, 04.12.2020

Implanturi în creier, un pas spre restabilirea vederii în cazul oamenilor care au pierdut-o la un moment dat

Cercetătorii de la Institutul pentru Neuroştiinţă din Olanda au efectuat mai multe experimente de succes care au presupus implanturi în creierul mai multor maimuţe şi spun că acestea reprezintă un pas mai aproape…




14:50, 18.10.2020

FRAGMENT „Care e diferenţa dintre un copil şi un laptop? O călătorie personală prin religie, fizică şi neuroştiinţe“, noua carte a fizicianului Cristian…

A treia carte a fizicianului Cristian Presură, după bestsellerul „Fizica povestită” şi atlasul pentru copii „O călătorie prin univers. Astrofizica povestită”, va ajunge din această săptămână în librăriile din ţară.…




20:21, 07.10.2020

RAFTUL CU CARTE: Spirala ascendentă – Cum folosim neuroştiinţa pentru a schimba cursul depresiei

autor: Alex Korb Depresia este un musafir nepoftit care refuză să mai plece. Te atrage într-o spirală descendența, în care tristețea, oboseală și apatia devin însoțitorii tăi permanenți, la care se mai adaugă apoi…




07:10, 23.09.2020

Un implant cerebral de dimensiunea unei hârtiuțe și inteligența artificială ar putea ajuta persoanele paralizate să se miște din nou

Cercetătorii unui institut din San Francisco înregistrează progrese în încercarea de a construi un parteneriat între două sisteme de învățare - creier și computer -, unul care le-ar oferi motive de speranță pacienților…




20:31, 03.09.2020

Medic celebru răpus de coronavirus

Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a murit infectat cu noul coronavirus. Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani şi a murit joi, la Institutul…




16:51, 03.09.2020

Totul despre Ovidiu Băjenaru, unul dintre cei mai reputați medici neurologi, care a murit de COVID-19

A stat în spital timp de o săptămână și jumătate, cu coronsavirus, însă în cele din urmă organismul lui nu a mai rezistat. Reputatul medic neurolog a murit la vârsta de 63 de ani. Medicul Ovidiu Băjenaru a fost…




15:25, 03.09.2020

Dupa infectarea cu COVID, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București a incetat din viata

Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a murit infectat cu noul coronavirus. În bogata sa activitate, prof. dr. Ovidiu Băjenaru a publicat peste 400 lucrări…




14:21, 03.09.2020

Mesajul Universității de Medicină `Carol Davila`, după decesul lui Ovidiu Băjenaru

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București transmite, după decesul lui Ovidiu Băjenaru, că a pierdut unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice: „toți neurologii…




14:20, 03.09.2020

Încă un medic ucis de coronavirus

Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a murit infectat cu noul coronavirus. Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani şi a murit joi, la Institutul…




14:10, 03.09.2020

A murit Ovidiu Băjenaru, unul dintre cei mai cunoscuți neurologi din România. Era internat cu Covid-19

A murit Ovidiu Băjenaru, unul dintre cei mai cunoscuți neurologi din România. Era internat cu Covid-19. Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, avea 63 de…




13:46, 03.09.2020

Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar, diagnosticat cu COVID-19, a murit

Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București, internat cu COVID-19 de aproape două săptămâni, a decedat, transmite Stirile ProTV. Medicul neurolog…




08:20, 01.09.2020

Elon Musk, Neuralink, porcușorii și implantul cerebral - Teatru al neuroștiințelor sau un plan cu șanse de reușită?

​Acum patru ani Elon Musk promitea că va dezvolta prin compania Neuralink un implant discret și nedureros care va permite creierului uman să comunice cu computerele, totul fiind parte a unui proiect super-ambițios…




02:51, 16.07.2020

Universităţi de prestigiu din Europa, într-un proiect destinat neuroştiinţelor coordonat de Politehnica ieşeană

„Prin crearea acestui consortiu de institutii prestigioase putem dezvolta proiecte pe directia neuroingineriei, identifica teme viitoare de cercetare si putem extinde zonele si domeniile în care pot fi depuse proiecte…




10:57, 18.03.2020

Cele mai gustoase și mai sănătoase mâncăruri pentru Postul Paștelui

Ce mâncăm în Postul Mare? Până pe 19 aprilie, ne vom delecta cu aromele inconfundabile ale fructelor și legumelor, mai mult decât oricând. Postul este un bun prilej de a scăpa de toxinele acumulate în timpul iernii…




17:48, 05.03.2020

Coronavirus România. Carantina poate avea efecte psihologice pe termen lung

 Efecte carantină coronavirus. Cercetătorii au ajuns la concluzia că plasarea în carantină poate duce la stres post-traumatic, confuzie şi furie.Conform oamenilor de ştiinţă de la Colegiul Regal din Londra, carantina…




14:18, 11.01.2020

Un proiect românesc de cercetare în domeniul neuroștiinței a câștigat o finanțare europeană. Despre ce sumă este vorba și ce implică proiectul

Ziarul Unirea Un proiect românesc de cercetare în domeniul neuroștiinței a câștigat o finanțare europeană. Despre ce sumă este vorba și ce implică proiectul Un proiect românesc de cercetare în domeniul neuroștiinței…




10:37, 30.10.2019

La Iaşi: Congres Naţional de Neuroştiinţe Moderne

Saptamâna aceasta se desfasoara la Iasi lucrarile Congresului National de Neurostiinte Moderne cu Participare Internationala – "Provocari si controverse în neurostiinte". Prima editie a manifestarii va reuni peste…




14:45, 22.10.2019

Era reproducerii sexuale este pe sfârşite?

Tehnologia are un rol din ce în ce mai important în vieţile noastre. Un domeniu care va fi afectat va fi cel al reproducerii umane, este de părere Henry T. Greely. Henry T. Greely este directorul Centrului pentru…




09:23, 15.10.2019

ULTIMELE ZILE DE ÎNSCRIERE LA CONGRESUL NAȚIONAL DE NEUROȘTIINȚE MODERNE

Au mai ramas câteva zile de înscriere la lucrarile Congresului National de Neurostiinte Moderne -  Provocari si controverse în Neurostiinte, eveniment ce se va desfasura în perioada 30 octombrie – 03 noiembrie…