Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

01:14, 13.07.2019

Proteinele „tau”- cauza pentru care vârstnicii dezvoltă mai des Alzheimer

Riscul de a dezvolta boala Alzheimer creşte odată cu vârsta, iar specialiştii de la Centrul German de Boli Neurodegenerative au descoperit o posibilă cauză, potrivit eurekalert.org, preluat de MedLive.ro. Anumite…




01:15, 26.06.2019

Modificările creierului, semnele timpurii ale bolii Parkinson

Oamenii de știință susțin că au identificat primele semne ale bolii Parkinson la nivelul creierului, iar acestea apar chiar cu 15-20 de ani înaintea declanșării simptomelor, potrivit nhs.uk, preluat de MedLive.ro.…




01:17, 25.06.2019

Mielopatia cervicală – cauze şi simptome

Măduva spinării începe la baza creierului şi se continuă prin canalul osos al regiunilor cervicală şi dorsală, terminându-se în regiunea lombară superioară printr-un mănunchi de fibre nervoase individuale numite…




01:12, 22.06.2019

Specialiştii identifică enzimele care suprimă sistemul imunitar al femeilor cu cancer de sân

Imunoterapia a fost o adevărată transformare în privința tratării cancerului. Totuși, de multe ori succesul este limitat din motive foarte complexe și derutante. Oamenii de știință au inhibat o enzimă la șoarecii…




01:56, 18.06.2019

Nivelurile scăzute ale vitaminei K, asociate cu limitarea mobilităţii şi dizabilitate la vârstnici

Nivelurile scăzute de vitamina K sunt asociate cu un risc crescut de limitare a mobilităţii şi cu invaliditatea în cazul vârstnicilor. Această vitamină reprezintă un nou factor care trebuie luat în considerare…




09:03, 11.06.2019

Ficatul, pancreasul şi creierul conţin celule cu o durată de viaţă extrem de lungă

Oamenii de ştiinţă au crezut, până acum, că neuronii şi celulele inimii sunt cele mai vechi din organism. Acum, specialiştii de la Institutul Salk au descoperit că ficatul, pancreasul şi creierul conţin populaţii…




01:01, 08.06.2019

Un nou analgezic accelerează recuperarea fără a creşte sensibilitatea la durere sau riscul durerii cronice

Cercetătorii de la Universitatea Tulane dezvoltă analgezice care nu creează dependenţă, dar funcţionează ca şi morfină. Acestea diminuează inflamaţia, accelerează recuperarea şi previne recidiva durerii cronice,…




01:06, 03.06.2019

Leşinul în timpul sarcinii poate semnala probleme atât pentru mamă, cât şi pentru copil

Un nou studiu, bazat pe datele a aproape o jumătate de milion de naşteri din Canada, dezvăluie legătura dintre episoadele de leşin din primul trimestru şi naşterile premature sau greutatea scăzută a copilului,…




01:03, 02.05.2019

S-a descoperit de ce femeile dezvoltă boli autoimune mai des decât bărbaţii

Bolile autoimune reprezintă unul dintre marile mistere ale medicinei, care afectează vieţile a milioane de oameni. De ce sistemul imunitar al femeilor se confruntă mai des cu ele, decât cel al bărbaţilor? De ce…




01:04, 24.04.2019

Medicamentele pentru tensiunea arterială ar putea trata demenţa şi Parkinson

Un medicament prescris pentru tratarea hipertensiunii arteriale este promiţător pentru condiţii precum Parkinson, Huntington, dar şi pentru formele de demenţă, potrivit unor studii efectuate pe şoareci de cercetătorii…




01:02, 22.04.2019

Există legătură între laptele matern şi obezitatea infantilă

Cercetătorii au descoperit, printr-un nou studiu, căde fapt compoziţia laptelui matern diferă între mamele cu o greutate normală şi mamele supraponderale şi că variaţiile metaboliţilor, găsiţi în laptele matern,…




00:03, 26.03.2019

O nouă perspectivă asupra tratării tulburărilor de somn

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au descoperit, printr-un nou studiu, că stresul oxidativ provoacă somn. Stresul oxidativ este, de asemenea, considerat unul dintre factorii care favorizează îmbătrânirea…




00:04, 13.03.2019

Sângele, foarte important pentru regenerarea ficatului

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Michigan au descoperit o cale prin care ficatul se poate regenera chiar şi în urma rezecţiei hepatice. Se pare că fibrinogenul (factorul principal de coagulare) de proteine…




00:14, 04.03.2019

Un nou dispozitiv microfluidic poate detecta celulele canceroase din sânge

Cercetătorii din Australia au dezvoltat un dispozitiv care poate izola celulele individuale de cancer din probele de sânge. Dispozitivul microfluidic funcţionează prin separarea diferitelor tipuri de celule în…




00:08, 04.03.2019

Vârsta biologică înaintată, asociată cu riscul ridicat de cancer de sân

Cercetătorii de la NIH au descoperit, printr-un nou studiu, că atunci când vârsta biologică a unei femei este mai mare decât cea cronologică, aceasta este supusă unui risc mai mare de a dezvolta cancer de sân,…




