Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:55, 15.03.2019

Cum se fabrica un trabuc si cat timp dureaza

Fabricarea unui trabuc necesita actiuni precise, pe care masinariile nu le pot face automat. Tocmai de aceea, trabucurile sunt rulate manual de catre un torcedor. Producerea oricarui trabuc trece prin urmatorii…




22:28, 12.02.2019

Firma Ostrovit SA vrea sa construiasca mai multe rezervoare in Lipnita

Lucian Stefan Velicu, in calitate de reprezentant al SC Ostrovit SA, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Construire platforme betonate pentru…




12:11, 29.01.2019

Studiu: Polifenolii din bere pot contribui la echilibrul florei intestinale

Berea este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Consumul acesteia în cantități moderate a fost legat de-a lungul timpului de posibile efecte benefice pentru sănătate,…




12:12, 26.10.2018

Simpozion naţional "Orizonturi Noi în Valorificarea Biomasei Algale şi Remedierea Habitatelor Acvatice"

In data de 25 octombrie a.c., Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica INCDIE ICPE-CA a organizat, in parteneriat cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii, simpozionul…




18:10, 26.09.2018

Atenție: Gazul toxic emanat în timpul fermentării vinului a făcut deja victime

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a lansat Campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon. Acțiunea are drept scop prevenirea intoxicațiilor oamenilor cu dioxid de carbon…




12:58, 26.09.2018

Ministerul Agriculturii atenționează: Dioxidul de carbon eliminat în procesul fermentării mustului prezintă pericol pentru viață

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează producătorii de vin în condiții de casă că, în procesul fermentării mustului sau boştinei în aer se elimină un volum mare de dioxid de carbon…




13:40, 25.09.2018

Atenţie! Dioxidul de carbon eliminat în procesul fermentării mustului prezintă pericol pentru viață. Iată ce recomandă Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează producătorii de vin în condiții de casă că, în procesul fermentării mustului sau boştinei în aer se elimină un volum mare de dioxid de carbon…




23:03, 24.09.2018

Atentie, fermentarea mustului poate ucide

PERICOL…Având în vedere cã ne aflãm în plin sezon de culegere a strugurilor, iar fermentarea mustului a fãcut mai multe victime la nivel judetean si în anii anteriori, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã “Podul…




15:18, 21.09.2018

Salvatorii atenționează asupra pericolului de intoxicare, în urma fermentării vinului. Patru persoane și-au pierdut viața în luna septembrie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează cetățenii să fie foarte atenți și vigilenți, în perioada fermentării vinului. În acest sens, sunt rugați să respecte regulile elementare de securitate…




21:18, 20.09.2018

Patru persoane s-au intoxicat în urma fermentării vinului de la începutul lui septembrie. Recomandările salvatorilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI avertizează cetățenii să fie foarte atenți și vigilenți, în perioada fermentării vinului. Cetățenii sunt rugați să respecte regulile elementare de securitate…




17:55, 16.09.2018

TRAGEDIE LA LEOVA. O femeie a murit intoxicată cu vapori de dioxid de carbon formați de la fermentarea vinului

O femeie de 77 de ani a murit intoxicată cu vapori de dioxid de carbon formați de la fermentarea vinului. Tragedia s-a întâmplat în satul Băiuș, raionul Leova.   Pentru a scoate corpul neînsuflețit al bătrânei…




17:45, 16.09.2018

Leova: O femeie a murit, după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului

O femeie din satul Băiuș, raionul Leova, în vârstă de 77 de ani, a murit după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului. Aceasta a fost găsită de către salvatori, la data de 15 septembrie,…




10:02, 12.09.2018

ATENŢIE. Perioada de fermentare a VINULUI face VICTIME. Ce a păţit o bătrână din Basarabeasca

Perioada de fermentare a vinului a început să facă victime. O bătrână de 84 de ani din oraşul Basarabeasca s-a intoxicat cu dioxid de carbon şi a căzut fără cunoştinţă în beciul din gospodăria sa. Femeia a fost…




16:54, 11.09.2018

ATENŢIE LA PERICOLUL DIN BECI. Dioxidul emanat în procesul fermentării poate fi fatal

În această perioadă, când mustul fierbe în butoaie, beciurile devin periculoase pentru gospodari. De vină este gazul emanat în timpul procesului de fermentaţie. Dioxidul de carbon face victime anual, iar cele mai…




22:56, 09.08.2018

Statiunea de Cercetare Dezvoltare Viti Vinicola Murfatlar a achizitionat cisterne de fermentare (document)

Statiunea de Cercetare Dezvoltare Viti Vinicola Murfatlar a incheiat un contract de ldquo;furnizare cisterne fermentare controlata produse ecologice 300 litri cu instalatie automatizare pentru tancuri de 300l".…




12:46, 24.07.2018

Prima bere rezultată din fermentarea canabisului a fost produsă în Canada

Prima bere rezultată din fermentarea canabisului este proiectul unei echipe de cercetători din Ontario, Canada, iar specialiştii susţin că aceasta este o alternativă mai sigură şi mai sănătoasă decât alcoolul,…




