Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:10, 21.12.2023

Murăturile, surse de sănătate în alimentație

Murăturile, această garnitură atât de iubită de românul tradiționalist, nu sunt doar atât. Specialiștii nutriționiști ne explică foarte clar că murăturile sunt adevărate bombe de sănătate pentru organismul nostru.…




13:35, 30.03.2023

Studiu: Albinele din mediul urban pot folosite pentru a înţelege mai bine microflora oraşelor, care este ”foarte importantă pentru dezvoltarea şi sănătatea…

Albinele din mediul urban pot fi folosite pentru a înţelege mai bine peisajul invizibil al oraşelor noastre, alcătuit din microorganisme ce pot avea o mare importanţă pentru sănătatea noastră, potrivit unui studiu…




00:11, 24.01.2023

Dieta prin restricţie calorică inhibă dezvoltarea tumorii prin intermediul microflorei intestinale

Dieta poate contribui, cu ajutorul microflorei intestinale, la prevenirea dezvoltării tumorilor, a descoperit în urma unui studiu o echipă de oameni de ştiinţă din China, a transmis agenţia Xinhua, preluată de…




00:00, 20.01.2023

Dieta prin restricţie calorică inhibă dezvoltarea tumorii prin intermediul microflorei intestinale (studiu)

Dieta poate contribui, cu ajutorul microflorei intestinale, la prevenirea dezvoltării tumorilor, a descoperit în urma unui studiu o echipă de oameni de ştiinţă din China, transmite joi agenţia Xinhua. Studiul,…




08:56, 27.09.2021

Adaugă acest ingredient în apă și murăturile nu se vor mai înmuia

Prima legumă băgată la murat a fost castravetele, cu vreo 2.000 de ani înainte de Hristos, iar chinezii au fost cei care au conservat fructe pentru prima dată. Se spune că regina Egiptului, Cleopatra, îşi păstra…




16:21, 23.09.2021

6 sfaturi pentru a alege cea mai bună lenjerie de pat

Cumpărăturile pentru lenjerii de pat sunt o sarcină plictisitoare – de aceea am prezentat tot ce trebuie să știți despre cumpărarea de cearșafuri, perne, cuverturi de pat și multe altele în acest articol. Vă vom…




12:50, 05.12.2020

Dezechilibrul microflorei intestinale, posibilă cauză a autismului și maladiei Alzheimer

Cercetările au plecat de la constatarea că mulți copii cu tulburări din spectrul autist (TSA) prezintă astfel de dezechilibre.   Un studiu efectuat recent în China a constatat că TSA este asociată cu dezechilibrul…




17:11, 17.11.2020

Dezechilibrul microflorei intestinale, asociată cu patogeneza autismului, arată un studiu din China

Un studiu efectuat recent în China a constatat că tulburarea de spectru autist (TSA) este asociată cu disbioza - dezechilibru microbian - la nivelul microflorei intestinale, ceea ce poate constitui un punct de…




16:36, 17.11.2020

Microflora intestinală, implicată în patogeneza autismului (studiu)

Un studiu efectuat recent în China a constatat că tulburarea de spectru autist (TSA) este asociată cu disbioza - dezechilibru microbian - la nivelul microflorei intestinale, ceea ce poate constitui un punct de…




18:45, 16.11.2020

STUDIU – Teribila boala Alzheimer, provocată de un dezechilibru al microflorei intestinale

Alzheimer este una dintre afectiunile neurodegenerative care preocupa cel mai mult societatile actuale, iar cresterea numarului de cazuri este considerata din ce în ce mai mult o problema majora de sanatate publica.…




07:23, 19.10.2017

Ce sa pui in muraturi ca sa nu se mai inmoaie niciodata

Pe langa savoarea bine-cunoscuta, muraturile sunt o farmacie la borcan. Prin conservare, ele isi pastreaza vitaminele si chiar dobandesc ceva mai multe proprietatile curative, spun unii specialisti. Muraturile…




09:36, 31.07.2017

Nucile sustin sanatatea microflorei intestinale actionand ca un prebiotic 

Includerea nucilor in alimentatie poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugereaza o noua modalitate prin care aceste fructe cu coaja lemnoasa pot contribui la imbunatatirea…




11:17, 16.02.2017

Cum să menținem sănătatea și echilibrul microflorei intestinale?

Tractul digestiv este încărcat cu microorganisme ce formează un ecosistem natural numit în mod obișnuit flora intestinală. Despre cum să menținem sănătatea și echilibrul microflorei intestinalene povestește doctorul…




15:03, 08.07.2016

Ce se întâmplă dacă nu tratezi cariile. Medic stomatolog: În cavitatea bucală trăiesc mii de bacterii

Neglijarea igienei orale zilnice, dar și acțiunea unor agenți organici pot fi factorii cauzatori ai unor astfel de carii. Microflora din cavitatea bucală favorizează apariția cariilor superficiale prin distrugerea…




18:37, 05.07.2016

Atenţie la cariile superficiale, pot duce la probleme grave!

Microflora din cavitatea bucală favorizează apariţia cariilor superficiale prin distrugerea smalţului la suprafaţa coroanei dintelui. Demineralizarea ţesutului dentar poate provoca dureri de scurtă durată, care…




16:00, 26.10.2015

REŢETE MURĂTURI: Cu acest ingredient secret, GOGONELELE, CASTRAVETII SAU GOGOSARII nu se înmoaie niciodată

RETETE MURATURI, RETETA GOGONELE, RETETE GOGOSARI MURAŢI: Câte gospodine, atâtea reţete de murături, însă cea mai sănătoasă este fermentarea acido-lactică naturală, care presupune că fructele sau legumele să fie…




16:17, 17.07.2015

Ciuperca tibetană de kefir

Ciuperca tibetană de lapte este un remediu natural vechi de mii de ani cu ajutorul căreia poți face kefir sănătos în casă. Ce este ciuperca tibetană Ciuperca de kefir, sau ciuperca tibetană de lapte este un amestec…




00:55, 18.03.2015

Sfaturi pentru îmbunătăţirea imunităţii

Sistemul nostru digestiv găzduieşte miliarde de bacterii vii, care alcătuiesc microflora intestinală. Pentru menţinerea şi îmbunătăţirea imunităţii este esenţial ca, la nivelul florei intestinale, să existe un…




20:50, 03.02.2015

8 sfaturi pentru îmbunătățirea imunității

Sistemul nostru digestiv găzduiește miliarde de bacterii vii, care alcătuiesc microflora intestinală. Pentru menținerea și îmbunătățirea imunității este esențial ca, la nivelul florei intestinale, să existe un…




17:30, 08.07.2013

Una din cauzele autismului: Numărul insuficient de bacterii utile în microflora intestinală

Autismul este o boală deloc rară, însă acest lucru nu o face mai puţin enigmatică. Potrivit unor date, ea afectează un copil din cincizeci, mai mult băieţi decât fete. Boala începe să se manifeste la vârsta de…




10:26, 27.08.2012

NASA pregateste un mini laborator ambulant pentru analize

Cu toti stim ca analizele bune si corecte nu se gasesc pe toate drumurile, mai ales cand te afli in spatiu. Microflow este numele gadgetului din imaginea de mai sus, care are dimensiunea unei cutii de paine. Acesta…