Gastronomiile - Stiri si informatii despre Gastronomiile | pagina 2 Ultima actualizare: 09:21:14, 13.05.2024
15:10, 20.03.2024
În ce zonă a țării se mănâncă cel mai bine. Un cunoscut bucătar explică de ce gastronomia românească are căutare
Românii se laudă, de multe ori, cu bucătăria tradițională, iar preparate autentice sunt apreciate și de către cei care aleg să ne viziteze țara. Astfel, multe persoane se întreabă în ce regiune a țării se găsesc…
17:55, 17.03.2024
Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci „ca la mama acasă”
Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci „ca la mama acasă” Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci…
15:50, 17.03.2024
Inițiativele de dezvoltare a turismului
Raionul Ștefan Vodă a găzduit prima ediție a Forumului de Dezvoltare Economică Locală: Agricultură, Gastronomie și Turism. Evenimentul a adunat experți și decidenți din Republica Moldova și din Carolina de Nord,…
Echipa Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiată la un concurs gastronomic la Brașov
Pasionații de brutărie, patiserie, cofetărie şi gastronomie s-au reunit la Brașov, la GastroPan 2024, evenimentul emblematic al industriei panificaţiei, patiseriei, cofetăriei şi HoReCa din România.
20:15, 14.03.2024
Parteneriat culinar moldo-francez
Perspectivele cooperării bilaterale în domeniul gastronomiei au fost discutate de Ambasadoarea RM în Franța Corina Călugăru și Guillaume Gomez, Ambasadorul pentru Gastronomie și Reprezentantul personal al Președintelui…
13:20, 08.03.2024
Juratul Chefi la cuțite Richard Abou Zaki, despre pasiunea pentru gastronomie în familia lui: ”Fiica mea a mâncat, la 3 ani, în 20 de restaurante cu stele…
Îndrăgostit de bucătărie încă din copilărie, Chef Richard Abou Zaki este gata pentru o nouă etapă în viața sa profesională: odată cu debutul sezonului 13 Chefi la cuțite va începe și cariera lui în televiziune,…
O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar
"Colectionarul de sarmale este, asa cum am scris peste tot, o culegere de texte despre gastronomie publicate in ultimii sapte ndash; opt ani prin diferite medii", declara Cosmin Dragomir Dupa ce in anul 2021 a…
Sărbătoarea Mărțișorului în sectorul 4, un adevărat festin gastronomic - FOTO
Spațiul, amenajat ca la carte de către lucrătorii Totul Verde, a fost gazda a zeci de producători din toată țara, care au fost vizitați de mii de oameni de-a lungul celor 3 zile.Gustul delicateselor i-a dus cu…
18:46, 22.02.2024
Leurda, măcrișul și șalăul de Dunăre, secretele cu care românii au câștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie
Echipa județelor Brașov și Prahova care a câștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie spune că a folosit leurdă și măcriș, dar și șalău de Dunăre și calcan de Marea Neagră ca să câștige medaliile
Spectacol gastronomic și degustare de vinuri la Petry Grill and Wine Bistro
Petry Grill and Wine Bistro va susține, în data de 28 februarie, începând cu ora 18:30, un eveniment inedit despre tehnica slow cooking în arta gătitului și despre vinurile moldovenești. La eveniment va participa…
Istorie, Tradiții, Gastronomie Evreiască
Din inițiativa și sub coordonarea profesorului Gabriel Stan, la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău, s-a desfășurat pe 15 februarie atelierul de lucru „Istorie, tradiții, gastronomie evreiască”, organizat în parteneriat…
16:00, 10.02.2024
Coproprietarul unui lanț de restaurante cu specific japonez din România a primit titlul de “Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze”…
Ambasada Japoniei în România i-a acordat, în luna decembrie 2023, titlul de “Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze” domnului Iulian Constantin, unul dintre coproprietarii de marcă ai…
26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite
26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite 26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite…
26 de puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. Majoritatea se află în Munții Apuseni
La nivelul județului Alba își desfășoară activitatea 26 puncte gastronomice locale, majoritatea în Munții Apuseni, în comunele Albac, Arieșeni, Gârda, Roșia Montană, Rimetea, Bucium, Almașu Mare, Poșaga, Ponor,…
Argint pentru echipa României la Olimpiada Internațională de Gastronomie
Echipa României a obținut două medalii de argint la Olimpiada Internațională de Gastronomie, care are loc o dată la patru ani, în orașul Stuttgart din Germania. Olimpiada Artei Culinare este cel mai prestigios…
Peștii se bucură de surprize gastronomice și financiare: Vezi ce-ți rezervă astrele
Conjuncția Venus cu Marte aduce o zi de pasiune și decizii importante. Fiecare semn zodiacal va simți influența acestui eveniment, fie că este vorba de relații, finanțe sau sănătate. Arhetipurile astrologice se…
ISTORIA GASTRONOMIEI 2 Februarie, Ziua Clătitelor: Cum au transformat francezii clătitele într-o sărbătoare națională?
