Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

23:06, 24.09.2023

Cum se pregătesc moşocoarnele şi cicile. Judeţul cu prima carte de bucate tradiţionale locale

Ştiţi ce sunt pancovele, răchișele pe plită, cocioane, ori zama de pătură pârgălită cu pitoance ca la Budureasa? Aţi auzit de zama de șelată, de cici sau de moșocoarne? Bihorul are prima carte cu reţete tradiţionale…




09:55, 19.04.2022

„Moși cu coarne”, povestea dulce de la Iaz

Nu, nu au coarne, nu sunt nici moși, dar sunt dulci și reușesc poate să impresioneze până și cele mai sobre papile gustative. Moșocoarnele reprezintă un preparat culinar destul de cunoscut în anumite zone din județ…




10:15, 25.10.2020

I-a dat de furcă lui Horia Vârlan cu moșocoarnele și boțî cu tărhană

„Ce faci?”, „Ia, mă, găt de uspătoi!”, „Hai, zi și românește!”, „Aștept oaspeți!”, „Îhî!”. E maniera în care a decurs dialogul purtat la Drăgănești, între celebrul chef Horia Vîrlan și gazda sa, Anca Banda, artist…




04:23, 08.10.2016

VIDEO Delicii din bucătăria bunicii. Cum pregătim moşocoarnele cu brânză dulce

Moşocoarnele cu brânză dulce sunt un desert delicios ce nu lipseşte din nicio casă de pe Valea Barcăului, judeţul Sălaj, în zilele sfinte de sărbătoare. Acest preparat tradiţional se pregăteşte după o reţetă păstrată…




11:08, 11.09.2015

DULCEGĂRII Sălaj: Moșocoarnele, desertul tradițional de pe Valea Barcăului

Moșocoarnele cu brânză dulce sunt un delicios desert tradițional de pe Valea Barcăului, servit de sătenii din această zonă oaspeților care le trec pragul cu prilejul diverselor sărbători religioase de peste an.…