Fermentarea - Stiri si informatii despre Fermentarea | prima pagina Ultima actualizare: 17:36:33, 07.05.2024
15:10, 25.04.2024
Descoperă motivul pentru care sosul de soia este Condimentul Anului!
Sosul de soia este un condiment venerabil și multifuncțional, cu rădăcini adânci în istoria gastronomiei asiatice. Acest sos, obținut din fermentarea boabelor de soia cu grâu și sare, s-a răspândit în întreaga…
Vreți să mâncați pâine după rețeta preferată de Ceaușescu? Iată cum se face!
Este știut faptul că pentru Nicolae Ceaușescu, „cel mai de frunte fiu al acestui pământ”, niciun efort nu era prea mare pentru a i se asigura cea mai bună hrană. Acest lucru era valabil mai ales la pâine, pe care…
„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului
Metoda pâinii fără frământare reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune grea și solicitantă. Cu toate acestea, rezultatul final este la fel de satisfăcător ca…
22:55, 31.01.2024
„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului
Metoda pâinii fără frământare reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune grea și solicitantă. Cu toate acestea, rezultatul final este la fel de satisfăcător ca…
09:05, 13.01.2024
Apă de orez – rețetă DIY și beneficii. Cum prepari acasă loțiunea minune
Apa de orez este folosită adesea în cosmetică, pentru îngrijirea tenului și părului, și este considerată un remediu natural pentru organism datorită mineralelor și sărurilor din compoziție. Cum faci acasă apă de…
14:40, 10.11.2023
Care este diferența dintre bicarbonat de sodiu și praf de copt. Cum se folosesc corect
Unele persoane confundă bicarbonatul de sodiu cu praful de copt. Aceștia sunt agenți de fermentare, folosiți pentru a ajuta produsele de patiserie sau alte produse să crească. Cu toate acestea, chiar dacă au același…
01:20, 17.10.2023
Atenţie la fermentarea mustului! Inhalarea dioxidului de carbon poate fi fatală
În contextul în care în această perioadă are loc fermentarea tulburelului, dar şi în condițiile în care, nu de puţine ori, monoxidul de carbon emanat poate duce la tragedii, reprezentanţii Inspectoratului General…
12:51, 09.10.2023
ISU Argeș vă sfătuiește: Atenție la mustul aflat în proces de fermentare, pericol de intoxicare!
„Este perioada în care oamenii gospodari își culeg roadele muncii, iar după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul. Astfel, în unele cazuri, oamenii nu conștientizează pericolul la care se expun…
12:25, 06.10.2023
Cu ce să înlocuiești drojdia din aluatul pentru pâine. Ingredientul secret folosit de românce de acum 50 de ani
Gospodinele trebuie să știe cu ce pot să înlocuiești drojdia din aluatul pentru pâine, dacă vor să facă un preparat așa cum făceau româncele în urmă cu 50 de ani. Poate fi folosit foarte eficient și la prăjituri!…
09:50, 06.10.2023
Atenție la vinul aflat în proces de fermentare, avertizează pompierii botoșăneni. Cum se evită intoxicaţia cu dioxid de carbon
Atenție la vinul aflat în proces de fermentare, avertizează pompierii botoșăneni. Cum se evită intoxicaţia cu dioxid de carbon O dată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc…
18:35, 02.10.2023
Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține
Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține Are mustul alcool? Una dintre cele mai căutate și apreciate băuturi în sezonul de toamnă este mustul.…
19:00, 28.09.2023
Activități de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a desfășurat activități de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului. Activitatea a avut loc într-o gospodărie…
16:25, 11.09.2023
La ce temperatură trebuie ținută varza murată, de fapt. De-asta se strică sau iese acră
Când vine vorba de varza murată, este foarte importat la ce temperatură trebuie ținută varza murată. Așa că ne-am gândit să-ți dăm aceste informații, nu de alta, dar făcând această greșeală, varza se strică sau…
16:30, 02.09.2023
Cele mai frecvente greșeli pe care majoritatea gospodinelor le fac atunci când pun murături - Diferență uriașă a gustului
Zeama în care se face conservarea este esențial pentru murăturile crocante și pline de aromă. Pentru a preveni formarea mucegaiului și tulburarea lichidului, selecția ingredientelor este crucială.ApaApa obișnuită…
12:05, 24.07.2023
Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi cruzi. Explicațiile unui dietetician
Cartofii cruzi au un conținut deosebit de ridicat de amidon, care este „rezistent" la digestie, dar care poate oferi multe alte beneficii pentru sănătate. Fermentarea amidonului rezistent în intestin ar putea provoca…
13:56, 27.04.2023
Cum sa faci cele mai pufoase GOGOȘI. Secretul aluatului perfect, pe care nimeni nu-l știe
Aluatul trebuie ținut peste noapteAr trebui să păstrezi întotdeauna aluat ul pentru dospit peste noapte, deoarece acest lucru ajută aluatul să devină pufos și să obțină o textură netedă. Întotdeauna este mai bine…
16:36, 12.11.2022
Diferenţa dintre alcoolul etilic şi cel metilic
Chiar dacă și unul și celălalt tot alcool reprezintă, există o diferență semnificativă între alcoolul etilic și cel metilic și este bine de știut când și cum se utilizează fiecare.Ce este alcoolul etilicAlcool…
15:05, 07.10.2022
Când te pune mustul în pericol. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un mare semnal de alarmă
Fermentarea mustului este un proces important în producerea băuturilor alcoolice. Până la 70% din cantitatea totală de alcool dintr-o băutură se produce datorită acestei acțiuni. Numai că procesul de fermentare…
09:20, 05.10.2022
Pericolul din must. Fermentarea în spații închise poate fi letală. Avertismentele celor de la ISU Giurgiu
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu face o serie de recomandări pentru gospodarii care se pregătesc acum să depoziteze mustul. Procesul de fermentare a acestuia poate duce la accidente letale.
