Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:15, 14.06.2023

Numele semifinaliștilor de la Chefi la cuțite vor fi anunțate în ediția din această seară. Cătălin Scărlătescu a salvat un concurent de la eliminare

Va fi seară decisivă la Chefi la cuțite, pentru că urmează ultimul battle și anunțarea semifinaliștilor sezonului 11. Echipa lui Chef Dumitrescu a ieșit învingătoare aseară, iar Cătălin Scărlătescu a salvat un…




10:00, 15.07.2021

Cafenelele și restaurantele lansate de brandurile de fashion în întreaga lume

Cafenelele și restaurantele lansate de brandurile de fashion în întreaga lume Marile fashion branduri nu se rezumă doar la a lansa colecții de haine, încălțăminte sau accesorii. Multe dintre ele au pătruns și în…




17:16, 30.09.2020

A murit un celebru CHEF. Avea 39 de ani şi S-A SINUCIS

Taku Sekine s-ar fi sinucis după ce a fost victima "zvonurilor false de pe reţelele de socializare", conform AFP. Într-un comunicat de presă postat pe Twitter, familia îndoliată a anunţat "cu imensă durere dispariţia…




20:27, 31.08.2018

Maestrul bucătar Alain Ducasse își dechide restaurant plutitor pe Sena

Celebrul maestru bucatar francez Alain Ducasse, nevoit sa îsi închida restaurantul din Turnul Eiffel pe care l-a coordonat în ultimii 10 ani, va inaugura pe 10 septembrie un restaurant insolit, conceput sub forma…




19:06, 31.08.2018

Maestrul bucătar Alain Ducasse va lansa un restaurant plutitor, care va naviga pe Sena

Celebrul maestru bucătar francez Alain Ducasse, nevoit să îşi închidă restaurantul din Turnul Eiffel pe care l-a coordonat în ultimii 10 ani, va inaugura pe 10 septembrie un restaurant insolit, conceput sub forma…




12:11, 26.02.2018

Șapte restaurante din România selecționate să participe la prestigiosul eveniment „Goût de France/Good France”

Șapte restaurante din România : L'Atelier din București (chef Samuel Le Torriellec), Gargantua d’Oro din București (chef Lucian Horotan), Le Bistrot Français din București (chef Sorin Miftode ), Naan Food & Drink…




09:54, 25.12.2017

Caviar de cea mai înaltă calitate “Made in China”?

Caviarul marca Kaluga Queen produs pe Lacul Qiandao, un rezervor de 573 kilometri pătrați, realizat de om, la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Shanghai, este servit în 21 din cele 26 de restaurante cu trei…




13:06, 14.07.2017

VIDEO. Cina prezidențială pentru care a fost închis Turnul Eiffel

O cină în patru, la un restaurant din Turnul Eiffel, renumit pentru priveliştea pe care o oferă asupra oraşului Luminilor. Aşa şi-a încheiat Donald Trump prima zi a vizitei la Paris. Mâncarea a fost preparată de…




22:45, 12.07.2017

Cuplurile Macron şi Trump vor cina la restaurantul Le Jules Verne din Turnul Eiffel

Distins de ghidurile gastronomice, restaurantul Le Jules Verne, unde vor lua cina cuplurile Trump si Macron joi, se afla la etajul al doilea al Turnului Eiffel si ofera o vedere impresionanta din celebrul monument…




14:12, 12.04.2016

Palatul Versailles, oază de linişte şi de istorie, pe harta destinaţiilor de lux unde turiştii se vor putea caza: când va fi inaugurat hotelul

Întinsa proprietate construită de regele Louis al XIV-lea va găzdui curând un hotel şi un restaurant, urmare a planurilor consorţiului francez Lov Hotel Collection, care va investi zeci de milioane de dolari pentru…




14:04, 12.04.2016

Palatul Versailles, oază de linişte şi de istorie, pe harta locaţiilor de lux unde turiştii se vor putea caza: când va fi inaugurat hotelul

Întinsa proprietate construită de regele Louis al XIV-lea va găzdui curând un hotel şi un restaurant, urmare a planurilor consorţiului francez Lov Hotel Collection, care va investi zeci de milioane de dolari pentru…




20:23, 06.04.2016

Trei cladiri ale palatului Versailles, transformate intr-un hotel de lux

Consortiul format din LOV Hotel Collection, detinut de omul de afaceri Stephane Courbit, si Alain Ducasse Enterprise a fost selectat de administratia publica a palatului Versailles pentru transformarea in hotel…




19:04, 05.04.2016

Trei clădiri ale palatului Versailles vor fi transformate în hotel de lux

Consorțiul format din LOV Hotel Collection, deținut de omul de afaceri Stephane Courbit, și Alain Ducasse Enterprise a fost selectat de administrația publică a palatului Versailles pentru transformarea în hotel…




12:42, 22.03.2016

Cum se promovează gastronomia franceză sub „bagheta” unui maestru bucătar român: show culinar la Ambasada Franţei din Bucureşti VIDEO

Goût de France se află deja la cea de-a doua ediţie, evenimentul destinat promovării turismului gastronomic al Franţei fiind organizat în aceeaşi zi de ambasadele Franţei din jurul lumii. Dineul special este parte…




09:59, 21.03.2016

Gastronomia franceză, celebrată pe cinci continente în cadrul acțiunii "Good France"

Circa 1.500 de bucătari de pe cinci continente vor aduce un omagiu gastronomiei franceze prin meniuri specifice, în cadrul acțiunii "Good France", organizată luni, 21 martie, pentru al doilea an consecutiv…




