Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:40, 19.01.2023

Creștinii ortodocși sărbătoresc, pe stil vechi, Botezul Domnului sau Boboteaza

Cu Boboteaza, urmată de ziua Sfântului Ioan Botezătorul, se încheie ciclul tradiționalelor sărbători de iarnă. Prin ritualul specific acestui eveniment religios, în această zi se sfințesc apele mari și se purifică…




18:10, 31.12.2022

Patriarhul Daniel transmite un mesaj emoționant după moartea Papei Benedict al XVI-lea

Patriarhul Bisericii Ordoxe Române, PF Daniel, a precizat că se roagă la Domnul Iisus Hristos să odihnească sufletul fostului papă Benedict al XVI-lea, „o venerabilă şi bine-cunoscută personalitate contemporană”.…




08:25, 25.12.2022

Legenda unei sărbători magice. Cine era, de fapt, Moș Crăciun

Cea mai aşteptată sărbătoare de iarnă este Crăciunul, creştinii celebrând la 25 decembrie Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. Legendele Naşterii Domnului prezintă un sat liniştit unde soseşte pe neaşteptate o…




07:55, 25.12.2022

PASTILA PENTRU SUFLET - Minunea Naşterii Domnului

În seara de Crăciun, un tânăr l-a întrebat pe tatăl său:– Tată, nu înţeleg cum de L-a născut Maica Domnului pe Mântuitor fără stricăciune, fără durere? Duminică, la predică, părintele a spus că trupul Maicii Domnului…




06:45, 25.12.2022

Tradiții și obiceiuri de Crăciun care fac sărbătorile mai frumoase

Crăciunul ca sărbătoare creștină În fiecare an, pe 25 decembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. El a venit pe lume într-un sat liniștit, acolo unde Fecioara Maria căuta din poartă în…




14:15, 24.12.2022

Pastorala Mitropolitului Olteniei la Nașterea Domnului

Mitropolitul Irineu al Olteniei a transmis, în Pastorala de Crăciun, un mesaj de solidaritate și iubire față de cei care se află în fața suferinței. Redăm integral mesajul acestuia mai jos. Preacuvioși și Preacucernici…




12:15, 24.12.2022

Tradiţii de Crăciun din toată lumea

Crăciunul – cea mai iubită şi mai aşteptată dintre toate sărbătorile populare şi creştineşti ale românilor – este însoţită, în fiecare an, de multe tradiţii şi obiceiuri. La 25 decembrie creştinii sărbătoresc Naşterea…




12:55, 13.12.2022

Ce înseamnă să fii pocăit. Diferența dintre pocăiți și credincioși

Pocăința este înțeleasă de foarte mulți creștini ca fiind „întoarcerea de la păcat”, în timp ce alții o consideră în mod eronat acțiunea de părăsire a bisericii tradiționale și împărtășirea crezului unor alte culte…




08:05, 12.12.2022

Globuri și decorațiuni pentru bradul de Crăciun în 2022

Cu toții ne amintim cu nostalgie de perioada copilăriei atunci când părinții noștri ne citeau povești despre Crăciun și bradul adus de cele mai multe ori de Moș Crăciun şi cu o nerăbdare crescută aşteptam cu mare…




17:45, 27.11.2022

PF Daniel: 'Domnul Iisus propune, dar nu impune; recomandă, dar nu comandă schimbarea vieții; cheamă, dar nu constrânge'

„Nu e suficient să cunoaștem poruncile iubirii față de Dumnezeu și semeni dacă nu cerem ajutorul lui Hristos pentru a putea împlini poruncile Lui”, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe…




10:05, 24.11.2022

Brigitte și Florin Pastramă au semnat actele de divorț la notar, apoi s-au răzgândit: „De acolo am plecat împreună”

Brigitte și Florin Pastramă au trecut prin multe probleme în cei trei ani de relație. Cei doi au ajuns la notar să divorțeze, apoi s-au răzgândit și s-au împăcat. S-au cunoscut și s-au îndrăgostit iremediabil la…




15:20, 22.11.2022

Asociația Filantropia Ortodoxă din Bistrița strânge donații pentru campania „Îmbracă un copil orfan de Crăciun”

„Îmbracă un copil orfan de Crăciun și mângâie pe cei nevoiași!” se intitulează campania Asociației Filantropia Ortodoxă din Bistrița. Este deja al treilea an de când în Piața Unirii nr. 9 se adună daruri pentru…




10:25, 02.11.2022

Cea mai importantă slujbă a Bisericii Ortodoxe este Sfânta Liturghie. Ea este o încununare a tuturor rugăciunilor

Cea mai importantă slujbă a Bisericii Ortodoxe este Sfânta Liturghie. Ea este o încununare a tuturor rugăciunilor pe care le facem noi creștinii ortodocși. De aceea, o putem numi rugăciunea rugăciunilor, adică…




08:21, 09.09.2022

Un enoriaș îi recomandă IPS Calinic să plătească taxa de intrare în mănăstiri. IPS Calinic: ”Persoanele care merg doar să se închine nu sunt obligate…

Un enoriaș sucevean nemulțumit de existența taxei de intrare în mănăstiri îi recomandă arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, să plătească la rându-i această taxă. ”Să nu uitați să plătiți și Înaltpreasfinția…




08:36, 29.08.2022

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Se posteşte, pentru împlinirea unei dorinţe

Luni, 29 august, creştinătatea prăznuieşte cu evlavie şi tristeţe moartea martirică a Prorocului Ioan Botezătorul, sfântul care L-a botezat pe Domnul Iisus în râul Iordanului. Ioan Botezătorul este cel mai mare…




17:25, 11.08.2022

Ce semnificație are numele Maria, de fapt. De unde provine și ce înseamnă în greacă sau ebraică

