Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:40, 22.03.2024

Pescarii români nu mai prind nimic în Marea Neagră

Pescarii români nu mai prind nimic în Marea Neagră

Lărgirea plajelor a adus modificări mari în ecosistemul mării. Pentru că nu mai găsesc hrană la mal, multe specii de pești au migrat în larg și nu se mai prind în plasele pescarilor. Să nu ne mire așadar dacă nu…




17:05, 09.02.2024

INCD GeoEcoMar va elabora un studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri in Portul Constanta (DOCUMENT)

INCD GeoEcoMar va elabora un studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri in Portul Constanta (DOCUMENT)

INCD GeoEcoMar si a adjudecat contractul "Studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri multiple in Portul Constanta pentru nave in vederea operarii in sigurantaldquo;. Contractul a fost atribuit…




10:21, 08.12.2023

Descoperirea unei echipe de cercetători români a intrat în cartea recordurilor! Au aflat secretele celui mai mare lac de pe Pământ

Descoperirile unei echipe de cercetători români cu privire la cel mai mare lac care a existat vreodată pe Terra au ajuns în Cartea Recordurilor. Echipa condusă de Dr. Dan Palcu, formată din cercetători ai institutului…




16:15, 07.12.2023

Cercetătorii din România au descoperit cel mai mare lac din istoria Pământului: Paratethys, colosul care părea doar un mit

Cercetători români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geo-ecologie Marină (GeoEcoMar) şi Universitatea din Bucureşti au intrat în Cartea Recordurilor, după ce au descoperit proporţiile…




13:35, 07.12.2023

O echipă de cercetători români a descoperit proporțiile lacului Paratethys, care a acoperit România. Studiul, în Cartea Recordurilor

O echipă de cercetători români și-a câștigat un loc în Cartea Recordurilor pentru descoperirea proporțiilor imense ale Paratethys, cel mai mare lac care a existat pe Pământ, potrivit unui comunicat transmis către…




12:50, 07.12.2023

Cercetătorii români au aflat cât de mare a fost megalacul Paratethys, care a acoperit România. Descoperirea lor, în Cartea Recordurilor

Descoperirile unei echipe de cercetători români cu privire la cel mai mare lac care a existat vreodată au câștigat un loc în Cartea Recordurilor. Echipa formată din cercetători ai institutului GeoEcoMar și ai Universității…




17:05, 22.10.2023

Proiect la Constanta. GeoEcoMar a primit acordul de la mediu pentru modernizarea infrastructurii de cercetare marina

Din 1996, INCD GeoEcoMar a fost autorizat de MMDD pentru elaborarea de studii de impact si bilanturi de mediu. Autoritatea competenta pentru protectia mediului Constanta anunta publicul interesat asupra luarii…




08:35, 09.08.2023

Ce este up-welling, fenomenul care face apa foarte rece pe litoralul românesc

Potrivit directorului general al Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină din România, Adrian Stănică, citat de G4Media.ro , fenomenul se numește up-welling și se întâmplă anual.„Fenomenul se numește…




19:45, 06.08.2023

Fenomenul de up-welling mai accentuat de schimbările climatice

Chiar în perioada în care litoralul devine cel mai aglomerat, apă mării a devenit atât de rece încât turiștii nu se pot bucura de ea. În aceste zile apa mării nu a depășit 20 de grade. Chiar dacă zona litoralului…




08:45, 29.04.2023

Ciolacu și Ciucă rămân la vorbe, USR trece la fapte și cere în Senat plafonarea salariilor

În timp ce Marcel Ciolacu și premierul Nicolae Ciucă se tot învârt în jurul cozii, cum să taie cheltuielile, de unde să taie, ce să mai impoziteze, USR le trage preșul de sub picioare. Simțind că e rost de capital…




09:15, 28.02.2023

Explicații pe scenariile de dragare în Delta Dunării, cazul Bîstroe: ”O avalanșă de știri neverificate/ Urgențele Deltei: Decolmatarea, repopularea cu…

Geologul Adrian Stănică, directorul Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină din România – GeoEcoMar, a explicat pentru Info Sud-Est ce presupun scenariile de dragare în Delta Dunării, la diferite…




08:40, 28.02.2023

Explicațiile specialiștilor pe scenariile de dragare în Delta Dunării, cazul Bîstroe: ”O avalanșă de știri neverificate/ Urgențele Deltei: Decolmatarea,…

Geologul Adrian Stănică, directorul Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină din România – GeoEcoMar, a explicat pentru Info Sud-Est ce presupun scenariile de dragare în Delta Dunării, la diferite…




16:01, 14.12.2022

Oportunități de finanțare pentru cercetători

Cercetătorii români pot obține acum mai ușor finanțare pentru proiectele lor. Ei au la dispoziție un centru dedicat, pus la dispoziție de Institutul de Geologie Marină – GeoEcoMar. Astfel, „Centrul Suport pentru…




08:45, 25.11.2022

Lacul Siriu, poluat frecvent cu particule periculoase

Poluarea afectează din ce în ce mai mult mediul înconjurător, iar oamenii – factorul responsabil pentru acest fenomen – par a nu înțelege ce impact au acțiunile lor asupra florei, faunei și chiar asupra sinelui.…




00:10, 25.11.2022

Lacul Siriu, poluat frecvent cu o substanță periculoasă

Poluarea afectează din ce în ce mai mult mediul înconjurător, iar oamenii – factorul responsabil pentru acest fenomen – par a nu înțelege ce impact au acțiunile lor asupra florei, faunei și chiar asupra sinelui.…




