Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:36, 01.09.2022

5 mituri despre consultațiile la distanță, demontate de specialiștii din clinica online MedLive

Au trecut mai bine de doi ani de când conceptul de consultații medicale online a prins avânt și în România, odată cu debutul pandemiei de COVID-19. De atunci, zeci de mii de pacienți au optat pentru această soluție,…




11:35, 31.08.2022

Cum funcționează clinica online MedLive, în care poți discuta cu un medic de la distanță

În timpul pandemiei de Covid-19, cât accesul la serviciile medicale în persoană a fost limitat, s-a dezvoltat și în România conceptul de telemedicină. Inițial erau consultații la distanță pentru anumite specialități,…




01:07, 04.05.2020

Sfaturi pentru armonia familiei în perioada pandemiei

Izolarea impusă de pandemia de coronavirus se dovește a fi o provocare pentru mulți dintre noi. Dintr-o dată fie petrecem mult timp singuri, fie petrecem mult mai mult timp decât înainte cu familia. Și cum,  în…




00:15, 12.11.2019

S-a descoperit de ce anumite răni diabetice nu se vindecă

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Pennsylvania au descoperit, printr-un nou studiu, că atunci când rănile- cum ar fi ulceraţiile diabetice la nivelul piciorului- nu se vindecă, sau devin din ce în ce mai severe,…




00:08, 12.11.2019

S-a confirmat: există o legătură între obezitate şi migrene

Oamenii de ştiinţă din Italia şi din Statele Unite ale Americii au descoperit, printr-un nou studiu, că persoanele obeze, care suferă de migrene, şi-ar putea diminua durerile de cap şi îmbunătăţi calitatea vieţii…




00:17, 06.11.2019

Un nou test de sânge ar putea detecta afecţiunile hepatice comune la copii

Un nou test de sânge ar putea deveni o practică clinică în următorii cinci ani, înlocuind necesitatea unei biopsii hepatice pentru diagnosticarea bolii ficatului gras non-alcoolic în rândul copiilor, potrivit eurekalert.org,…




00:18, 05.11.2019

Aportul redus de carbohidraţi îmbunătăţeşte capacitatea diabeticilor de a-şi regla glicemia

Pacienții diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2 își îmbunătățesc capacitatea de a-și regla nivelul de zahăr din sânge dacă mănâncă alimente cu conținut redus de carbohidrați și cu o pondere crescută de proteine…




01:02, 08.10.2019

Antidepresivele în timpul sarcinii, asociate cu un risc crescut de diabet

Oamenii de știință au descoperit, printr-un nou studiu, că femeile care iau antidepresive în timpul sarcinii au un risc mare de a dezvoltă diabet în timpul celor nouă luni, potrivit www.sciencedaily.com, preluat…




01:07, 30.09.2019

Boală Parkinson afectează diferit bărbaţii, comparativ cu femeile

Există numeroase dovezi potrivit cărora boală Parkinson afectează în mod diferit femeile și bărbații. Pentru a testa această teorie, oamenii de știință au analizat toate informațiile existente, referitoare la diferențele…




01:15, 28.09.2019

Parodontita, asociată cu un risc mai mare de hipertensiune arterială

Persoanele care au parodontită, cunoscută și sub numele de boală gingiilor, au un risc mai mare de hipertensiune arterială. De asemenea, cu cât parodontita este mai severă, cu atât mai mare este probabilitatea…




01:15, 21.09.2019

Disfuncţiile sistemului imunitar matern pot afecta dezvoltarea creierului fătului

Oamenii de știință de la Centrul de Boli Neurodegenerative din Germania au condus un nou studiu prin care au descoperit că disfuncțiile sistemului imunitar matern, care apar în timpul sarcinii, ar putea afecta…




01:14, 21.09.2019

Compuşii extraşi dintr-o plantă pot combate candidoza

Oamenii de știință au descoperit, printr-un nou studiu, că patru substanțe izolate din ”mimosa caesalpiniifolia” s-au dovedit a fi mai eficiente împotriva candidozei decât fluconazolul. Pe baza acestor descoperiri,…




01:16, 11.09.2019

Tratarea hipertensiunii arteriale încetineşte declinul cognitiv

Hipertensiunea arterială pare să accelereze declinul cognitiv în rândul adulţilor de vârstă mijlocie şi înaintată. Tratarea hipertensiunii poate încetini acest declin, potrivit unui studiu condus de oamenii de…




01:13, 31.08.2019

S-a descoperit mecanismul prin care radiaţiile ultraviolete ne afectează pielea

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Bringhamton, din New York, au descoperit, printr-un nou studiu, mecanismul prin care radiaţiile ultraviolete eliberate de soare ne deteriorează pielea, potrivit www.eurekalert.org,…




01:12, 28.08.2019

Antibioticele ar putea creşte riscul cancerului de colon

Oamenii de ştiinţă de la Johns Kopkins Kimmel Cancer Center au descoperit, printr-un nou studiu, că antibioticele ar putea creşte riscul dezvoltării cancerului de colon, dar nu se aplică şi în cazul cancerului…




01:06, 19.08.2019

Un vaccin pentru Chlamydia arată rezultate promiţătoare

Un vaccin ce oferă protecţie împotriva infecţiei cu Chlamydia este aproape de a deveni realitate, după ce oamenii de ştiinţă au determinat, printr-un studiu, că este sigur, potrivit www.nhs.uk, preluat de MedLive.ro.…




01:13, 17.08.2019

Medicamentele pentru ADHD pot afecta dezvoltarea creierului?

