Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

21:20, 22.12.2022

Ioan Ladoşi (APCPR): Suntem la limita supravieţuirii cu preţul la care vindem carnea de porc

Producătorii de carne de porc din România atrag atenţia că se află la limita supravieţuirii, în condiţiile în care preţul de vânzare la poarta fermei este sub costul de producţie, iar importurile din acest sector…




08:40, 01.12.2021

Ladoși, APCPR: 93% din cazurile de PPA din Europa sunt în România. Pierderile sunt de peste un miliard de euro

România este statul cu cele mai multe focare de pestă porcină africană (PPA) active din Europa –  93% din cazurile înregistrate la nivelul întregului continent, o situație de-a dreptul dramatică. Numai în acest…




00:00, 01.12.2021

Ioan Ladoşi (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import

Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în această perioadă va proveni din importuri, în contextul în care sectorul continuă să înregistreze…




13:21, 30.11.2021

Ioan Ladoşi, președinte APCPR: Fermele de porci nu pot vinde cu mai mult de 6 lei/kg către abatoare. 80% din care vine din importuri de Crăciun

Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în această perioadă va proveni din importuri, în contextul în care sectorul continuă să înregistreze…




14:40, 08.07.2021

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR): Sperăm ca Guvernul să își mențină angajamentele luate față de fermierii corecți din România!

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR): Sperăm ca Guvernul să își mențină angajamentele luate față de fermierii corecți din România! Clasificarea exploatațiilor și respectarea normelor de…




15:00, 09.06.2021

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România estimează o creştere cu minimum 25% a preţurilor pentru consumator, pentru lunile următoare

”Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) semnalează diferenţe majore între preţurile plătite fermierilor din ţările Uniunii Europene, comparativ cu România unde, deşi se înregistrează un minimum…




11:00, 09.06.2021

Veste proastă pentru consumatori: Cresc prețurile la carnea de porc

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) semnalează diferențe majore între prețurile plătite fermierilor din țările UE, comparativ cu România, unde, deși se înregistrează un minimum istoric…




11:25, 20.03.2021

Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei, cu 20% sub cel de anul trecut

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, a declarat că preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut.…




13:00, 17.02.2021

APCPR: Salutăm demersul Ministerului Agriculturii privind stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploataţii de suine

Proiectul de Ordin al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploataţii de suine, în forma sa actuală, este o iniţiativă îndelung aşteptată şi binevenită,…




11:10, 22.12.2020

Ladoşi (APCPR): Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/kilogram, sub preţul de cost al producătorului român

Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a…




09:31, 25.06.2020

Situaţia actuală a sectorului de creştere a porcului în România, conferinţă organizată joi de APCPR

Situaţia actuală a sectorului de creştere a porcului în România şi măsurile necesare pentru redresare vor fi analizate, joi, într-o conferinţă organizată de Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc Din România…




16:57, 05.03.2020

Ladoşi (APCPR): România se confruntă cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control PPA

România se confruntă cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control pesta porcină africană, iar proiectul de ordin privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine…




23:54, 03.03.2020

APCPR: 'Creştere a porcinelor în gospodăriile populaţiei nu este interzisă'

Activitatea de creştere a porcinelor în gospodăriile populaţiei nu este interzisă prin proiectul de ordin privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine, susţin reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor…




22:39, 03.03.2020

APCPR: Activitatea de creştere a porcinelor în gospodăriile populaţiei nu este interzisă

Activitatea de creştere a porcinelor în gospodăriile populaţiei nu este interzisă prin proiectul de ordin privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine, susţin reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor…




17:56, 01.11.2019

Ladoşi (APCPR): Pesta porcină africană este o boală politică, care trebuie asumată politic; presupune măsuri drastice pentru eliminarea ei

Pesta porcină africană este o boală politică, care trebuie asumată politic, pentru că presupune măsuri drastice pentru stoparea şi eliminarea ei, a declarat, vineri, Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor…




20:38, 28.10.2019

APCPR: 'Ordinul privind clasificarea fermelor de suine este primul pas în combaterea evoluţiei PPA în România'

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) - organizaţie profesională a crescătorilor de suine care asigură 70% din porcii livraţi către abatoarele din România - apreciază că emiterea proiectului…




17:58, 28.10.2019

APCPR. Ordinul privind clasificarea fermelor de suine, prim pas în combaterea evoluţiei Pestei Porcine Africane în România