17:25, 23.07.2018

Berea rezultată din fermentarea canabisului, o alternativă mai sigura și mai sănătoasă decât alcoolul

Prima bere rezultată din fermentarea canabisului este proiectul unei echipe de cercetători din Ontario, Canada, iar specialiștii susțin că aceasta este o alternativă mai sigură și mai sănătoasă decât alcoolul,…




17:24, 09.04.2018

Frânturi din istoria ceaiului. Oolong are cel mai lung proces de fermentare

Istoria ceaiului începe în China, în 2737 î. Hr., când, potrivit unei legende, împaratul chinez Shen Nung se odihnea la umbra unui copac, în timp ce unul dintre servitorii sai fierbea apa pentru baut. În momentul…




10:55, 14.11.2017

TRAGEDIE în sudul ţării, în urma fermentării vinului: Două femei au murit, iar un bărbat a fost internat la spital

Două persoane au murit, iar a treia a ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Situaţiilor Excepţionale, ieri, salvatorii au…




20:05, 31.10.2017

Tradiţiile şi superstiţiile lunii lui Brumărel. Este vremea brumei şi promoroacei, a fermentării şi limpezirii vinului în butoaie

Intrăm în a zecea lună a anului, numită în popor Brumărel pentru că acum începe să cadă bruma. Bătrânii satului spun că dacă frunzele pomilor îngălbenesc şi cad repede e semn că anul ce vine va fi unul roditor.…




21:40, 16.10.2017

Un bărbat a murit intoxicat cu monoxid de carbon provenit din fermentarea mustului. Soția acestuia a ajuns la spital

Pompierii de la ISU Buzău au fost solicitați să intervină pentru salvarea a două persoane, soț și soție, care s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit din fermentarea mustului. Cei doi octogenari au intrat…




21:33, 16.10.2017

Un bătrân a murit intoxicat cu monoxid de carbon provenit din fermentarea mustului. Soţia acestuia a ajuns la spital

Pompierii de la ISU Buzău au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea a două persoane, soţ şi soţie, care s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit din fermentarea mustului. Cei doi octogenari au intrat…




20:39, 16.10.2017

Un bărbat şi o femeie, în stare gravă după ce s-au intoxicat cu dioxidul de carbon rezultat din fermentarea mustului

Pompierii de la ISU Buzău au fost chemaţi luni, 16 octombrie, în localitatea Ştiubeiu din comuna Râmnicelu, judeţul Buzău, pentru salvarea unui bărbat şi a unei femei intoxicaţi cu dioxid de carbon provenit din…




19:57, 16.10.2017

TRAGEDIE în Buzău. Două persoane, intoxicate cu dioxid de carbon rezultat din fermentarea mustului

La momentul ajungerii forţelor de intervenţie la faţa locului, femeia fusese scoasă de vecini şi preluată de o ambulanţă a SAJ Buzău, potriviri purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu. Ea a fost transportată…




17:16, 10.10.2017

Doborât de fermentarea vinului: bărbat scos aproape mort din beci

Când salvatorii au ajuns acolo, barbatul era deja scos din beci de un echipaj de pompieri care era prezent la fata locului. „Barbatul prezenta hipotermie moderata, edem pulmonar acut, coma de gradul I si etilism…




16:53, 25.09.2017

Trei persoane au murit din cauza mustului. Nu face și tu această greșeală fatală!

Fermentarea mustului produce victime colaterale. În timpul fermentației, mustul produce dioxid de carbon, gaz foarte periculos pentru organism. Iată ce NU trebuie să faci când fierbe tulburelul!




16:52, 25.08.2017

Român mort în Italia într-un bazin de fermentare a vinului

Daniel Alexandru Cojocaru, rezident la Treviso a murit asfixiat ieri, 24 august, și potrivit presei din Italia, deși bazinul era gol, în interior era o concentrație foarte mare de dioxid de carbon și de...




05:02, 14.08.2017

Cum se face vinul alb de casă

Urmați pașii de mai jos pentru a pregăti un vin alb de casă gustos! Mustul Se folosesc struguri albi de calitate, bine copţi. Strugurii se iau unul câte unul, îndepărtându-se de pe ciorchini toate…




17:08, 13.08.2017

Cum se face vinul roşu de casă

Urmează pașii de mai jos ca să faci un vin roșu gustos de casă! Mustul Se folosesc struguri roşii de calitate, bine copţi, neafectaţi de boli. Strugurii se iau unul câte unul, se desprind boabele de pe ciorchini,…




19:17, 21.02.2017

Nu mai combina aceste alimente în aceeași salată. Îți poți distruge sănătatea!

  Cele mai des folosite legume pentru salate sunt roșiile și castraveții, însă acestea două nu prea sunt recomandate spre a fi consumate în același timp, deoarece au durate de digerare diferite. Asocierea alimentelor…