Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:57, 04.09.2017

Mâinile murdare ale cofetarilor au îmbolnăvit 25 de persoane din Bârlad. Măsurile anunţate de autorităţi

Autorităţile sanitare din Vaslui au anunţat finalizarea anchetei dispuse în cazul celor unităţi de patiserie din Bârlad, indicate ca fiind sursa îmbolnării a 25 de persoane, care au ajuns săptămâna trecută la spital.…




17:34, 02.06.2017

Bucătarii de la Colegiul „Mihai Viteazul”, cea mai bună salată

Sâmbătă, 27 mai, în cadrul Festivalului „Primăvara din grădină” – organizat de Consiliul Județean Bihor, alături de Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare Crișana, Primăria Municipiului…




23:47, 28.05.2017

Provoacă restaurantele: meniuri cu fructe de pădure, vin şi carne de oaie

Consideraţia a fost făcută în cadrul workshopurilor destinate producătorilor, consumatorilor  şi actorilor din industria ospitalităţii organizate în cadrul Festivalului Primăvara din Grădină. În acest moment, nici…




11:19, 15.12.2015

INTERVIU "Regele cofetarilor" din SUA ar recomanda tort cu căpșuni ca desert după tradiționalele sarmale

Celebrul cofetar american de origine italiană Buddy Valastro, supranumit 'Regele cofetarilor', a deschis luna aceasta cel de-al 12-lea magazin Carlo's Bakery din Statele Unite, în Florida, și este dispus să extindă…




12:39, 16.11.2015

'Cake Boss' - Regele cofetarilor vrea să se extindă în America Latină

Celebrul cofetar american Buddy Valastro, care prezintă programul de televiziune 'Cake Boss', se află într-o vizită în America Latină. El preconizează să deschidă o cofetărie 'Carlo's Bake Shop' în Brazilia, exprimându-și…




02:45, 16.04.2015

Tot mai mulţi turişti aleg să meargă la restaurant cu sticla de vin la sacoşă

"În ultimul an, din cauza puterii scazute de cumparare a populatiei, a crescut numarul românilor care merg în restaurantele din statiuni cu bauturi alcoolice în sacosa. Vinul din alimentara e de cel putin doua…




14:45, 15.04.2015

Tot mai multi romani merg cu alcool "in sacosa" in restaurantele de la munte

Aproape 10% dintre turistii romani care iau masa in restaurantele de la munte vin cu bauturile alcoolice "in sacosa", pentru a plati mai putin pentru o masa, potrivit Asociatiei Nationale a Bucatarilor…




20:00, 08.03.2015

O româncă, prima Lady Chef din sud-estul Europei

Prima Lady Chef din sud-estul Europei este o româncă din Braşov. Cornelia Ghişoi este maestru în arta culinară şi ar putea tapeta o bucătărie întreagă cu diplomele pe care le-a primit, de-a lungul timpului, în…




11:50, 29.01.2015

Lady Chef Cornelia Ghișoi: În spatele fiecărui preparat e o poveste

Realizarea unui preparat depinde foarte mult de starea celui care îl creează, este de părere Cornelia Ghișoi, singura Lady Chef din sud-estul Europei, în opinia căreia cel mai bun bucătar este clientul. „Poți să…




09:55, 03.12.2014

Business B1 la zi: Românii preferă meniurile simple la restaurant

Majoritatea românilor care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile diversificate, care includeau peşte, carne de vită sau vânat şi au revenit, ca în anii '90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi…




19:10, 02.12.2014

Saracia miroase a cartofi prajiti si pulpe de pui

Majoritatea romanilor care mananca la restaurante renunta la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si revin, ca in anii ’90, la carnea de pui si la cartofii prajiti sau piure.…




13:50, 02.12.2014

Nivelul de trai scade drastic. O simt si bucatarii

Majoritatea romanilor care mananca la restaurante au renuntat treptat la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si au revenit, ca in anii '90, la carnea de pui si la cartofii prajiti…




13:40, 02.12.2014

Bucatarii: Romanii au revenit la pui cu cartofi. Au renuntat la meniuri diversificate

Majoritatea romanilor care mananca la restaurante au renuntat treptat la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si au revenit, ca in anii '90, la carnea de pui si la cartofii prajiti…




13:00, 02.12.2014

Bucătarii resimt scăderea nivelului de trai: românii nu mai comandă peşte sau vânat, ci pui cu piure

Majoritatea românilor care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile diversificate, care includeau peşte, carne de vită sau vânat, şi au revenit, ca în anii '90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi…




22:15, 27.09.2014

Spectacol gastronomic la VINTEST, Salonul Național de Vinuri al României

Celebrul bucătar Petrișor Tănase și colegii din cadrul Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Turism vor fi prezenți la Sala Palatului, în perioada 24-26 octombrie 2014, cu demonstrații culinare de excepție.…




