Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:00, 14.02.2024

Reţetă de tort Mascotă – cum faci un tort delicios acasă

Reţetă de tort Mascotă – cum faci un tort delicios acasă

Prăjitură mascotă și tort mascotă au fost și sunt unele dintre cele mai apreciate deserturi pe bază de ciocolată din cofetării. Indiferent că este vorba despre tort mascotă sau prăjitura cu același nume, în principiu,…




19:15, 09.05.2022

Auguste Escoffier. Cine a fost părintele bucătăriei moderne

Auguste Escoffier, pe numele complet Georges-Auguste Escoffier a fost artist culinar francez, cunoscut ca „regele bucătarilor și bucătarul regilor”, care și-a câștigat o reputație mondială ca director al bucătăriilor…




17:22, 22.10.2018

O surpriză de la I wonder pentru Adrian Hădean

Toate gesturile frumoase încep cu o intenție bună. Pentru cadoul dăruit lui Adrian Hădean, primul pas a fost făcut de un pasionat de gastronomie din Constanța. Cadourile așteptate sunt plăcute, însă cadourile-surpriză…




11:49, 07.08.2018

Joel Robuchon, maestrul bucătar al secolului, a murit la vârsta de 73 ani

Joel Robuchon, care este considerat a fi „maestrul bucătar al secolului”, a murit luni, la vârsta de 73 de ani. Bărbatul, care a fost mentorul lui Gordon Ramsay suferea de cancer. Robuchon, care în anul 1989 a…




10:06, 04.10.2013

Bucataria lumii. Borsul cu sfecla sau "ciorba tarilor Rusiei"

Borşul, aşa cum îl defineşte ulti­mul Larousse Gastronomique (2004), este o ciorbă provenită din Eu­ropa de Est, răspândită mai ales în Polonia şi în Rusia.Borşul, aşa cum îl defineşte ulti­mul Larousse Gastronomique…




16:22, 06.06.2013

Cum să găteşti cea mai bună supă cremă de năsturel

În trecut, frunzele, aduse în coşuri de răchită de la fermele din sudul Marii Britanii reprezentau micul dejun al claselor muncitoare, preparate fie în sandvişuri sau, în cazul celor foarte săraci, consumate fără…