Ce semnificație are numele Maria? Este unul dintre cele mai des întâlnite nume,  alese atât de români, cât și de alți oameni de alte naționalități. Maria este și un nume foarte frumos, deoarece astfel s-a numit…




11:35, 02.08.2022

ÎPS Calinic. Ziua a doua din postul Sfintei Mării

Pe vremea Profetului David (deci, acum 3.000 de ani) când se începea o sărbătoare cu hotărâri de abțineri și începerea de noi rânduieli cu caracter cultic, sunau din trâmbițe: „Sunați din trâmbiță în ziua cea binevestită…




06:50, 02.08.2022

Opinie. Zinaida Bolboceanu: E timpul să ne despărțim odată și pentru totdeauna de cefalia bisericii ruse. Dumnezeu nu stă în Kremlin

Îmi vine scârbă la gândul că moldovenii se roagă pentru sănătatea patriarhului rus și moldovean- doi NKVădiști în rasă bisericească. Cu părere de rău , fețele bisericești din satele Cojușna și Opaci, doi domni…




11:36, 01.08.2022

Zinaida Bolboceanu: E timpul să ne despărțim odată și pentru totdeauna de cefalia bisericii ruse. Dumnezeu nu stă în Kremlin

Îmi vine scârbă la gândul că moldovenii se roagă pentru sănătatea patriarhului rus și moldovean- doi NKVădiști în rasă bisericească. Cu părere de rău , fețele bisericești din satele Cojușna și Opaci, doi domni…




16:26, 16.07.2022

Gestul făcut de Brigitte pentru ca soțul ei, Florin Pastramă să se întoarcă acasă. Cei doi s-au împăcat. „M-am rugat 4 săptămâni cu lacrimi”

După ce recent Brigitte a declarat că s-a despărțit de Florin Pastramă, cei doi urmând să semneze actele de divorț, iată că au decis să își mai dea o șansă. Fosta soție a lui Ilie Năstase a povestit cum a avut…




11:40, 01.07.2022

FOTO Preotul Dan Damaschin a dus iar zeci de copii la mare

Celebru pentru actele sale de caritate si implicarea în ajutorarea celor nevoiasi, preotul Dan Damaschin a dus iar zeci de copilasi la mare "La primele ore ale zilei, plaja  Marii Negre din Eforie Nord a fost invadata…




08:55, 24.06.2022

Traditii de Sanziene. Obiceiuri si superstitii care se respecta in ziua de Dragaica

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, cel care l a botezat pe Domnul Iisus in apa Iordanului, este cinstita anual pe data de 24 iunie de catre poporul roman.In calendarul popular, acesta zi poarta numele de Sanziene,…




03:55, 27.05.2022

Apel umanitar lansat de unul din cei mai vechi arhidiaconi de la Catedrala Mitropolitana

Unul din cei mai vechi arhidiaconi de la Catedrala Mitropolitana din Bucuresti a lansat un apel zilele trecute prin intermediul site-ului marturieathonit.ro pentru a reusi sa adune suma necesara tratamentului de…




14:41, 01.05.2022

REPORTAJ. „Armindenul” lui Nea Dumitru, obicei vechi de când satele din Țara Hațegului. De ce se pune mesteacăn la poartă de 1 mai

Dumitru Tomoni din Densuș și fiica sa, Cecilia, au explicat pas cu pas obiceiul care se ține încă în mai multe zone din județul Hunedoara: armindenul. Legată de venirea primăverii, sărbătoarea înlocuirii „stâlpului”…




07:05, 30.04.2022

Săptămâna Patimilor noastre

 Dacă săptămâna trecută a fost, pe considerente religioase, numită Săptămâna Patimilor, iată că nu doar Domnul Iisus Hristos a avut parte de ele, ci şi noi, muritorii de rând, chiar în săptămâna aceasta. Am pătimit…




21:01, 24.04.2022

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: Semnificațiile fiecărei zile până la Duminica Tomii. Program liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: Semnificațiile fiecărei zile până la Duminica Tomii. Program liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia Săptămâna Luminată începe după ziua de Paște și Învierea Domnului și se termină…




11:55, 23.04.2022

Ce limbă ar fi vorbit Iisus Hristos, de fapt. Papa Francisc a făcut dezvăluirea pentru credincioși

În Săptămâna Mare, Papa Francisc a avut o întâlnire cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Acolo au discutat despre sărbătorile pascale, implicit despre Domnul Iisus Hristos. Papa a dezvăluit cu această…




08:50, 22.04.2022

Episcopul Caransebeșului – Pastorală de Paști: În aceste vremuri confuze avem nevoie de pace, de multă credință și multă rugăciune!

CARANSEBEȘ – PS Lucian a transmis Pastorala de Paști către credincioșii din Episcopia Caransebeșului. „În aceste vremuri confuze avem nevoie de pace, de multă credință și multă rugăciune, căci zilele rele sunt,…




08:50, 16.04.2022

Traditii in Sambata lui Lazar, cunoscuta si ca Mosii de Florii. Se fac pomeniri pentru sufletul rudelor decedate

Traditia spune ca in sambata dinainte de Duminica Floriilor credinciosii duc ramuri de salcie la mormintele celor dragi, care nu mai sunt printre noi.Cunoscuta ca si Sambata lui Lazar, in aceasta zi Biserica face…




08:06, 06.01.2022

Boboteaza 2022. Ce este, de fapt, sărbătoarea Bobotezei și ce se mănâncă de "Arătarea Domnului" pentru a atrage norocul

BOBOTEAZA 6 IANUARIE 2022. Ce este BoboteazaBoboteaza face parte din suita celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească cele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în…