Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:05, 20.04.2024

Un desert delicios, gomboți cu prune…

Un desert delicios, gomboți cu prune…

Gombotii de prune sunt o delicioasă și tradițională mâncare românească, cunoscută și sub numele de „colțunași cu prune". Acești dulci se pregătesc de obicei din aluat de cartofi, care este frământat cu grijă și…




10:10, 03.02.2024

Rețetă de gomboti cu prune la tavă. Desertul pe care îl poți prepara în orice perioada a anului

Gomboti cu prune, numite și găluște cu prune, reprezintă o rețetă clasică sau o rețetă veche de desert, așa cum o făceau mamele și bunicile noastre. Pe lângă prune, în compoziția lor putem pun e o mulțime de fructe.…




15:00, 21.10.2023

Hello Chef sezon 6, 21 octombrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici și Nicu Paleru au gătit o rețetă de gomboți cu caise

În episodul 8 din emisiunea Hello Chef sezonul 6, Roxana Blenche și Damian Drăghici au gătit alături de Nicu Paleru o delicioasă rețetă de gomboți cu caise. Descoperă cum se face acest desert îndrăgit de români.




11:30, 15.09.2023

Gomboţi cu prune. Trucul simplu de care trebuie să ții cont pentru un desert perfect - ingredientul de bază

Ingrediente:• 300 gr cartofi• 100 gr faina• 1 galbenus• 1 lingurita untura sau unt• ½ lingurita sare• pesmet prajitMod de preparare:Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti,…




07:50, 09.07.2023

Caise în rețete delicioase: Amaretti, Fruktsoppa sau Gomboți

Odată ce am văzut tarabele din piață pline cu cireșe și cu vișine, știm că vine vara și caisele sunt aproape. Mâncate proaspete sau cu o cupă de înghețată răcoroasă lângă, sau poate într-un crumble suculent, caisele…




12:55, 19.12.2022

Rețeta cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley. Ce i-a preparat la prima întâlnire antrenorului de la „Vocea României”

Gina Pistol, prezentatoarea emisiunii „Chefi la Cuțite”, de la Antena 1, a povestit ce rețetă i-a gătit lui Smiley la prima lor întâlnire. Gina Pistol și Smiley trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de mai bine…




12:00, 09.06.2021

Banat Brunch: puteți gusta „dzama dă părădaisă” de la Berini sau „gomboții din iaurt și gros” de la Dumbrava

Bucate tradiționale, ateliere de croșetat, olărit sau pictură pe ceramică vă așteaptă în weekend. Banat Brunch se mută sâmbătă la Berini, în lunca Lalelei Pestrițe, iar duminică veți putea lua prânzul în Dumbrava,…




09:00, 27.09.2020

Gomboți cu prune – delicatese cu arome tomnatice

"Culinaria" vă propune în acest sfârșit de săptămână, un desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos și iubit de consumatorii de toate vârstele. Chiar dacă ne găsim în final de sezon, prunele pot fi,…




09:35, 07.08.2020

Găluște cu prune și sos de vanilie. Rețetă de gomboți cu prune

De cum începe sezonul prunelor rotunde, aromate și cărnoase, gospodineșe se întrec în a perpara diverse Rețete de Găluște cu prune cunoscute și sub denumirea de Gomboți cu prune. Sunt delicioase atât servite simple,…




12:54, 10.06.2020

Rețetă găluște cu caise sau Gomboți cu caise. Desertul preferat în lunile de vară

Cel puțin la fel de bună este și rețeta de găluște cu caise cu fructe proaspete, delicioase, aromate, dar și aspectuoase. Cele mai multe gospodine improvizează, însă rețeta clasică conține câteva ingrediente…




08:25, 15.09.2018

Cum se prepară delicioşii gomboţi cu prune. Secretul crustei care acoperă găluştele şi ordinea în care se adaugă ingredientele

Galuştele cu prune sunt un desert tipic pentru bucătăria occidentală, care se regăseşte însă şi printre preparatele tradiţionale româneşti. Gomboţii sunt făcuţi din aluat uşor sărat şi o umplutură de prune şi garnitură…




13:53, 20.07.2018

Găluște cu prune – desertul irezistibil al copilăriei

“Culinaria” vă propune în acest sfârșit de săptămână, un desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos și iubit de consumatorii de toate vârstele. Sezonul prunelor dulci și parfumate a început, astfel…




14:36, 11.07.2018

Găluște cu caise sau Gomboți cu caise. Un desert de sezon foarte apreciat.

Pentru mulți, favoritele dintre deserturile copilăriei erau găluștele cu prune, însă la fel de delicioase, aromate și aspectuoase sunt și aceste Găluște cu caise care merită din plin testate.