19:04, 01.02.2016

Patru restaurante din România participă în acest an la evenimentul Gout de France

Trei restaurante bucureștene și unul din Timișoara participă în acest an la operațiunea "Gout de France/Good France", pe 21 martie, informează un comunicat al Ambasadei Franței în România transmis AGERPRES.…




12:25, 01.07.2015

Gastronomie: Brazilia va reintra în competiția internațională, afirmă Alain Ducasse

Brazilia este pregătită pentru a 'reintra în competiția internațională' în materie de gastronomie, a apreciat recent la Rio de Janeiro renumitul chef francez Alain Ducasse, relatează AFP. Foto: (c) www.facebook.com…




14:15, 24.05.2015

Delicii CULINARE la Paris. Cei mai iscusiți bucătari francezi și-au dat întâlnire în inima orașului

14 dintre cei mai iscusiţi bucătari francezi şi-au dat întâlnire în inima Parisului, unde a avut loc un festival culinar. Printre maeştrii "bucatelor", prezenţi la eveniment, au fost şi celebrii Alain Ducasse şi…




14:20, 19.05.2015

Topul celor mai bune restaurante din Europa. Cât costă un meniu

În fiecare an, topul celor mai bune restaurante europene vine cu noi surprize pentru clienții care își doresc o experiență culinară de neuitat. Restaurantul Azurmendi din Comunitatea autonomă spaniolă Țara Bascilor…




14:55, 11.05.2015

Cel mai bun restaurant din Europa in 2015. In doar doi ani a trecut de la una la trei stele Michelin. Cat costa un meniu

Restaurantul Azurmendi din Comunitatea autonoma spaniola Tara Bascilor este primul in Top 100+ Restaurante Europene 2015, realizat de prestigiosul ghid Opinionated About Dining (OAD), relateaza cotidianul ABC.…




15:45, 15.04.2015

Mâncare congelată, încălzită la microunde. Tot mai multe restaurante de top din Franţa servesc clienţilor meniuri „low-cost”

Recent, chef Xavier Denamur a stârnit un întreg scandal după ce a susţinut că trei sferturi dintre meniurile servite în restaurantele şi bistrourile franţuzeşti sunt de fapt realizate într-o fabrică, ambalate şi…




11:25, 01.02.2015

Restaurantul la care ar trebui să ajungi măcar o dată ÎN VIAŢĂ

Pe baza opțiunilor exprimate. Restaurantul „Pierre Gagnaire” din Paris, care poartă numele maestrului său bucătar, este primul din topul celor 100 de restaurante la care oricine ar trebui să meargă măcar o dată…




17:55, 29.01.2015

Topul restaurantelor la care trebuie să mergi cel puțin o dată în viață

Clasamentul a fost alcătuit pe baza opțiunilor exprimate de cei 512 chefi cotați cu două sau trei stele Michelin din întreaga lume. Restaurantul \'\'Pierre Gagnaire\'\' din Paris, care poartă numele maestrului…




18:54, 14.05.2013

Anne-Sophie Pic, femeia bucătar de trei stele, pregăteşte masă pentru 650 de oaspeţi la Cannes

"Este prima oară că gătesc pentru 650 de persoane", a declarat AFP şefa restaurantului "Pic" din Valence (Franţa). Maxim au fost până acum 300 de tacâmuri. Oricum peste 150 organizarea este specială", spune ea,…




19:30, 20.02.2013

BUSINESS CLUB. Secretul celei mai gustoase ciocolate

Boabele de cacao sunt prăjite şi prelucrate în atelierul din Paris. „Ideea este să prăjim boabele la Paris, să fabricăm materia primă aici, la Paris, și să realizăm o vânzare de manufactură, adică o vânzare de…




08:32, 20.09.2012

Ai da 100.000 de dolari pe un cuptor? Iată de ce te costă o avere să faci o prăjitură

Electrolux a prezentat de curând vârful de gamă în materie de cuptoare: are un ambalator vacuum inclus, o friteuză și un mixer pentru tot felul de mâncăruri. În ciuda faptului că acesta cântărește oricum aproape…




14:28, 03.07.2011

Meniu de nuntă mediteranean la recepţia oficială VIDEO

Le Figaro scrie că meniul a fost pregătit de maestrul bucătar Alain Ducasse, ajutat de 10 bucătari şefi, 54 de bucătari şi 21 de patiseri.Ei au folosit 150 de kilograme de peşte din 10 soiuri diferite, 100 de kilograme…




14:34, 02.07.2011

Maestrul bucătar de la nunta regală a pregătit un festin sub semnul ecologiei VEZI VIDEO

Maestrul bucătar a recunoscut că întregul meniu este un melanj de produse culinare din ţările celor doi miri."Vom face un dineu sud-african şi unul mediteraneean, specific pentru Monaco. Pentru fiecare avem câte…




17:32, 01.07.2011

Monaco: Un meniu magnific, elegant, seducător şi savuros pentru cina nupţială

Celebrul bucătar francez Alain Ducasse, însărcinat cu prepararea cinei oficiale organizate cu prilejul căsătoriei prinţului Albert al II-lea de Monaco cu sud-africana Charlene Wittstock, a susţinut vineri…




21:43, 27.05.2011

Gătind pentru staruri la Palme d’Or

Stelele ecranului au fost “hrănite” anul acesta, la Cannes, de cel mai “înstelat” dintre “chefii Michelin”. Alain Ducasse şi-a “tocmit” o echipă pe cinste, din vedete una şi una, astfel că la un moment dat te întrebai:…