Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:50, 10.01.2024

Brandul „Luna Solai” ales să facă parte din cercul gastronomic al lui Adrian Hădean

Uleiurile de la Luna presate la rece au devenit un brad cunoscut la nivel național și chiar internațional. Între timp, Luna Solai a fost inclus în cercul gastronomic al lui Adrian Hădean. „Îţi mulțumim, Adrian…




22:35, 08.01.2024

ISTORIA GASTRONOMIEI Gastronomie și Cultură în Roma Antică

Așa cum se întâmplă în orice cultură, importanța mâncării era deosebit de semnificativă și în Roma Antică. Bucătăria romană se remarcă prin utilizarea ingenioasă a ingredientelor, creând astfel preparate culinare…




19:40, 28.12.2023

Descoperire macabră lângă Cluj. I-au găsti cadavrul într-o zonă greu accesibilă

Un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani a fost găsit decedat în zona dificil accesibilă din Tritenii din Sus. ISU Cluj a raportat descoperirea trupului bărbatului în seara zilei de joi în zona cu acces dificil.…




14:35, 26.12.2023

Rețetă tradițională: Sarmalele NU se fierb în apă - Cum trebuie gătite pentru a avea un gust deosebit

Gastronomia românească îți oferă surprize la tot pasul și merită să încerci măcar o parte dintre ele. O rețetă de sarmale din perioada interbelică a devenit extrem de populară printre gospodine în zilele noastre.…




10:45, 26.12.2023

Doliu în lumea bucătarilor! Un maestru al gastronomiei a murit în Ajun de Crăciun, în urma unui infarct / FOTO

Sunt momente triste, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, în lumea bucătarilor! Un cunoscut maestru al gastronomiei s-a stins din viață în Ajun de Crăciun, în urma unui infarct suferit. Iată despre cine este…




07:35, 23.12.2023

'Doctorul de mațe' ne învață cum să mâncăm de Crăciun ca să evităm problemele gastrice

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea binecuvântată a Crăciunului și apoi celebrarea Anului Nou. În această perioadă, mulți își schimbă complet dieta și au parte de decizii nu tocmai fericite. Mai ales cei…




21:20, 21.12.2023

Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști

Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști Persoanele din sate vor avea posibilitatea să inaugureze localuri gastronomice. Rezidenții…




21:06, 21.12.2023

Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor

Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Cetățenii de la sate vor putea…




13:50, 18.12.2023

Gheorghe Flutur a nășit apariția Asociației ”Gustă din Bucovina” care va promova zona și gastronomia tradițională

Luni dimineață, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul CJ Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai grupului de producători de produse tradiționale care vând…




00:30, 18.12.2023

Un istoric italian specializat în artă culinară a stârnit o controversă legată de pastele carbonara

Gastronomia este o chestiune serioasă în Italia, face parte din identitatea naţională, aşa cum reiese dintr-o controversă referitoare la modul de preparare a sosului pentru paste carbonara, informează Reuters joi.…




09:50, 06.12.2023

Târg gastronomic de Moș Nicolae în Baia de Fier

Un târg gastronomic de Sfântul Nicolae are loc miercuri în cadrul Liceului Tehnologic din Baia de Fier. Va fi deschisă o expoziție culinară cu produse specifice sărbătorilor de final de an. Preparatele tradiționale…




09:45, 30.11.2023

Propunere de lege care completeaza cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale

Propunerea de lege, semnata de parlamentari PNL, vine sa completeze cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale.Astfel, acest concept nou de HoReCa este definit in urmatorul fel: o unitate de valorificare…




00:55, 29.11.2023

A fost deschis punctului gastronomic local "Bucate de Uifalau".

Marti 28 noiembrie, de la ora 12.00, a avut loc inaugurarea punctului gastronomic local "Bucate de Uifalau", din localitatea Satu Nou, comuna Cetate. La eveniment au participat reprezentanti ai Consiliul Judetean…




12:56, 25.11.2023

Sărmăluțele la jar și scovergile bunicii, în oferta propusă turiștilor pofticioși de punctele gastronomice locale VIDEO

Atracțiile turistice ale județului Buzău se lasă descoperite în cadrul unei expoziții care va dura trei luni. Evenimentul aduce în prim-plan și patrimoniul culinar al Ținutului Buzăului, prin intermediul punctelor…




18:55, 20.11.2023

Încă o LEGE inițiată de deputatul Cristian Buican, importantă pentru producătorii locali, VOTATĂ în Parlament! DETALII, vineri, 24 noiembrie, la Drăgășani

O veste bună! “ Legea pe care am inițiat-o pentru funcționarea punctelor gastronomice a fost votată de Senat și a primit aviz favorabil în Comisiile Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională. Scopul este…




