Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:28, 19.12.2019

Scurtă istorie a mâncărurilor românești (VIII)

În acest episod dorim să continuăm prezentarea modului în care unele alimente, devenite între timp de bază, au ajuns pe mesele românilor. Pentru că este un aliment consumat în toate sezoanele, vă propunem să începem…




17:04, 23.04.2016

Teorii controversate: Iisus a fost un astronaut antic cu o misiune bine definită pe Terra

Zecharia Sitchin, celebrul arheolog și scriitor, a fost obsedat de cultura sumeriană și de scrierile acestora. El a fost primul om care a susținut public că zeii adulați de sumerieni erau de fapt extratereștri,…




02:38, 14.02.2016

Totul despre praz: de la aliment la medicament. Reţete delicioase cu ceapa oltenească

Originea geografică a prazului rămâne incertă. Prazul (Allium porrum) este o rudă apropiată cu usturoiul rusesc, arpagicul chinezesc, ceapa şi leurda. Cu excepţia leurdei, prazul are iuţeala cea mai potolită…




11:14, 13.02.2016

Totul despre praz: istorie, aliment, medicament. Reţete delicioase cu ceapa oltenească

Vestitul praz oltenesc nu prea este oltenesc, la fel ca și melodia „Mă dusei să trec la Olt”, popularizată de Maria Tănase, aceasta din urmă fiind originară din zona Făgărașului, de unde era bunicul vestitei cântărețe.…