Gaste - Stiri si informatii despre Gaste | pagina 3 Ultima actualizare: 16:31:49, 23.05.2024
13:25, 23.01.2024
Îţi este greaţă după ce mănânci? Iată care ar putea fi cauzele: când trebuie să mergi la medic
Greața este un termen care descrie senzația de a vomita, urmată sau nu de vărsături. Când această stare se manifestă, apare un disconfort în zona pieptului, mai exact la nivelul superior al abdomenului. De asemenea,…
20:50, 16.01.2024
Cozi kilometrice și farmacii nepregătite. Anumite antivirale, de negăsit
În plin sezon de gripă, farmaciile au fost luate prin surprindere. La unele farmacii medicamentele virale precum Tamiflu sunt de negăsit, iar oamenii stau ore în șir la cozi în așteptarea medicamentului salvator.…
13:30, 15.01.2024
Secretul slăbirii cu gust. Analiza impactului sucului de lămâie asupra greutății
Sonia Burtic, doctor în nutriție, a vorbit, la un post TV, despre sucul de lămâie. Specialista a precizat faptul că sucul de lămâie este recomandat doar persoanelor care nu se confruntă cu ulcer gastric, colon…
12:50, 10.01.2024
Brandul „Luna Solai” ales să facă parte din cercul gastronomic al lui Adrian Hădean
Uleiurile de la Luna presate la rece au devenit un brad cunoscut la nivel național și chiar internațional. Între timp, Luna Solai a fost inclus în cercul gastronomic al lui Adrian Hădean. „Îţi mulțumim, Adrian…
14:35, 26.12.2023
Rețetă tradițională: Sarmalele NU se fierb în apă - Cum trebuie gătite pentru a avea un gust deosebit
Gastronomia românească îți oferă surprize la tot pasul și merită să încerci măcar o parte dintre ele. O rețetă de sarmale din perioada interbelică a devenit extrem de populară printre gospodine în zilele noastre.…
21:20, 21.12.2023
Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști
Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști Persoanele din sate vor avea posibilitatea să inaugureze localuri gastronomice. Rezidenții…
21:06, 21.12.2023
Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor
Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Cetățenii de la sate vor putea…
17:11, 18.12.2023
Heka Hospital: Operatia laparoscopica gastric sleeve (micsorare stomac), o optiune pentru cei care isi doresc o schimbare
Heka Hospital recomanda operatia alaturi de echipa de medici dr. Ahmed Berro, Medic primar Chirurgie Generala si dr. Ana Maria Donciu, Medic specialist Chirurgie Generala Operatia laparoscopica gastric sleeve micsorare…
13:50, 18.12.2023
Gheorghe Flutur a nășit apariția Asociației ”Gustă din Bucovina” care va promova zona și gastronomia tradițională
Luni dimineață, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul CJ Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai grupului de producători de produse tradiționale care vând…
00:30, 18.12.2023
Un istoric italian specializat în artă culinară a stârnit o controversă legată de pastele carbonara
Gastronomia este o chestiune serioasă în Italia, face parte din identitatea naţională, aşa cum reiese dintr-o controversă referitoare la modul de preparare a sosului pentru paste carbonara, informează Reuters joi.…
09:50, 06.12.2023
Târg gastronomic de Moș Nicolae în Baia de Fier
Un târg gastronomic de Sfântul Nicolae are loc miercuri în cadrul Liceului Tehnologic din Baia de Fier. Va fi deschisă o expoziție culinară cu produse specifice sărbătorilor de final de an. Preparatele tradiționale…
09:45, 30.11.2023
Propunere de lege care completeaza cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale
Propunerea de lege, semnata de parlamentari PNL, vine sa completeze cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale.Astfel, acest concept nou de HoReCa este definit in urmatorul fel: o unitate de valorificare…
00:55, 29.11.2023
A fost deschis punctului gastronomic local "Bucate de Uifalau".