00:13, 06.02.2019

Riscurile greutăţii corporale prea mici sau prea mari a copiilor

Greutatea corporală scăzută persistentă a copiilor mici ar putea, conform datelor unui nou studiu, creşte riscul apariţiei anorexiei nervoase. De asemenea, o greutate prea mare nu este indicată, fiind crescut riscul…




00:17, 04.02.2019

Pierderea auzului creşte riscul depresiei

Specialiştii au descoperit, printr-un nou studiu, că pierderea auzului în rândul vârstnicilor este asociată cu multe simptome ale depresiei. De asemenea, sugerează că majoritatea nici nu încearcă să se trateze,…




00:03, 29.01.2019

Dieta mediteraneană, eficientă pentru bolile cardiovasculare, a fost îmbunătăţită

Dieta mediteraneană este recunoscută pentru beneficiile aduse sănătăţii în general, dar mai ales pentru oamenii care au un risc ridicat de boli cardiovasculare. De asemenea, este mai bună decât o dietă săracă în…




00:17, 21.01.2019

Activităţile fizice reduc mortalitatea în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu diabet

Specialiştii din Asociaţia Europeană de Cardiologie Preventivă recomandă tuturor oamenilor diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip II să facă activităţi fizice zilnic pentru a-şi controla glicemia şi pentru a-şi…




00:05, 15.01.2019

Diabetul influenţează dezvoltarea inimii copilului

Malformaţiile cardiace congenitale reprezintă cele mai frecvente defecte depistate la naştere. Cu toate că medicina a făcut progrese remarcabile de-a lungul timpului, acestea rămân principala cauză a morţii neinfecţioase…




00:03, 08.01.2019

Spanacul, un antioxidant natural important

Specialiştii de la Universitatea Linkoping, din Suedia, au descoperit, printr-un nou studiu, că sucul de spanac este cea mai bună cale de a obţine o cantitate cât mai mare de luteină, adică antioxidantul pe care…




00:14, 21.12.2018

Credem că vă interesează: Cele mai sensibile categorii de oameni la gripă

Femeile însărcinate şi persoanele obeze au cel mai mare risc de complicaţii în cazul gripei, fiind posibil chiar decesul, şi trebuie să le fie administrat tratament imediat dacă prezintă simptome suficient de grave…




00:17, 24.11.2018

Personalitatea influenţează relaţia de cuplu

Bărbaţii care au anumite trăsături de personalitate, care sunt extrovertiţi, stabili emoţional, conştiincioşi şi agreabili întreţin relaţii sexuale mai des şi au mai mulţi copii, potrivit unui nou studiu, condus…




00:08, 21.11.2018

Culorile influenţează gustul mâncării

Culoarea poate influenţa gustul alimentelor, iar experienţele şi aşteptările noastre culinare pot influenţa felul în care gustăm alimentele, potrivit unui nou studiu, condus de cercetătorii de la Penn State, care…




00:03, 20.11.2018

Perioada zilei influenţează numărul de calorii pe care le ardem

Cercetătorii au descoperit că numărul de calorii pe care le ard oamenii în timp ce se odihnesc se schimbă în funcţie de perioada zilei. Când sunt în repaus, oamenii ard cu 10% mai multe calorii după-amiaza sau…




00:03, 20.11.2018

Specialiştii au găsit o nouă explicaţie pentru căderea părului

Hipotricoza este o afecţiune care duce la pierderea progresivă a părului încă din copilărie. O echipă de specialişti de la Spitalul Universitar Bonn a descoperit o nouă genă, responsabilă pentru această formă rară…




00:04, 17.11.2018

Legumele crude pot reprezenta un risc pentru sănătate?

Specialiştii de la Institutul Julius Kuhn au făcut un studiu privind bacteriile rezistente la medicamentele antimicrobiene, concentrându-se pe rezistența la transfer în cazul legumelor proaspete, potrivit eurekalert.org,…




00:04, 03.11.2018

Oamenii supraestimează beneficiile şi subestimează riscurile intervenţiilor medicale

Fie că e vorba de intervenţii chirurgicale majore la inimă, fie că e vorba despre medicamente pentru probleme minore, oamenii supraestimează beneficiile şi subestimează riscurile unei varietăţi de proceduri medicale,…




00:04, 03.11.2018

Femeile scapă mai greu de gripă !

Bărbaţii se refac mult mai repede după gripă deoarece produc în cantităţi mai mari o proteină ce are un rol cheie în vindecarea plămânilor, demonstrează specialiştii printr-un nou studiu, potrivit weforum.org,…




01:03, 22.10.2018

Copiii diagnosticaţi cu autism au un risc cu 50% mai mare să devină obezi

Cercetătorii au demonstrat, printr-un nou studiu, că riscul copiilor care suferă de autism, de întârzieri ale dezvoltării, sau de simptome severe ale tulburărilor din spectrul autismului este cu 50% mai mare să…