Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:06, 05.01.2024

Cartofi cu brânză la cuptor

Ai nevoie de câțiva cartofi, puțină brânză și un pic de smântână. Sunt atât de buni că sigur te scot din încurcătură și vor fi pe placul tuturor. Poți să adaugi în compoziția de brânză și ceapă verde, ardei roșu…




12:25, 31.12.2023

NU mai mânca portocale dacă suferi de această boală. Medicii trag un semnal de alarmă

Specialiştii spun că acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja…




10:16, 29.12.2023

„O luăm rău pe coajă”: Cinci blindate rusești distruse în 5 minute, într-un atac „catastrofal” al armatei lui Putin

Armata ucraineană a publicat recent o înregistrare video care prezintă un atac apreciat drept „catastrofal” al forțelor ruse, în zona localității Sinkivka, regiunea Kupiasnk. Imaginile arată cum rușii au pierdut…




11:46, 23.12.2023

Secretele rețetei de cozonac: de la tradiție la gustul perfect

Cu această explorare detaliată a lumii delicioasă a cozonacului, vom pătrunde în istoria și tradiția acestui desert adorat, descoperind originile sale și influența asupra culturii culinare românești. De la rețeta…




06:51, 20.12.2023

Real pericol: Coaja este tratată cu imazalil

ANPC trage un semnal de alarmă: Imazalilul este un fungicid utilizat destul de des în agricultură. Acesta mai poate fi găsit și sub următoarele denumiri: enilconazol, sulfat de enilconazol, mononitrat de imazalil,…




10:21, 13.12.2023

De ce este bine să pui nucile la fiert, în coajă. Așa procedau bunicii la țară

Fără doar și poate, nucile sunt unele dintre alimentele extrem de preferate de români, și nu numai, pentru gustul delicios pe vcare îl au, dar și pentru continuntul de vitamine şi minerale pe care îl au și care…




20:15, 12.12.2023

De ce să pui nucile la fiert, în coajă. E secretul bunicilor vechi de zeci de ani

Nucile sunt absolut delicioase, dar conțin și vitamine şi minerale ce întăresc sistemul imunitar. Sunt utilizate la nivel mondial. Nucile sunt fructe deosebit de calorice, pentru că sunt bogate în potasiu, fosfor,…




09:05, 05.12.2023

Rețete de prăjituri cu portocale

Gustul proaspăt și aromat al portocalelor poate fi savurat și în rețete de prăjituri pe care să le servești alături de cei dragi. Iată cum poți face un desert gustos în doar câțiva pași simpli. Cele mai bune rețete…




10:15, 03.12.2023

Secretul cojilor de la mandarine. Motivele pentru care nu ar trebui să fie niciodată aruncate la gunoi

Secretul cojilor de la mandarine. Motivele pentru care nu ar trebui să fie niciodată aruncate la gunoi În afară de mirosul care ne duce instant cu gândul la sărbători, cojile de la mandarine pot fi folosite cu…




21:10, 02.12.2023

Rețeta clasică pentru salata orientală de post - Cele 2 ingrediente tradiționale care îi dau savoarea

  Salată orientală de post - Ingrediente 500 gr cartofi roșii200 gr măsline negre fără samburi2 cepe roșii4-5 felii gogoșari în oțet2 linguri ulei2 linguri oțetsare după gustopțional verdeață *Dacă preparați salata…




10:00, 01.12.2023

Nu aruncați cojile de mandarină. Iată câte întrebuințări pot avea

Elimină mirosul neplăcut. Poți folosi coaja de mandarină pentru a neutraliza mirosul neplăcut. Pentru a face acest lucru, trebuie să tai coaja în fâșii subțiri, să o usuci și să o pui în pungi mici de tifon. Lasă…




13:30, 28.11.2023

Care sînt prețurile nucilor moldovenești și unde sînt exportate cel mai mult?

În Moldova, de mai bine de o lună, prețurile medii angro la nucile în coajă și miezul de nucă se află la unul dintre cele mai înalte niveluri din ultimii cinci ani (pentru luna noiembrie). Potrivit operatorilor…




17:20, 23.11.2023

Ce să pui în aluatul de poale-n brâu ca să iasă gustoase. Secretul gospodinelor din Moldova

Poalele-n brâu sunt o adevărat delicatesă tradițională. În funcție de zona țării, rețeta poate fi diferită, însă gustul final este mereu excepțional. Încercați următoare rețete de poale-n brâu din Moldova și spuneți-ne…




09:05, 21.11.2023

Ce este flambarea și cum să gătești flambé

Auzim adesea în bucătărie termenul de flambé sau proces de flambare care a fost folosit în prepararea unei rețete. Vezi ce este flambarea și cum să gătești flambé.Ai spune că doar bucătarii profesioniști pot folosi…




08:21, 15.11.2023

Puțină lume știe ce efect puternic are ceaiul de coajă de banană - Cum se prepară

Dacă unele persoane care  suferă de insomnie apelează la somnifere sau alte metode pentru a putea dormi noaptea, există şi căi naturale şi la îndemâna oricui care ajută, potrivit healthline.com.Printre acestea…




06:10, 10.11.2023

Rețeta simplă pentru coliva tradițională

Rețeta simplă pentru coliva tradițională. Coliva tradițională este un preparat prezent la ceremoniile religioase închinate celor care nu mai sunt dintre noi. Având în vedere că grâul este hrana trupului omenesc,…