05:35, 03.06.2021

Extinderea plajelor de la Marea Neagră - în dezbatere la RRA

Extinderea plajelor de la Marea Neagră - în dezbatere la RRA Arhivă Foto: Sorin Cealera Tema ediției emisiunii &"Probleme la zi&" din 26 mai 2021 (înregistrare audio integrală) a fost stadiul proiectului…




21:45, 01.10.2020

Expeditie in Marea Neagra. Institutul de Cercetare Marina Grigore Antipa a atribuit un nou contract

Institutul National de Cercetare Dezvoltare Marina Grigore Antipa a semnat cu INCD GeoEcoMar Contractul are o valoare de peste 700 mii leiInstitutul National de Cercetare Dezvoltare Marina Grigore Antipa a atribuit…




18:25, 18.06.2020

GeoEcoMar a semnat contractul de finanţare pentru dezvoltarea Centrului de Suport pentru iniţierea proiectelor

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar a anunţat joi că a semnat contractul de finanţare pentru proiectul dezvoltarea centrului de suport pentru iniţierea…




22:40, 26.02.2020

La aproape un deceniu de la isteria declansata de conducerea ISC de la acea vreme: Gera SRL urmareste evolutia fenomenelor aparute pe strada Traian (document)

Firma fostului director al GeoEcoMar, Gera SRL, a incheiat al doilea contract subsecvent de consultanta pentru Primaria Constanta. Obiectul contractului cadru este urmarirea in timp a evolutiei fenomenelor aparute…




22:36, 03.07.2019

#DobrogeaAcademica: Dr. Dan Vasiliu, director GeoEcoMar, filiala Constanta - Amintiri cu academicianul Marian-Traian Gomoiu (document)

Proiectul DobrogeaAcademica moment reper pentru conectarea comunitatii dobrogene la cel mai inalt for al intelectualitatii romanesti, Academia Romana, face parte integranta din seria actiunilor publicistice asumate…




21:47, 18.06.2019

Institutul National Grigore Antipa“ scoate din conturi 80.000 de euro pentru organizarea unei expeditii in Marea Neagra in acest an (document)

Institutul National de Cercetare Dezvoltare Marina Grigore Antipa a anuntat cine si a adjudecat contractul "Servicii de nave de cercetare pentru organizarea unei expeditii comune in Marea Neagra in 2019ldquo;.…




15:38, 17.05.2019

Conferinţa „Dezvoltare durabilă la Marea Neagră“, un eveniment ştiinţific al Preşedinţiei României la Consiliul UE

În perioada 8 - 11 mai a avut loc la Bucureşti conferinţa "Dezvoltare durabilă la Marea Neagră"- SUST-BLACK, organizată de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină…




16:34, 08.05.2019

Cercetarea în zona Mării Negre, prioritate pentru Guvernul României

"Această conferinţă va prezenta un document oficial în cursul derulării sale în care invită toţi partenerii europeni să efectueze cercetări în zona Mării Negre. Astfel, Marea Neagră, din zonă de interes naţional…




15:57, 08.05.2019

Nicolae Hurduc: Trebuie să găsim o modalitate de a extrage resursele numeroase de la Marea Neagră

Haiduc a participat deschiderea conferinţei 'Dezvoltare durabilă la Marea Neagră', organizată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geo-ecologie Marină - GeoEcoMar, sub auspiciile Preşedinţiei…




22:33, 15.02.2019

Se analizeaza evolutia fenomenelor aparute pe strada Traian: Firma fostului director al GeoEcoMar, consultanta pentru Primaria Constanta

Primaria Municipiului Constanta a achizitionat serviciul de consultanta pentru urmarirea in timp a evolutiei fenomenelor aparute pe strada Traian, tronsonul Poarta 3 Poarta 4 Port Constanta. Contractul in valoare…




14:59, 26.07.2018

Festivalul Dinozaurilor 2018, invitație la descoperirea valorilor Geoparcului

Prin intermediul lor, cei prezenți vor avea posibilitatea să descopere și să înțeleagă mai bine importanța valorilor geologice, naturale și culturale ale singurului Geoparc UNESCO din România, administrat de Universitatea…




22:25, 02.04.2018

Glicherie Caraivan de la GeoEcoMar Constanta, asociat unic in Gera SRL. Cand a fost luata decizia

Mariana Grigorov, in calitate de asociat unic al societatii Gera SRL, a luat in Adunarea Generala din 8 martie o hotarare importanta. Astfel, aceasta s a retras din firma, prin cesiunea la valoarea nominala a partilor…




19:43, 31.08.2016

Metoda prin care România și-ar putea înzeci rezervele de petrol

O metodă folosită cu succes în SUA și Canada ar putea înzeci rezervele de petrol ale țării, scrie libertatea.ro. Este vorba despre captarea bioxidului de carbon, principalul vionovat pentru încălzirea…




18:53, 31.08.2016

Injectarea României cu CO2 ar putea înzeci rezervele de petrol ale ţării!

Este vorba despre captarea bioxidului de carbon, principalul vionovat pentru încălzirea globala care afectea clima şi injectarea acestuia în subteran, în fostele puţuri de petrol considerate epuizate. Metoda este…




17:00, 10.02.2015

FOTO VIDEO Muzeul de pe fundul Mării Negre. Cercetătorii pregătesc harta descoperirilor pentru turişti, de la Capu Midia la Kaliakra

Căutările s-au desfăşurat pe o distanţă în larg de 12 mile marine, la adâncimi de până la 50 metri. În total au fost descoperite 26 epave care zăceau neştiute pe fundul Mării Negre: 16 sunt contabilizate în spaţiul…