'În condiţiile evoluţiei virusului PPA în România şi riscului ca producţia naţională de carne de porc să scadă drastic sau chiar să dispară, este absolut necesar ca toţi producătorii de porci să respecte legislaţia…




22:05, 10.04.2019

Ladoşi (APCPR): Nu o să oprim pesta porcină africană dacă nu vom lua decizii extrem de dure şi extrem de urgente

Autorităţile trebuie să se decidă asupra modului de creştere a porcului în România, fie în sistem industrial, fie în gospodării, întrucât cele două sisteme nu au cum să supravieţuiască împreună în contextul evoluţiei…




20:34, 01.08.2017

APCPR, despre apariția pestei porcine în România: Este un moment de cumpănă pentru sectorul de creștere a porcilor

Producătorii de carne de porc consideră că apariția primului focar de pestă porcină africană în România este un moment de cumpănă pentru sectorul de creștere a porcilor și solicită aprobarea imediată a hotărârii…




15:23, 27.09.2016

Ladoși (APCPR): Doar 40% din fermele comerciale din România vor putea exporta porci vii în UE

Crescătorii de porci din România susțin că decizia obținută recent din partea Comisiei Europene de a exporta porci vii în spațiul comunitar este o "bătălie câștigată", însă este departe "de a fi…




15:04, 27.09.2016

APCPR: Doar 40% din fermele comerciale din România pot exporta porci vii în UE

APCPR susţine că decizia obţinută recent din partea Comisiei Europene de a exporta porci vii în spaţiul comunitar este o "bătălie câştigată", însă este departe "de a fi câştigat războiul".




15:09, 14.04.2016

Ladoşi (APCPR): Crescătorii de porci din România au pierdut într-un singur an în jur de 40 mil. euro

Crescătorii de porci din România au pierdut într-un singur an în jur de 40 de milioane de euro din cauza cărnii de porc provenite din spaţiul comunitar sub preţul de cost al producătorilor români, a declarat, joi,…




16:06, 07.10.2014

APCPR: Importuri de carne de porc la prețuri foarte scăzute; nicio scădere a prețului la consumator

Prețul oferit de abatoarele locale pentru porcii vii a scăzut cu 25% în ultima perioadă, comparativ cu același interval din 2013, până la 5,4 - 5,5 lei/kilogram, în același timp înregistrându-se o scădere semnificativă…




18:33, 14.01.2014

APCPR: Problema pestei porcine va fi abordată de experţii români, bulgari şi ai CE, în vara acestui an

Problema pestei porcine va fi abordată de experţii români, bulgari şi ai Comisiei Europene, în cadrul întâlnirii programate să aibă loc în vara acestui an, fapt care îi determină pe fermierii români să spere că…




00:00, 22.08.2013

Economie - Reprezentantii APCPR si UCPR, la MADR

 Secretarii de stat Achim Irimescu si Daniel Botanoiu s-au întâlnit, marti, la sediul Ministerului Agriculturii, cu reprezentantii sectoarelor de crestere a porcinelor si pasarilor, reprezentate de Ioan Ladosi…




13:48, 01.11.2012

Scumpirile de Craciun: Preturile la carnea de porc vor urca cu pana la 15%

Carnea de porc se va scumpi cu pana la 15% in perioada Sarbatorilor de iarna, a declarat joi presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Ioan Ladosi. „Este o chestiune speculativa.…




13:16, 01.11.2012

APCPR: Preţurile la carnea de porc vor creşte de Sărbători cu maximum 15%

Preţurile la carnea de porc ar putea creşte cu maximum 15% în preajma Sărbătorilor de iarnă, însă ce se va întâmpla cu exactitate este greu de estimat, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de…




23:14, 24.07.2012

APCPR salută noile măsuri anunţate de Guvern pentru agricultură

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) salută decizia Guvernului de a include în proiectul de buget pentru anul viitor o taxă pe valoarea adăugată de 9% pentru produsele agro-alimentare de…




19:30, 24.07.2012

APCPR: TVA de 24% pentru produsele agroalimentare de bază, o măsură viabilă ce asigură creşterea colectărilor la bugetul de stat

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR ) salută decizia Guvernului de a include în proiectul de buget pentru anul viitor o taxă pe valoarea adăugată de 9% pentru produsele agro-alimentare…