Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:10, 23.12.2022

„În stil japonez, putem pune pe masa de Crăciun o găleata cu pui de la KFC”, plus alte ponturi de la specialiști pentru cei care nu mai vor sarmale

Pentru a vedea cum ar putea arăta o masă de Crăciun diferită de cea clasică, cu sarmale, salată de boef și cozonac, am vorbit cu Adriana Sohodoleanu, doctor în sociologia practicilor alimentare, Andrei Roșu, promotor…




19:40, 01.10.2022

Ce deserturi sunt la modă în București? Incursiune în lumea cofetăriei cu expertul Ana Consulea: „Românii au un apetit crescut pentru gusturile din copilărie”

Într-o nouă serie de weekend, „Oamenii orașului”, încercăm să explorăm lumea barurilor și a restaurantelor din București, prin intermediul poveștilor despre locuri și oameni reprezentativi din acest domeniu. După…




06:36, 15.12.2021

#WStories | Românca școlită în Franța care s-a întors în țară să predea arta cofetăriei

Ana Consulea este fiica proprietarilor restaurantului Zexe din București, iar după ce a încercat să își creioneze un business în turism și nu a reușit, s-a întors la prima dragoste și a decis să își deschidă o…




18:55, 16.09.2020

EXCLUSIV! Interviu cu antreprenoarea care readuce deserturile copilăriei la viață sub formă de înghețată

Când ai mâncat ultima oară o înghețată cu gust de copilărie? În plină pandemie, Ana Consulea a lansat gelateria Zelato – sora mai mică și plină de personalitate a cofetăriei ei celebre, Zexe Braserie. Ana Consulea…




06:34, 25.05.2020

Tendința cofetăriilor în vreme de pandemie: scurtarea listei de produse. Ana Consulea, Zexe Braserie: Peste noapte, a dispărut 60% din motivul existenței…

Industria ospitalității a suferit o criză fără precedent în urma impactului Covid-19. Iar pentru a putea rezista presiunii, antreprenorii români au regândit modul de funcționare a business-urilor, eliminând cheltuielile…




10:48, 15.12.2019

Retailer: Cele mai comandate deserturi de Crăciun sunt cozonacii şi checurile. În decembrie, vânzările cresc cu 25%

Cele mai comandate deserturi de Crăciun sunt cozonacii şi checurile, iar per familie se comandă, în medie, trei cozonaci, a declarat pentru News.ro Ana Consulea, cofetar şi proprietar Zexe Braserie, care precizează…




17:03, 21.10.2019

Zexe Braserie lansează o nouă colecție de ambalaje, în colaborare cu artista Alexia Udriște

Proiectul „Cofetari cu Spirit de Artist” continuă și anul acesta. În cadrul său, un artist este invitat anual să creeze o lucrare de artă care se va regăsi pe ambalajele de la Zexe Braserie. În 2019, artistul care…




09:42, 27.09.2019

Prăjituri cu gust de business

Ana Consulea (28 de ani) şi-a descoperit pasiunea pentru businessul dulce încă din 2011, după terminarea facultăţii, când a decis să se specializeze în Franţa, unde a studiat cofetăria în cadrul Şcolii de Cofetari…




21:23, 15.10.2018

Cum au evoluat vanzarile de prajituri si patiserie din brandul Zexe

Afacerea cu prajituri a antreprenoarei Ana Consulea, fondata in 2016, va termina anul cu o cifra de afaceri de 750.000 de euro, dubla fata de primul an de activitate. Evolutia businessului a avut loc in contextul…




11:38, 26.09.2018

Ana Consulea: “România înseamnă mai mult decât papanași la capitolul cofetărie”

 La doi ani și jumătate de la deschiderea Braseriei Zexe, renumitele deserturi semnate de cofetarul Ana Consulea și echipa sa au ambalaje noi, semnate de artista Maria Dermengiu. Momentul marchează lansarea unui…




15:17, 06.04.2018

Cel mai bun cofetar ne spune cea mai bună rețetă de COZONAC

 Ana Consulea (28 de ani), şcolită în Franţa şi desemnată anul trecut cel mai bun chef cofetar din România, ne-a dezvăluit o reţetă de cozonac cu cacao, migdale şi alune de pădure, tocmai bun de pus pe masa de…




14:52, 06.04.2018

Trucuri, mituri şi greşeli când preparăm dulciuri pentru masa de Paşte, de la Ana Consulea, cel mai bun cofetar din România în 2017

Ana Consulea (28 de ani), expert cofetar şcolit în Franţa şi desemnată anul trecut cel mai bun chef cofetar din România, ne-a dezvăluit mici trucuri utile când vine vorba de prepararea dulciurilor şi ne-a atras…




14:25, 06.04.2018

Reţeta de cozonac a unuia dintre cei mai buni cofetari din România

Ana Consulea (28 de ani), şcolită în Franţa şi desemnată anul trecut cel mai bun chef cofetar din România, ne-a dezvăluit o reţetă de cozonac cu cacao, migdale şi alune de pădure, tocmai bun de pus pe masa de Paşte.




13:39, 13.02.2014

Ana Consulea, talentata cofetăreasă acreditată de francezi

Ana Consulea, singura femeie din România care are diplomă CAP Patissier, o înaltă calificare în domeniu, nu a  vrut să se implice în afacerea familiei,  pentru simplul motiv că nu îi place partea sărată a bucătăriei,…




11:36, 13.02.2014

Secretele bucătăriei româneşti şi cum poţi transforma deserturile în artă, la Adevărul Live, de la ora 13.00

În vârstă de 24 de ani, Ana Consulea a ales să se specializeze în arta deserturilor în Franţa, la Şcoala de Cofetari din Montbeliard (CFA Pays de Montbeliard), fiind singura femeie din România care are o astfel…




18:06, 19.01.2014

Dulciurile ca artă. Cum a apărut ideea prăjiturilor Tache Ionescu şi Carmen Syilva

Ana Consulea este singura femeie din România care are diplomă CAP Patisier, ceea ce înseamnă o calificare înaltă în domeniu. Însă tânăra nu face doar o artă din dulciurile sale, ci şi-a făcut o misiune din a rafina…




18:00, 19.01.2014

Dulciurile ca artă. Cofetăria unde puteţi gusta prăjitura Tache Ionescu şi Carmen Syilva

Ana Consulea este singura femeie din România care are diplomă CAP Patisier, ceea ce înseamnă o calificare înaltă în domeniu. Însă tânăra nu face doar o artă din dulciurile sale, ci şi-a făcut o misiune din a rafina…