Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:41, 24.12.2021

De ce sunt slabe femeile japoneze și par mereu tinere

Care sunt motivele pentru care femeile japoneze sunt slabe și par a nu îmbătrâni niciodată?Beau ceai verdeJaponezii iubesc ceaiul verde. Matcha (ceaiul verde pulbere) este făcută din frunze de cea mai înaltă calitate,…




14:51, 18.11.2021

Regulatpro ® Bio – Un plus de ajutor 100% natural pentru sănătate!

Știați că în corpul uman au loc mai mult de 200 de milioane de procese chimice în fiecare zi? Fiecare proces individual este controlat de enzime, produse special de organism, iar principalul purtător de energie…




19:31, 06.11.2021

Delicateţea şi rafinamentul vinurilor rose

Vinul rose a luat naştere din dorinţa producătorilor de vinuri de a veni pe piaţa de specialitate cu noi sortimente, arome, texturi şi gusturi. Procesul de fabricare a vinurilor rose este acelaşi ca şi  în cazul…




16:30, 27.10.2021

Procesul de fermentare a vinului decurge lent, iar vinul se lasă aşteptat. Gospodarii dau vina pe temperaturile scăzute

Temperaturile scăzute din acest an le-au dat planurile peste cap gospodarilor. Pe motiv că toamna este răcoroasă, procesul de fermentare a vinului decurge foarte lent, așa că tulburelul se lasă așteptat. ”Așteptăm……




16:20, 27.10.2021

Cum se face pălinca. Câte grade trebuie să aibă

Pălinca este o băutură tradițională la noi. Se face din fructe și are un conținut ridicat de alcool. Pălinca se obține prin dublă distilare.  Cuprins: Despre pălincă De unde provine numele de pălincă Cum se face…




15:35, 12.10.2021

Vinul, în plin proces de fermentare. IGSU demarează o campanie de prevenire a intoxicaţiei

Beciurile fără ventilare și vinul care fermentează reprezintă un pericol de intoxicare cu dioxid de carbon. Atenționarea vine din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a demarat o campanie…




14:21, 12.10.2021

Salvatorii au început o campanie de prevenire a intoxicațiilor în perioada fermentării ”tulburelului”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat Campania de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului. Activitatea a început în localitatea Gornoe, raionul…




00:05, 09.10.2021

Tragedie la Valea Călugărească. O femeie a murit, iar un bărbat a fost găsit în şoc cardio-respirator după ce au inhalat vapori proveniţi de la fermentarea…

Fl. Tănăsescu Joi după-amiază, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în satul Valea Poienii ( comuna Valea Călugărească) pentru a scoate, din beciul unei case în care existau fructe puse la fermentat,…




14:41, 07.10.2021

Butoaiele pline cu must, un adevărat pericol. Cum evitaţi intoxicaţiile cu dioxid de carbon emanat în timpul fermentării mustului

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În faţa butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii nu prevăd pericolul care îi pândeşte,…




16:10, 01.10.2021

Un bărbat din Vaslui s-a intoxicat cu gaz de la fermentarea vinului

Un bărbat din Vaslui s-a intoxicat cu gaz de la fermentarea vinului  Foto: Arhivă. Un bărbat în vârstă de 72 de ani din municipiul Huşi a fost preluat vineri, 1 octombrie, de un echipaj medical,…




15:05, 01.10.2021

Vaslui: Bărbat intoxicat cu gaz provenit de la fermentarea vinului

Un bărbat în vârstă de 72 de ani din municipiul Huşi a fost preluat, vineri, de un echipaj medical, după ce s-a intoxicat cu gaz provenit de la fermentarea vinului. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru…




13:35, 01.10.2021

ISU Galati: Comunicat de presa -Dioxidul emanat in procesul fermentarii poate fi fatal

COMUNICAT DE PRESA ATENTIE LA PERICOLUL DIN BECI Dioxidul emanat in procesul fermentarii poate fi fatal. . In aceasta perioada, cand mustul fierbe in butoaie, beciurile devin periculoase pentru gospodari. De vina…




22:10, 06.07.2021

O berărie din Australia folosește alge de mare pentru a reduce poluarea

Fermentarea berii produce dioxid de carbon care este eliberat în atmosferă și astfel poluează. În încercarea de a rezolva această problemă, un mic berar australian a realizat în parteneriat cu Universitatea de…




21:36, 31.10.2020

Luna NOIEMBRIE sau BRUMAR, ultimul răgaz al anului înaintea iernii și vremea fermentării şi limpezirii vinului în butoaie

Ziarul Unirea Luna NOIEMBRIE sau BRUMAR, ultimul răgaz al anului înaintea iernii și vremea fermentării şi limpezirii vinului în butoaie Luna NOIEMBRIE sau BRUMAR, ultimul răgaz al anului înaintea iernii și vremea…




