Cofetarilor - Stiri si informatii despre Cofetarilor | pagina 2 Ultima actualizare: 04:01:04, 03.05.2024
19:57, 04.09.2017
Mâinile murdare ale cofetarilor au îmbolnăvit 25 de persoane din Bârlad. Măsurile anunţate de autorităţi
Autorităţile sanitare din Vaslui au anunţat finalizarea anchetei dispuse în cazul celor unităţi de patiserie din Bârlad, indicate ca fiind sursa îmbolnării a 25 de persoane, care au ajuns săptămâna trecută la spital.…
17:34, 02.06.2017
Bucătarii de la Colegiul „Mihai Viteazul”, cea mai bună salată
Sâmbătă, 27 mai, în cadrul Festivalului „Primăvara din grădină” – organizat de Consiliul Județean Bihor, alături de Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare Crișana, Primăria Municipiului…
23:47, 28.05.2017
Provoacă restaurantele: meniuri cu fructe de pădure, vin şi carne de oaie
Consideraţia a fost făcută în cadrul workshopurilor destinate producătorilor, consumatorilor şi actorilor din industria ospitalităţii organizate în cadrul Festivalului Primăvara din Grădină. În acest moment, nici…
11:19, 15.12.2015
INTERVIU "Regele cofetarilor" din SUA ar recomanda tort cu căpșuni ca desert după tradiționalele sarmale
Celebrul cofetar american de origine italiană Buddy Valastro, supranumit 'Regele cofetarilor', a deschis luna aceasta cel de-al 12-lea magazin Carlo's Bakery din Statele Unite, în Florida, și este dispus să extindă…
12:39, 16.11.2015
'Cake Boss' - Regele cofetarilor vrea să se extindă în America Latină
Celebrul cofetar american Buddy Valastro, care prezintă programul de televiziune 'Cake Boss', se află într-o vizită în America Latină. El preconizează să deschidă o cofetărie 'Carlo's Bake Shop' în Brazilia, exprimându-și…
02:45, 16.04.2015
Tot mai mulţi turişti aleg să meargă la restaurant cu sticla de vin la sacoşă
"În ultimul an, din cauza puterii scazute de cumparare a populatiei, a crescut numarul românilor care merg în restaurantele din statiuni cu bauturi alcoolice în sacosa. Vinul din alimentara e de cel putin doua…
14:45, 15.04.2015
Tot mai multi romani merg cu alcool "in sacosa" in restaurantele de la munte
Aproape 10% dintre turistii romani care iau masa in restaurantele de la munte vin cu bauturile alcoolice "in sacosa", pentru a plati mai putin pentru o masa, potrivit Asociatiei Nationale a Bucatarilor…
20:00, 08.03.2015
O româncă, prima Lady Chef din sud-estul Europei
Prima Lady Chef din sud-estul Europei este o româncă din Braşov. Cornelia Ghişoi este maestru în arta culinară şi ar putea tapeta o bucătărie întreagă cu diplomele pe care le-a primit, de-a lungul timpului, în…
11:50, 29.01.2015
Lady Chef Cornelia Ghișoi: În spatele fiecărui preparat e o poveste
Realizarea unui preparat depinde foarte mult de starea celui care îl creează, este de părere Cornelia Ghișoi, singura Lady Chef din sud-estul Europei, în opinia căreia cel mai bun bucătar este clientul. „Poți să…
09:55, 03.12.2014
Business B1 la zi: Românii preferă meniurile simple la restaurant
Majoritatea românilor care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile diversificate, care includeau peşte, carne de vită sau vânat şi au revenit, ca în anii '90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi…
19:10, 02.12.2014
Saracia miroase a cartofi prajiti si pulpe de pui
Majoritatea romanilor care mananca la restaurante renunta la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si revin, ca in anii ’90, la carnea de pui si la cartofii prajiti sau piure.…
13:50, 02.12.2014
Nivelul de trai scade drastic. O simt si bucatarii
Majoritatea romanilor care mananca la restaurante au renuntat treptat la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si au revenit, ca in anii '90, la carnea de pui si la cartofii prajiti…
13:40, 02.12.2014
Bucatarii: Romanii au revenit la pui cu cartofi. Au renuntat la meniuri diversificate
Majoritatea romanilor care mananca la restaurante au renuntat treptat la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si au revenit, ca in anii '90, la carnea de pui si la cartofii prajiti…
13:00, 02.12.2014
Bucătarii resimt scăderea nivelului de trai: românii nu mai comandă peşte sau vânat, ci pui cu piure
Majoritatea românilor care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile diversificate, care includeau peşte, carne de vită sau vânat, şi au revenit, ca în anii '90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi…
22:15, 27.09.2014
Spectacol gastronomic la VINTEST, Salonul Național de Vinuri al României
Celebrul bucătar Petrișor Tănase și colegii din cadrul Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Turism vor fi prezenți la Sala Palatului, în perioada 24-26 octombrie 2014, cu demonstrații culinare de excepție.…