Marti 28 noiembrie, de la ora 12.00, a avut loc inaugurarea punctului gastronomic local "Bucate de Uifalau", din localitatea Satu Nou, comuna Cetate. La eveniment au participat reprezentanti ai Consiliul Judetean…
12:56, 25.11.2023
Sărmăluțele la jar și scovergile bunicii, în oferta propusă turiștilor pofticioși de punctele gastronomice locale VIDEO
Atracțiile turistice ale județului Buzău se lasă descoperite în cadrul unei expoziții care va dura trei luni. Evenimentul aduce în prim-plan și patrimoniul culinar al Ținutului Buzăului, prin intermediul punctelor…
14:50, 22.11.2023
Cele mai comune cauze ale gastroenteritei infecțioase la copii și adulți
Gastroenterita infecțioasă este un eveniment pe care cu toții ne dorim să îl evităm, dar care de obicei ne afectează cel puțin o dată în viață. Iată care sunt cele mai comune cauze ale gastroenteritei infecțioase,…
18:55, 20.11.2023
Încă o LEGE inițiată de deputatul Cristian Buican, importantă pentru producătorii locali, VOTATĂ în Parlament! DETALII, vineri, 24 noiembrie, la Drăgășani
O veste bună! “ Legea pe care am inițiat-o pentru funcționarea punctelor gastronomice a fost votată de Senat și a primit aviz favorabil în Comisiile Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională. Scopul este…
12:25, 18.11.2023
Inovație gastronomică: prăjitura cu ciocolată şi mămăligă. Ideea noii generații de bucătari
Creativitatea a avut un rol important la Iași, în cadrul unui concurs gastronomic care arată interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale,…
21:45, 16.11.2023
Turiștii în căutare de puncte gastronomice locale au la dispoziție aplicația Gastrolocal.ro
Locuri unde se mănâncă bine, mult și ieftin. Este vorba de punctele gastronomice locale din gospodăriile țărănești, tot mai căutate de turiști. Micile oaze de bucătărie tradițională oferă mâncare savuroasă cu ingrediente…
19:45, 15.11.2023
„Italia și influențele sale asupra Târgoviștei”, eveniment organizat de CJ Dâmbovița și Asociația EuroTrainer la Biblioteca Județeană. De la profilul…
Unitate în diversitate: „Italia și influențele sale asupra Târgoviștei”, eveniment găzduit de Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” vineri, 17 noiembrie, de la ora 15. La o cafea, printre cărți reprezentative pentru…
16:50, 14.11.2023
Feli Donose, momente grele după operația de micșorare a stomacului: „Nu am vrut ca femeile să o ia ca pe un colac de salvare imediat”
Feli Donose a trecut prin momente grele, după ce în anul 2016 și-a făcut operație de micșorare a stomacului. Artista a povestit despre motivele care au determinat-o să apeleze la această intervenție, dar și cum…
17:20, 13.11.2023
Arctic lansează „Tradiții culinare sustenabile”, un show gastronomic online dedicat promovării unui stil de viață sustenabil
Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, lansează prima sa emisiune culinară online, care își propune să readucă la viață rețete românești mai puțin cunoscute, gătite cu ingrediente locale, de sezon.…
09:45, 13.11.2023
Inovația gastronomică – temă de competiție organizată la USV Iași
Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele…
11:06, 10.11.2023
Weekend gastronomic pentru copiii buzoieni. Școala din Parc se mută în Centrul Iazul Morilor
Copiii buzoieni sunt așteptați, în acest weekend, la activitățile pregătite în cadrul programului Școala din Parc, proiect derulat de Primăria Municipiului Buzău, în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional…
12:10, 09.11.2023
„Lucacişti” băimăreni, în periplu cultural, istoric, geografic și gastronomic în Barcelona
În perioada 2-5 noiembrie un grup de 44 de lucaciști mari și mici au participat la un proiect interdisciplinar care a vizat explorarea Barcelonei, capitala Cataloniei, într-un periplu cultural, istoric, geografic…
15:40, 06.11.2023
Daniel Buda, laude pentru produsul „Salinate de Turda”: „Este o realizare semnificativă pentru patrimoniul cultural și gastronomic al României”
Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului "Salinate de Turda" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), acesta fiind cel de-al treisprezecelea produs românesc recunoscut…
05:25, 03.11.2023
Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei – deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9 şi 10 noiembrie, iar organizatorii au invitat la acest eveniment mai mulţi maeştri bucătari…
19:45, 31.10.2023
Ce a descoperit Protecția Consumatorilor la Lidl – amenzi de peste un milion
La nivelul Comisariatului regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest în perioada 24.10-30.10.2023 am desfășurat o acțiune de control operativ la 41 magazine aparținând lanțului de supermarketuri LIDL,…
11:25, 31.10.2023
Turism 2024: în căutare de experiențe gastronomice și locuri mai răcoroase (analiză)
Cu un 2023 care se apropie de final, companiile de turism planifică acum sezonul 2024. Acestea anticipează apariția unor noi tendințe, cum ar fi o revenire a căutării de experiențe, inclusiv aventuri, relaxare…
15:55, 20.10.2023
De ce e bine să pui o aspirină în conserva de ardei copți. Așa se vor păstra toată iarna
Iată de ce este bine să pui o aspirină în conserva de ardei copți. Gospodinele iscusite folosesc această rețetă de ani de zile, iar conservele lor sunt foarte bune chiar și după un an de când le pun. De ce e bine…
13:55, 11.10.2023
Cu ce să înlocuiești apa în care fierbi sarmalele. Trucul pe care gospodinele îl folosesc încă din perioada interbelică
Printre gospodine a devenit extrem de populară o rețetă de sarmale care datează din perioada interbelică. Unele ingrediente sunt schimbate față de rețeta clasică, pe care cu toții o cunoaștem, însă gustul preparatului…