Chandeleur, cunoscută ca sărbătoarea clătitelor în Franța, se celebrează în fiecare an pe 2 februarie, la 40 de zile după Crăciun. Există o credință populară că aruncarea primei clătite din tigaie, ținând în mână…
12:50, 10.01.2024
Brandul „Luna Solai” ales să facă parte din cercul gastronomic al lui Adrian Hădean
Uleiurile de la Luna presate la rece au devenit un brad cunoscut la nivel național și chiar internațional. Între timp, Luna Solai a fost inclus în cercul gastronomic al lui Adrian Hădean. „Îţi mulțumim, Adrian…
22:35, 08.01.2024
ISTORIA GASTRONOMIEI Gastronomie și Cultură în Roma Antică
Așa cum se întâmplă în orice cultură, importanța mâncării era deosebit de semnificativă și în Roma Antică. Bucătăria romană se remarcă prin utilizarea ingenioasă a ingredientelor, creând astfel preparate culinare…
14:35, 26.12.2023
Rețetă tradițională: Sarmalele NU se fierb în apă - Cum trebuie gătite pentru a avea un gust deosebit
Gastronomia românească îți oferă surprize la tot pasul și merită să încerci măcar o parte dintre ele. O rețetă de sarmale din perioada interbelică a devenit extrem de populară printre gospodine în zilele noastre.…
10:45, 26.12.2023
Doliu în lumea bucătarilor! Un maestru al gastronomiei a murit în Ajun de Crăciun, în urma unui infarct / FOTO
Sunt momente triste, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, în lumea bucătarilor! Un cunoscut maestru al gastronomiei s-a stins din viață în Ajun de Crăciun, în urma unui infarct suferit. Iată despre cine este…
21:20, 21.12.2023
Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști
Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști Persoanele din sate vor avea posibilitatea să inaugureze localuri gastronomice. Rezidenții…
21:06, 21.12.2023
Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor
Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Cetățenii de la sate vor putea…
13:50, 18.12.2023
Gheorghe Flutur a nășit apariția Asociației ”Gustă din Bucovina” care va promova zona și gastronomia tradițională
Luni dimineață, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul CJ Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai grupului de producători de produse tradiționale care vând…
00:30, 18.12.2023
Un istoric italian specializat în artă culinară a stârnit o controversă legată de pastele carbonara
Gastronomia este o chestiune serioasă în Italia, face parte din identitatea naţională, aşa cum reiese dintr-o controversă referitoare la modul de preparare a sosului pentru paste carbonara, informează Reuters joi.…
13:25, 13.12.2023
O româncă, cel mai bun CHEF în Italia. Au fost 3500 de candidați din toată lumea
Chef Dorina Burlacu este primul bucătar de origine română care primește înalta distincție, potrivit stiridiaspora. Medalia de Aur pentru Cariera în Gastronomie a fost acordată în urma unei selectații foarte dure,…
16:46, 11.12.2023
Orlando Zaharia este unul dintre noii jurați de la Chefi la cuțite. Și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie încă de la o vârstă fragedă / FOTO
În urmă cu doar câteva ore s-a aflat cine sunt cei patru noi jurați ai emisiunii de gătit de la Antena 1, Chefi la cuțite. Printre aceștia se numără și chef Orlando Zaharia. Iată cine este și ce se știe despre…
09:50, 06.12.2023
Târg gastronomic de Moș Nicolae în Baia de Fier
Un târg gastronomic de Sfântul Nicolae are loc miercuri în cadrul Liceului Tehnologic din Baia de Fier. Va fi deschisă o expoziție culinară cu produse specifice sărbătorilor de final de an. Preparatele tradiționale…
09:45, 30.11.2023
Propunere de lege care completeaza cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale
Propunerea de lege, semnata de parlamentari PNL, vine sa completeze cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale.Astfel, acest concept nou de HoReCa este definit in urmatorul fel: o unitate de valorificare…
00:55, 29.11.2023
A fost deschis punctului gastronomic local "Bucate de Uifalau".
Marti 28 noiembrie, de la ora 12.00, a avut loc inaugurarea punctului gastronomic local "Bucate de Uifalau", din localitatea Satu Nou, comuna Cetate. La eveniment au participat reprezentanti ai Consiliul Judetean…