17:10, 07.11.2023

Cum să faci mere coapte umplute cu nucă, scorţişoară şi stafide

Mărul este unul dintre cele mai accesibile fructe, este gustos și plin de nutrienți. Merele sunt bune crude, însă sunt absolut delicioase și atunci când le facem coapte, cu nucă, scorțișoară și stafide sau în alte…




15:45, 03.11.2023

Nu tăia vinetele înainte să le pui la copt. Cât de mult scad legumele odată puse pe foc

Vinetele sunt o adevărată delicatesă și la mare căutare în această perioadă. De cele mai multe ori, românii preferă să le coacă pentru a pregăti salată de vinete. Există câteva trucuri pe care le puteți folosi…




15:16, 02.11.2023

Cât de periculoasă este coaja de la banană. Puțini oameni consumă corect acest fruct

Banana este unul dintre cele mai frecvent consumate fructe, mai ales de copii. Experții o recomandă în multe diete și în alimentație, însă mulți oameni omit un detaliu important. În coaja de banană se acunde un…




10:06, 01.11.2023

Rețetă tradițională de colivă din arpacaș, cu nucă din belșug și esență de rom - Doar bucătăresele experimentate știu cum s-o prepare

Ingrediente:1 kg arpacas;400 g zahar;esenta rom -2 lingurite;coaja rasa de lime/lamaie;coaja rasa de portocala;500 g nuca macinata;2-3 pliculete zahar vanilat;1/2 lingurita sare.Mod de preparare:– arpacasul se…




10:51, 31.10.2023

Câtă nucă se pune în aluatul pentru melci. Așa fac toți marii patiseri

Melcii cu nucă sunt cunoscuți și sub denumiri alternative, precum “cornulețe cu nucă”. This prăjitură este populară în special în perioada sărbătorilor de iarnă sau la evenimente speciale, și este apreciată pentru…




11:05, 29.10.2023

În cât timp se coace dovleacul, de fapt. Trucul la care apelează toate gospodinele

Dovlecii sunt ușor de cultivat într-o grădină de legume de acasă. Sezonul recoltei începe la sfârșitul verii. Fructele colorate pot fi folosite ca felinare, decor de toamnă sau depozitate pentru gătit și coacere.…




18:25, 26.10.2023

Ce se întâmplă dacă pui coajă de portocală în borcanele cu murături. Trucul folosit de gospodinele din Moldova

Ce se întâmplă dacă pui coajă de portocală în borcanele cu murături? Ei bine, acesta este un truc cunoscut de gospodinele iscusite, care folosesc această rețetă de zeci de ani! Vezi în rândurile de mai jos exact…




08:30, 23.10.2023

Brioșe parfumate cu scorțișoară - O explozie de arome care te vor încărca cu energie pentru întreaga zi

Aceste brioșe au un gust și o aromă incredibile, care te va încărca cu o dispoziție pozitivă pentru întreaga zi.Ingrediente:- unt nesărat - 1/3 cană,- zahăr - 1/2 cană,- ouă - 1 bucată,- făină de grâu - 1,5 pahare,-…




14:20, 19.10.2023

Ingredientul banal care se pune în dulceața de nuci. Asta îi va da un gust unic

Prepararea dulceții de nuci verzi necesită răbdare și pricepere, dar este considerată o adevărată delicatesă în bucătăria românească. Acest tip de dulceață are un preț ridicat în magazine, iar motivul este lesne…




14:00, 16.10.2023

O amintire dulce, de neuitat, cu fiecare mușcătură. Plăcintă pufoasă cu iaurt - Rețeta cu care îi vei da gata pe toți

Desertul perfect pentru orice ocazie, plăcinta cu iaurt pufoasă este ușor de pregătit și oferă o explozie de arome delicioase în fiecare mușcătură, potrivit Știri Diaspora. Această rețetă clasică folosește iaurt…




13:35, 16.10.2023

O amintire dulce, de neuitat, cu fiecare mușcătură. Plăcintă pufoasă cu iaurt - Rețeta cu care îi vei da gata pe toți

Desertul perfect pentru orice ocazie, plăcinta cu iaurt pufoasă este ușor de pregătit și oferă o explozie de arome delicioase în fiecare mușcătură, potrivit Știri Diaspora. Această rețetă clasică folosește iaurt…




15:05, 14.10.2023

A pus o felie de lămâie în apa în care a fiert ouăle. Vei folosi și tu trucul ăsta genial

Utilizările lămâilor sunt din ce în ce mai dese. Gospodinele folosesc lămâia, singură sau în combinație cu alte substanțe, pentru a curăța diverse obiecte, dar și în bucătărie. În plus, lămâia în apa pe care o…




18:15, 06.10.2023

De ce să fierbi ouăle în apă minerală. Trucul la care apelează româncele de la țară

În general ouăle fierte sunt o sursă de satisfacție și un deliciu culinar. O nouă metodă de fierbere a ouălor a câștigat popularitate în rândul bucătarilor iscusiți. Este vorba despre trucul de fierbere a ouălor…




18:25, 05.10.2023

Metoda genială prin care poți să decojeşti perfect un ou fiert, în mai puţin de 10 secunde

Un experiment simplu, care necesită doar un ou fiert tare, un pahar și puţină apă de la robinet, a devenit viral pe internet și ne arată cât de ușor poți curăța rapid un ou fiert. Filmulețul care demonstrează această…