12:25, 18.11.2023

Inovație gastronomică: prăjitura cu ciocolată şi mămăligă. Ideea noii generații de bucătari

Creativitatea a avut un rol important la Iași, în cadrul unui concurs gastronomic care arată interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale,…




21:45, 16.11.2023

Turiștii în căutare de puncte gastronomice locale au la dispoziție aplicația Gastrolocal.ro

Locuri unde se mănâncă bine, mult și ieftin. Este vorba de punctele gastronomice locale din gospodăriile țărănești, tot mai căutate de turiști. Micile oaze de bucătărie tradițională oferă mâncare savuroasă cu ingrediente…




19:45, 15.11.2023

„Italia și influențele sale asupra Târgoviștei”, eveniment organizat de CJ Dâmbovița și Asociația EuroTrainer la Biblioteca Județeană. De la profilul…

Unitate în diversitate: „Italia și influențele sale asupra Târgoviștei”, eveniment găzduit de Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” vineri, 17 noiembrie, de la ora 15. La o cafea, printre cărți reprezentative pentru…




17:20, 13.11.2023

Arctic lansează „Tradiții culinare sustenabile”, un show gastronomic online dedicat promovării unui stil de viață sustenabil

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, lansează prima sa emisiune culinară online, care își propune să readucă la viață rețete românești mai puțin cunoscute, gătite cu ingrediente locale, de sezon.…




09:45, 13.11.2023

Inovația gastronomică – temă de competiție organizată la USV Iași

Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele…




12:15, 11.11.2023

Ce trebuie să mănânci atunci când scad temperaturile afară. La ce trebuie să fii atent pentru a evita arsurile gastrice

Alimentele bogate din punct de vedere nutriţional aduc energie și te fac să îţi fie cald atunci când afară sunt temperaturi scăzute. Astfel, pe timp de iarnă este normal să consumi mai multe calorii ca de obicei,…




11:06, 10.11.2023

Weekend gastronomic pentru copiii buzoieni. Școala din Parc se mută în Centrul Iazul Morilor

Copiii buzoieni sunt așteptați, în acest weekend, la activitățile pregătite în cadrul programului Școala din Parc, proiect derulat de Primăria Municipiului Buzău, în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional…




12:10, 09.11.2023

„Lucacişti” băimăreni, în periplu cultural, istoric, geografic și gastronomic în Barcelona

În perioada 2-5 noiembrie un grup de 44 de lucaciști mari și mici au participat la un proiect interdisciplinar care a vizat explorarea Barcelonei, capitala Cataloniei, într-un periplu cultural, istoric, geografic…




15:40, 06.11.2023

Daniel Buda, laude pentru produsul „Salinate de Turda”: „Este o realizare semnificativă pentru patrimoniul cultural și gastronomic al României”

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului "Salinate de Turda" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), acesta fiind cel de-al treisprezecelea produs românesc recunoscut…




05:25, 03.11.2023

Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei – deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9 şi 10 noiembrie, iar organizatorii au invitat la acest eveniment mai mulţi maeştri bucătari…




18:10, 01.11.2023

Traficant de „diamantele gastronomiei”, prins după o urmărire în Neamţ. Marfa a fost confiscată

Un şofer din Neamţ, care nu a respectat semnalul poliţiştilor, a fost prins după o urmărire. Avea să se constate că era vorba de un traficant de „diamantele gastronomiei”, iar trufele negre au fost confiscate




11:25, 01.11.2023

Cursuri de gastronomie GRATUITE la Tritenii de Jos

Primăria comunei Tritenii de Jos vă invită în lumea Gastronomiei în cadrul unor cursuri organizate alături de Agenția Națională a Zonei Montane. Cursul de inițiere va avea loc în 21 Noiembrie 2024, de la ora 13:00.…




19:45, 31.10.2023

Ce a descoperit Protecția Consumatorilor la Lidl – amenzi de peste un milion

La nivelul Comisariatului regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest în perioada 24.10-30.10.2023 am desfășurat o acțiune de control operativ la 41 magazine aparținând lanțului de supermarketuri LIDL,…




11:25, 31.10.2023

Turism 2024: în căutare de experiențe gastronomice și locuri mai răcoroase (analiză)

Cu un 2023 care se apropie de final, companiile de turism planifică acum sezonul 2024. Acestea anticipează apariția unor noi tendințe, cum ar fi o revenire a căutării de experiențe, inclusiv aventuri, relaxare…




15:55, 20.10.2023

De ce e bine să pui o aspirină în conserva de ardei copți. Așa se vor păstra toată iarna

Iată de ce este bine să pui o aspirină în conserva de ardei copți. Gospodinele iscusite folosesc această rețetă de ani de zile, iar conservele lor sunt foarte bune chiar și după un an de când le pun. De ce e bine…