08:30, 05.10.2022
Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise. La ce riscuri vă expuneți
Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise. O spun pompierii, care reamintesc faptul că odată cu venirea toamnei şi după culegerea viilor, mulţi dintre cetăţeni pregătesc vinul în gospodării. În condiţiile…
23:46, 04.10.2022
Atentie, fierbe tulburelul: reguli pentru a nu vã intoxica cu gaze de la fermentatia strugurilor!
PERICULOS… Fierbe tulburelul. Atentie, nu e de glumit! Fermentarea mustului produce victime colaterale. Intoxicatia inhalatorie cu gaze de fermentatie creazã mari probleme în aceastã perioadã. Medicul urgentist…
17:25, 03.10.2022
Bătrână prăbușită în beciul casei. Este posibil să se fi intoxicat cu monoxid de carbon de la fermentarea mustului
Pompierii au intervenit într-o localitate din Bacău pentru salvarea unei femei de 80 de ani, care căzuse în beciul casei sale, cel mai probabil după o intoxicație cu gaze rezultate din fermentația mustului.
15:46, 25.09.2022
Cât timp se ţine mustul la fermentat. Greşeala comună care poate strica vinul
Fermentarea reprezintă un proces deosebit de important în producerea băuturilor alcoolice. Aproximativ 70% din cantitatea totală de alcool dintr-o băutură se produce datorită fermentării. În general, timpul de…
13:11, 14.09.2022
Atenție la fermentarea vinului. Recomandările salvatorilor
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează cetățenii să fie foarte prudenți la procesul de fermentare a vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în…
19:26, 12.07.2022
Când se pun murăturile – sfaturi și trucuri pentru murături gustoase
Deja piețele sunt pline de legume bine coapte și parfumate și gospodinele se pregătesc pentru conserve și murături. Dacă te întrebi când se pun murăturile, ei bine, fiecare procedează cum crede de cuviință, însă…
17:00, 24.06.2022
Câte tipuri de vin alb există și care sunt acestea?
Vinul este una dintre cele mai apreciate și mai respectate băuturi alcoolice din lume, fiind recunoscut atât pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății omului, cât și pentru gustul său bogat în arome fructate…
14:11, 13.04.2022
VIDEO| Acuzații extrem de grave: RER Vest-RETIM ar fi descărcat lichidul rezultat din fermentarea gunoaielor într-un canal perimetral de la CMID Galda
VIDEO| Acuzații extrem de grave: RER Vest-RETIM ar fi descărcat lichidul rezultat din fermentarea gunoaielor într-un canal perimetral de la CMID Galda VIDEO| Acuzații extrem de grave: RER Vest-RETIM ar fi descărcat…
10:10, 13.04.2022
Regulatpro® Metabolic – Un stimulent puternic pentru metabolism!
Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru procesele vitale din organism, însă mulți oameni nu iau suficiente resurse din alimentație, astfel că devine vital să compenseze deficitul lor prin administrarea de…
22:31, 12.03.2022
Alimentele fermentate – foloase pentru sănătate
Alimentele fermentate sînt alimente ce au suferit un proces de fermentatie – in care componentele alimentelor, cum ar fi zaharurile naturale, sînt descompuse de drojdii si bacterii in alte substante benefice. Rezultatul…
15:41, 06.01.2022
Ardei umpluți cu varză pentru iarnă
Dacă nu ai pus până acum ardei umpluți cu varză pentru iarnă, atunci această rețetă este ideală pentru tine. Varza murată are multe beneficii pentru sănătate, iar ardeiul gras este delicios. Poți consuma ardei…