03:33, 08.04.2014
Vezi aici programul VinVest Timisoara 2014
Asociatia Degustătorilor Autorizaţi din Romania va invita la VINVEST Timisoara, Salonul International de Vinuri, editia a XI-a, in perioada 11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri. Editia din acest an…
03:30, 08.04.2014
VinVest 2014 începe vineri la CRAFT
Asociatia Degustătorilor Autorizaţi din Romania va invita la VINVEST Timisoara, Salonul International de Vinuri, editia a XI-a, in perioada 11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri. Editia din acest an…
10:54, 04.02.2014
Culturile culinare din mai multe ţări vor fi vedete la ediţia 2014 a salonului Vinvest Timişoara
Vinvest, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş si Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România sunt în toi cu pregătirile pentru cea de-a 11-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST în…
16:51, 03.02.2014
Ziua Vinului, Gastronomiei și Culturii Spaniole va avea loc în 12 aprilie
Cea de-a 11-a ediție a festivalului VINVEST va avea loc în perioada11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. VINVEST își propune ca, în acest an, pe parcursul întregii perioade a Salonului,…
06:58, 30.05.2013
ZIUA COPILULUI – Surprizele dulci, recomandarea cofetarilor pentru copii, de 1 iunie
Cofetarii din Baia Mare s-au pregatit din timp pentru parintii care de „Ziua copilului” vor sa le ofere celor mici o surpriza dulce. Specialistii le recomanda parintilor sa opteze pentru prajiturile cu fructe de…
22:08, 03.05.2013
Pasca evreilor, crestinilor si a… cofetarilor
Cuvântul pasca poate insemna: un fel de paine nedospita care e mâncata de evrei religiosi in timpul Pastelui Evreiesc; un cozonac special mâncat de crestini, de Paste. Pentru evrei, pasca se face dintr-un aluat…
09:52, 24.04.2013
FOTO O braşoveancă a urcat pe podium la cel mai mare concurs de patiserie şi cofetările din România
La competiţie au participat 150 de cofetari din toată ţara. „Este un tort de botez, tematica a fost anul acesta tort de botez. Am folosit o tehnică mai dificilă, în sensul că am realizat 3 etaje într-o formă mai…
07:50, 12.04.2013
Peste 50 de torturi intră vineri în competiţia pentru titlul 'Tortul Anului 2013'
Peste 50 de torturi create şi decorate de zeci de cofetari talentaţi din toată ţara intră vineri în competiţia 'Tortul Anului 2013', ce se va desfăşura în cadrul expoziţiei GastroPan. Evenimentul are loc la Exporom,…
10:44, 11.04.2013
GastroPan: Cel mai mare târg de panificaţie de pe piaţa autohtonă de profil, începe joi
GastroPan, cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică organizat pe piaţa autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est, îşi deschide joi porţile…
07:46, 11.04.2013
Cel mai mare târg de panificaţie de pe piaţa autohtonă de profil - GastroPan îşi deschide joi porţile
GastroPan, cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică organizat pe piaţa autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est, îşi deschide joi porţile în…
20:18, 04.04.2013
Peste 50 de torturi, în cursă pentru titlul 'Tortul Anului 2013'
Peste 50 de torturi create şi decorate de zeci de cofetari talentaţi din toată ţara vor intra, în data de 12 aprilie, în competiţia 'Tortul Anului 2013', ce se va desfăşura în cadrul expoziţiei GastroPan. Evenimentul…
15:42, 21.02.2013
INEDIT – Bucatarul stefan Bercea, maestrul olimpic care a gatit pentru peste 32 de sefi de stat
Gateste de o viata si a cucerit prin aromele mancarurilor sale atat romanii cat si strainii. Drept rasplata a muncii sale, Stefan Bercea a obtinut medalii dupa medalii la competitiile internationale ale bucatarilor,…
18:08, 10.02.2013
CHEF SUB CAMUFLAJ - Fazani jupuiti de doamne in rochii de seara, la balul vanatorilor si pescarilor din Maramures (GALERIE FOTO)
Vezi GALERIE FOTO Peste 250 de persoane au participat aseara, 9 februarie, la balul organizat anual de Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Maramures pentru membrii organizatiei.…
00:02, 27.01.2013
Cel mai tare cofetar din America: «Am mulți clienţi români»
Unul dintre cei mai de succes maeştri cofetari din SUA, Buddy Valastro (34 de ani), supranumit “Regele cofetarilor”, ne-a povestit, în exclusivitate, la ce vârstă a realizat primul tort şi care este marele lui…
16:14, 18.01.2013
Dragoş Bercea de la Top Chef a dus mai departe tradiţia bunicii lui
Bunica lui Dragoş se poate lãuda cu o familie frumoasã, din care fac parte doi dintre bucãtarii de top ai României: Ştefan Bercea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Bucãtarilor şi Cofetarilor din Turism România,…