03:33, 08.04.2014

Vezi aici programul VinVest Timisoara 2014

Asociatia Degustătorilor Autorizaţi din Romania va invita la VINVEST Timisoara, Salonul International de Vinuri, editia a XI-a, in perioada 11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri. Editia din acest an…




03:30, 08.04.2014

VinVest 2014 începe vineri la CRAFT

Asociatia Degustătorilor Autorizaţi din Romania va invita la VINVEST Timisoara, Salonul International de Vinuri, editia a XI-a, in perioada 11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri. Editia din acest an…




10:54, 04.02.2014

Culturile culinare din mai multe ţări vor fi vedete la ediţia 2014 a salonului Vinvest Timişoara

Vinvest, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş si Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România sunt în toi cu pregătirile pentru cea de-a 11-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST în…




16:51, 03.02.2014

Ziua Vinului, Gastronomiei și Culturii Spaniole va avea loc în 12 aprilie

Cea de-a 11-a ediție a festivalului VINVEST va avea loc în perioada11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. VINVEST își propune ca, în acest an, pe parcursul întregii perioade a Salonului,…




06:58, 30.05.2013

ZIUA COPILULUI – Surprizele dulci, recomandarea cofetarilor pentru copii, de 1 iunie

Cofetarii din Baia Mare s-au pregatit din timp pentru parintii care de „Ziua copilului” vor sa le ofere celor mici o surpriza dulce. Specialistii le recomanda parintilor sa opteze pentru prajiturile cu fructe de…




22:08, 03.05.2013

Pasca evreilor, crestinilor si a… cofetarilor

Cuvântul pasca poate insemna: un fel de paine nedospita care e mâncata de evrei religiosi in timpul Pastelui Evreiesc; un cozonac special mâncat de crestini, de Paste. Pentru evrei, pasca se face dintr-un aluat…




09:52, 24.04.2013

FOTO O braşoveancă a urcat pe podium la cel mai mare concurs de patiserie şi cofetările din România

La competiţie au participat 150 de cofetari din toată ţara. „Este un tort de botez, tematica a fost anul acesta tort de botez. Am folosit o tehnică mai dificilă, în sensul că am realizat 3 etaje într-o formă mai…




07:50, 12.04.2013

Peste 50 de torturi intră vineri în competiţia pentru titlul 'Tortul Anului 2013'

Peste 50 de torturi create şi decorate de zeci de cofetari talentaţi din toată ţara intră vineri în competiţia 'Tortul Anului 2013', ce se va desfăşura în cadrul expoziţiei GastroPan. Evenimentul are loc la Exporom,…




10:44, 11.04.2013

GastroPan: Cel mai mare târg de panificaţie de pe piaţa autohtonă de profil, începe joi

  GastroPan, cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică organizat pe piaţa autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est, îşi deschide joi porţile…




07:46, 11.04.2013

Cel mai mare târg de panificaţie de pe piaţa autohtonă de profil - GastroPan îşi deschide joi porţile

GastroPan, cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică organizat pe piaţa autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est, îşi deschide joi porţile în…




20:18, 04.04.2013

Peste 50 de torturi, în cursă pentru titlul 'Tortul Anului 2013'

Peste 50 de torturi create şi decorate de zeci de cofetari talentaţi din toată ţara vor intra, în data de 12 aprilie, în competiţia 'Tortul Anului 2013', ce se va desfăşura în cadrul expoziţiei GastroPan. Evenimentul…




15:42, 21.02.2013

INEDIT – Bucatarul stefan Bercea, maestrul olimpic care a gatit pentru peste 32 de sefi de stat

Gateste de o viata si a cucerit prin aromele mancarurilor sale atat romanii cat si strainii. Drept rasplata a muncii sale, Stefan Bercea a obtinut medalii dupa medalii la competitiile internationale ale bucatarilor,…




18:08, 10.02.2013

CHEF SUB CAMUFLAJ - Fazani jupuiti de doamne in rochii de seara, la balul vanatorilor si pescarilor din Maramures (GALERIE FOTO)

    Vezi GALERIE FOTO Peste 250 de persoane au participat aseara, 9 februarie, la balul organizat anual de Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Maramures pentru membrii organizatiei.…




00:02, 27.01.2013

Cel mai tare cofetar din America: «Am mulți clienţi români»

Unul dintre cei mai de succes maeştri cofetari din SUA, Buddy Valastro (34 de ani), supranumit “Regele cofetarilor”, ne-a povestit, în exclusivitate, la ce vârstă a realizat primul tort şi care este marele lui…




16:14, 18.01.2013

Dragoş Bercea de la Top Chef a dus mai departe tradiţia bunicii lui

Bunica lui Dragoş se poate lãuda cu o familie frumoasã, din care fac parte doi dintre bucãtarii de top ai României: Ştefan Bercea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Bucãtarilor şi Cofetarilor din Turism România,…