Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:50, 05.03.2023

VIDEO Arhidiaconul Sorin Mihalache spune că postul are beneficii incredibile pentru creier: Persoanele care postesc își îmbunătățesc mecanismele de neurogeneză

Părintele Profesor Sorin Mihalache a vorbit despre importanța și beneficiile medicale ale postului pentru creierul uman, într-un interviu acordat către Trinitas TV. Fii la curent cu cele mai noi stiri. Urmărește…




13:00, 24.08.2022

Creierul afectat de Alzheimer ar putea fi reparat de o moleculă proprie

Creierul afectat de Alzheimer ar putea fi rejuvenat cu un microARN. Cercetatorii de la Institutul Olandez de Neurostiinta au facut descoperirea care ar putea oferi noi perspective în tratarea bolii. Neurogeneza…




22:55, 03.11.2021

Studiu: Coronavirusul nu infectează celulele creierului

Rezultatele unui studiu publicat în revista Cell cresc speranțele că problemele provocate de Sars-CoV-2 la nivelul creierului ar putea fi mai superficiale și mai reversibile decât credeau anterior specialiștii,…




20:30, 16.06.2021

Neuroscience News: "Întinerirea" creierului afectat de maladia Alzheimer poate fi posibilă

Maldia Alzheimer este principala cauză a demenței și strategiile terapeutice actuale nu o pot preveni, încetini sau vindeca. Cercetătorii de la Netherlands Institute for Neurosciences (NIN) au identificat…




06:13, 01.08.2018

Cum ne afectează sănătatea avalanşa de gânduri. Ce este neurogeneza şi de ce gândirea excesivă poate duce la Parkinson şi Alzheimer

De fiecare dată când întoarcem o problemă pe toate părţile în mintea noastră devenim stresaţi, nu ne mai concentrăm la locul de muncă, suntem nervoşi, ba chiar nici nu mai putem dormi noaptea.




22:18, 10.12.2017

Cititul și sportul, secretul unei minți agile

Timp de mulți ani, neurogeneza și posibilitatea de a recupera celulele creierului pierdute au fost considerate concepte imposibile. Cu toate acestea, acum știm că neuronii pot fi, de fapt, recuperați prin adoptarea…




14:48, 10.05.2014

De ce nu avem AMINTIRI de pe vremea când eram BEBELUŞI. Care este prima ta amintire?

În creierele mamiferelor foarte tinere, se formează permanent celule noi, iar acest proces interferă cu funcţionarea circuitelor neuronale responsabile de stocarea amintirilor, arată un studiu publicat în revista…




13:54, 25.02.2014

Nu ştiai că e posibil aşa ceva. Ce poate face creierul

Ani de zile, neurologii nu au ştiut dacă este posibil că neuronii umani să se regenereze sau să apară noi celule cerebrale. Observaseră fenomenul la animale, niciodată la oameni şi credeau că fiecare om se naşte…