Un medicament utilizat pentru tratarea tulburării de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD) pare să afecteze dezvoltarea creierului în cazul copiilor, potrivit unui studiu publicat în revista ”Radiology”, citată…




01:12, 17.08.2019

Creierul femeilor este cu trei ani mai tânăr decât cel al bărbaţilor

Conform unui nou studiu, creierul femeilor este cu trei ani mai „tânăr” decât al bărbaților, iar acesta ar putea fi motivul pentru care ele își mențin abilitățile cognitive mai mult timp, potrivit sciencedaily.com,…




01:10, 13.08.2019

Relaţiile de prietenie formate în grădiniţă sunt foarte importante în dezvoltarea copiilor

Cu cât părinţii sunt mai critici, cu atât există un risc mai ridicat că urmaşii lor să aibă un comportament sfidător, să fie nonconformiști și răzbunători. Aceste caracteristici îi pot afecta la maturitate, relațiile…




01:10, 12.08.2019

Noi tipuri de cancer de sân, care răspund diferit la tratament

Oamenii de știință au folosit inteligența artificială pentru a recunoaște tiparele cancerului de sân și au descoperit cinci tipuri noi, adaptate fiecărui tratament personalizat. Revelațiile ar putea personaliza…




01:15, 10.08.2019

Atenţie la riscurile expunerii la soare a copiilor!

Imediat cum vine vara, părinţii, dar mai ales cei mici, aşteaptă cu nerăbdare să plece în vacanță, să stea la plajă și să se bucure, în general, de soare. Totuși, pielea copiilor este mai sensibilă la radiațiile…




01:10, 07.08.2019

Lipsa somnului afectează de la brutar la chirurg!

Cercetătorii de la ”Michigan State University” au făcut cel mai mare studiu privind consecinţele lipsei somnului, demonstrând cât de devastatoare pot fi acestea, de la brutarul care adaugă prea multă sare în prăjituri,…




01:15, 06.08.2019

O nouă tehnică pentru eliminarea eficientă a polipilor din colon

Peste 15 milioane de colonoscopii sunt efectuate anual în Statele Unite ale Americii, iar în cel puţin 20% dintre acestea gastroenterologii reuşesc să îndepărteze creşterea precanceroasă din colon. Eliminarea acestor…




01:09, 03.08.2019

Anumiţi compuşi din vinul roşu ar putea fi folosiţi în tratamentele pentru depresie şi anxietate

Multor oameni le place să se relaxeze cu un pahar de vin roşu după o zi stresantă. Totuşi, nu trebuie să se acorde alcoolului toate meritele. Resveratrolul, găsit în coaja boabelor de strugure, blochează o enzimă…




01:11, 27.07.2019

Consumul alimentelor pe bază de plante reduce riscul diabetului zaharat de tip 2

Consumul cât mai multor fructe și legume poate reduce riscul apariției diabetului cu aproape un sfert, potrivit nhs.uk, preluat de MedLive.ro. Acestea sunt concluziile oamenilor de știință, după ce au analizat…




01:08, 24.07.2019

Durerile specifice reumatismului ar putea fi cauzate de anticorpi

Anticorpii care apar în articulaţii înainte de declanşarea artritei reumatoide pot provoca dureri chiar şi în lipsa artritei, spun cercetătorii de la Institutul Karolinska, din Suedia. Constatările pot indica un…




01:17, 20.07.2019

Alimentele inflamatorii, asociate cu riscul cancerului colorectal

Riscul de a dezvolta cancer colorectal pentru persoanele care urmează o dietă bazată pe alimente inflamatorii este de două ori mai mare, potrivit eurekalert.org, preluat de MedLive.ro. Oamenii de ştiinţă de la…




01:11, 17.07.2019

O enzimă metabolică, asociată cu obezitatea şi boala ficatului gras non-alcoolic

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Clemson au publicat un nou studiu, prin intermediul căruia au descoperit o conexiune între o enzimă asociată cu detoxifierea şi obezitatea şi boala ficatului gras non-alcoolic,…




01:11, 17.07.2019

Reprogramarea celulelor pentru a controla infecţia cu HIV

Celulele provenite de la persoanele considerate cazuri rare, ce controlează în mod natural infecţia cu HIV, au fost în centrul investigaţiilor în ultimii 15 ani, astfel încât oamenii de știință să elucideze caracteristicile…




18:02, 16.07.2019

Boala microvasculară, asociată cu riscul de amputare a picioarelor

Boala microvasculară este asociată în mod independent cu un risc mai mare de amputare a picioarelor, comparativ cu persoanele care nu suferă de aceasta afecţiune, potrivit unui nou studiu, publicat în revista ”Circulation”,…