00:15, 12.10.2020

IGSU atrage atenţia asupra pericolului din timpul fermentării mustului

Plecând de la cel mai recent caz, din Dorohoi, unde doi soți au fost la un pas să-și piardă viața după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a…




14:15, 08.10.2020

Pompierii călărășeni îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți atunci când fac vin de casă

Angajații Serviciului Prevenției a Secției Situații Excepționale Călărași, vin cu îndemnul către cetățeni să fie foarte prudenți atunci când fac vin de casă și să evite riscurile la care sunt supuși în procesul…




19:36, 01.10.2020

Atenție! Butoaiele cu must, adevărat pericol în perioada de fermentare a vinului

Butoaiele cu must sunt un adevărat pericol în perioada de fermentare a vinului. Doar în septembrie, trei persoane din Cantemir au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon, din cauza nerespectării…




11:50, 01.10.2020

Avertismentul autorităţilor: Vinul produs în condiţii casnice, pericol pentru români

"Acest gaz este inodor, incolor şi insipid. Este de preferat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau în aer liber. Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt…




11:05, 23.09.2020

Foto: Ocna Mureș văzut de sus într-o zi splendidă de toamnă

Dacă v-ați întrebat, mai ales cei care nu ați mai ajuns prin orășelul vostru natal de ani buni, cum arată orașul Ocna Mureș în 2020, iată aveți ocazia datorită unor imagini frumoase puse la dispoziție de domnul…




10:15, 29.08.2020

JIDVEI: Cinci pași simpli pentru producerea vinului în propria gospodărie

Cât durează fermentarea? Ce fel de vase sunt potrivite pentru fermentarea mustului sau când se trage vinul de pe drojdie sunt doar câteva dintre întrebările gospodarilor care doresc să producă un vin de casă de…




15:31, 28.08.2020

Cinci pași simpli pentru producerea vinului în propria gospodărie

Cât durează fermentarea? Ce fel de vase sunt potrivite pentru fermentarea mustului sau când se trage vinul de pe drojdie sunt doar câteva dintre întrebările gospodarilor care doresc să producă un vin de casă de…




15:25, 28.08.2020

Cinci pași simpli pentru producerea vinului în propria gospodărie

Ziarul Unirea Cinci pași simpli pentru producerea vinului în propria gospodărie Cât durează fermentarea? Ce fel de vase sunt potrivite pentru fermentarea mustului sau când se trage vinul de pe drojdie sunt doar…




12:51, 18.08.2020

Alimentele fermentate și beneficiile lor pentru organism

Consumul de alimente fermentate este asociat cu beneficii în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare sau metabolice precum diabetul, dar și cu îmbunătățiri la nivelul sistemului imunitar și cognitiv.  Băuturile…




14:53, 09.12.2019

Cum se face vinul. Care sunt etapele pentru a obține cel mai bun vin

Procesul prin care se face vinul diferă în funcție de materia primă aleasă (struguri albi sau negri). Pentru a produce un vin de clitate, trebuie respectate cum sfințenie toate etapele procesului de vinificare.…




18:05, 22.10.2019

Sălăjeni, atenţie la pericolul din timpul fermentării tulburelului!

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ISU ”Porolissum” Sălaj recomandă tuturor cetăţenilor care în această perioadă  îşi prepară vin, în gospodării,  să fie atenţi la pericolul din timpul fermentării…




14:04, 22.10.2019

ISU: Atenție la fermentarea mustului, pericol de intoxicare!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atrage atenția cu privire la „pericolul din timpul fermentării mustului”, după ce două persoane au murit și alte șase au fost găsite inconștiente. Acesta este doar…




13:34, 21.10.2019

Murăturile în oţet sau saramură: care sunt mai bune?

Pentru majoritatea românilor nu există iarnă fără câteva borcane de murături în cămară. Numai că, este o dispută între cât de gustoase sunt murăturile puse în saramură în comparaţie cu cele făcute în oţet sau care…




20:44, 30.09.2019

Roadele toamnei fac primele victime: O persoană a decedat, iar alta a fost spitalizată, după ce s-au intoxicat în urma procesului de fermentare a vinului

Roadele toamnei face primele victime. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, originar din orașul Leova, a decedat după ce a intrat în beci și s-a intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului.




12:05, 30.09.2019

Atenţie la vinul în proces de fermentare! Un bărbat din Leova, găsit mort în beci

Salvatorii atenţionează asupra pericolului fermentării vinului, mai ales în încăperi închise, fără ventilare adecvată. La sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat şi-a pierdut viaţa, intoxicându-se cu gazele toxice…




09:47, 30.09.2019

PERICOLUL DIN BECI. Gazele emanate de vinul în fermentare, fac victime

Un bărbat a murit, iar altul s-a intoxicat cu gazele  toxice emanate în urma procesului de fermentare a vinului. Primul caz a fost înregistrat într-o gospodărie particulară din orașul Tvardița, raionul Taraclia.