04:18, 03.07.2018

Cum faci cei mai buni gomboţi cu prune. Reţeta prăjiturii cu origini austro-ungare

Gomboţii cu prune sunt un desert cu origini în bucătăria austro-ungară. Se fac din aluat simplu, umpluţi cu prune, dar se pot face şi cu alte fructe, se dau la final prin pesmet şi pot domoli pofta de dulce.




13:22, 03.05.2017

UberDULCE: apeși un buton și primești gratuit un desert tradițional (Eveniment)

UberDULCE va avea loc în joi, 4 mai, între orele 11 și 14, în Brașov  Pasagerii Uber care comandă UberDULCE vor primi cadou o porție de  Gomboti, tradiționalele găluște cu prune, și una de clătite brașovene  …




07:57, 05.10.2016

Ce le dăm celor mici când vor să-şi potolească pofta de dulce. Trei deserturi foarte sănătoase pentru pofticioşi

Puţini sunt copiii care nu se dau în vânt după dulciuri. Din păcate cofetăriile şi magazinele sunt pline de dulciuri pline de chimicale şi zahăr, care pot afecta sănătatea copiilor pe termen lung.   …




13:22, 17.08.2016

Desertul zilei: Gomboţi cu prune

Ingrediente 300 g prune 150 ml apă 150 ml lapte 250 g făină 3 linguri ulei 2 ouă sare zahăr scorţişoară măcinată nucă de cocos rasă şi amestecată cu zahăr Mod de preparare Speli prunele, le scoţi sâmburii şi pui…




10:13, 09.08.2016

Cum a luat naştere gulaşul, unul dintre cele mai cunoscute branduri culinare din Ungaria

Mai toate sursele indică faptul că apariţia şi răspândirea gulaşului (gulyas - din aceaşi familie fac parte şi papricaşul, şi tocana) sunt legate de viaţa de păstori din zona de şes a Ungariei, în aşa-numita pustă.…




06:28, 09.08.2016

Cum luat naştere gulaşul, unul dintre cele mai cunoscute branduri culinare din Ungaria

Mai toate sursele indică faptul că apariţia şi răspândirea gulaşului (gulyas - din aceaşi familie fac parte şi papricaşul, şi tocana) sunt legate de viaţa de păstori din zona de şes a Ungariei, în aşa-numita pustă.…




02:23, 09.03.2016

„Gomboţi“ cu prune ca la mama acasă: o reţetă delicioasă, dezvăluită de chef Mihai Cristian

Gomboţii cu prune fac parte din categoria dulciurilor care ne amintesc de copilărie. Alături de chef Mihai Cristian, vă prezentăm o reţetă delicioasă, ce se prepară într-un timp scurt. Ingrediente Cartofi – 500…




16:16, 09.06.2015

Cum se prepară GOMBOȚII cu prune, o DELICATESĂ gastronomică de vară

Se apropie vara, adică perioada în care încep să se coacă prunele, motiv pentru care Agerpres prezintă reţeta unei delicatese gastronomice de sezon. gomboţii cu prune. Secretele rețetei au fost dezvăluite de tanti…




13:46, 08.06.2015

Găluştile cu prune, un dulce de vară aşteptat de multă lume

Se apropie vara, adică perioada în care încep să se coacă prunele, motiv pentru care prezentăm reţeta unei delicatese gastronomice de sezon, adică gomboţii cu prune. Pentru a prezenta această reţetă am apelat la…




13:10, 08.06.2015

DULCEGĂRII Arad: Gomboții cu prune, o delicatesă gastronomică de vară

Se apropie vara, adică perioada în care încep să se coacă prunele, motiv pentru care prezentăm rețeta unei delicatese gastronomice de sezon, adică gomboții cu prune. Pentru a prezenta această rețetă am apelat la…




12:30, 07.04.2015

REŢETA ZILEI - MARŢI: Gomboţi cu curmale! Reţeta Rebecăi de la Hell's Kitchen i-a cucerit chiar şi pe juraţi

Rebeca de la Hell's Kitchen i-a cucerit pe juraţi cu reţeta ei gomboţi cu curmale. Desertul este unul de-a dreptul delicios şi uşor de preparat. Ingrediente: 1 kg cartofi, 150 g făină, 2 gălbenuşuri, 150 g unt,…




08:51, 01.08.2014

Pita in țăst, gomboți, vânat , traditii, artizanat.... toate vă așteaptă în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA îşi ademeneşte vizitatorii și în acest weekend (2-3 august 2014). De această dată, e rândul delicateselor din bucătăria românească şi maghiară, preparate la Târgul de Ţară, asortate cu demonstraţii…




23:40, 23.10.2011

O rețetă pe zi | Gomboți cu cașcaval

Ingrediente: un kg cartofi, 200 g caşcaval, două ouă, două linguri făină, sare, piper, o lingură delikat gust de legume, 150 g pesmet, ulei pentru prăjit. Mod preparare: se spală cartofii şi se pun la fiert în…




08:52, 11.08.2011

Gomboti cu magiun – de post

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia.