Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:51, 02.03.2023

OTRAVA din pateul de post. Ingredientul TOXIC pe care îl ignoră toți consumatorii - de ce femeile NU trebuie să-l mai mănânce

Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sănătate, deoarece conţine un număr foarte mare de aditivi alimentari. Cele mai multe produse au în lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungând…




11:20, 25.02.2023

Alertă alimentară: aditivul periculos din conservele de pește

Conservele de pește reprezintă o opțiune rapidă de prânz sau cină, pentru care optează mulți dintre cei cărora le este foarte, dar sunt pe fugă. Cu toate acestea, nu sunt prea recomandate. O parte din ele conțin…




09:55, 25.02.2023

Citește eticheta! Aditivul periculos din conservele de pește vândute în supermarketuri

Atunci când vine vorba de peștele la conservă, consumatorii ar trebui să se gândească de două ori la ce cutie să deschidă. La ce detaliu de pe etichetă trebuie să fii mai atent. Ce conțin de fapt conservele de…




03:30, 25.02.2023

Atenție la conservele de pește vândute în supermarketuri. Multe dintre ele conțin un aditiv periculos

Pe măsură ce comerțul cu amănuntul devine principala piață de desfacere a peștelui și fructelor de mare, cererea de conserve de pește este în continuă creștere. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de peștele…




18:35, 22.02.2023

HoReCa, obligată să adauge valorile nutriționale pe meniu

Începând cu 15 martie 2023, HoReCa este obligată să afișeze declarația nutrițională a fiecărui preparat. În mai puțin de o lună, toate alimentele preparate în bucătăria proprie, fără etichete, vor avea specificate…




12:35, 14.02.2023

Pericolul uriaș din brânza vegetală. Medic: „O pastă de amidon, un produs plin de aditivi!” Ce riscăm să pățim

Dr. Mihaela Bilic explică motivele pentru care nu trebuie să consumăm brânză vegetală. Pe lângă faptul că, din punct de vedere nutrițional,nu aduce beneficii, declanșează anumite boli. Într-o postare pe pagina…




11:00, 13.02.2023

Pericolul uriaș din brânza vegetală. Medic: „O pastă de amidon, un produs plin de aditivi!” Ce riscăm să pățim

Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale. Aceasta este explicația unui nutriționist care ne avertizează să evităm astfel de preparate…




13:30, 30.01.2023

Ce sunt îndulcitorii artificiali și cât de periculoși sunt

Îndulcitorii artificiali se regăsesc în compoziția multor produse, de la băuturi, deserturi, tot felul de mâncăruri procesate și chiar în pasta de dinți. Deși îndulcitorii artificiali au puține calorii, asta nu…




07:50, 19.01.2023

Alertă alimentară: aditivii din mezeluri ar putea cauza diabet de tip 2

Cercetătorii din Franța au descoperit că aditivii care dau culoarea și aroma unor preparate din carne, precum cârnații sau baconul, ar putea cauza diabet de tip 2. Citește și: Dani Mocanu a făcut o pasiune pentru…




22:10, 10.01.2023

Hot-dog cu până la 27 aditivi alimentari și 14.9 grame de sare 

Fie că suntem mai mari sau mai mici, mulți dintre noi alegem să achiziționăm un hot-dog de la diverși operatori economici, pentru a ne potoli pofta de mâncare . La o prima vedere, hot-dogul pare o alternativă buna,…




16:50, 08.01.2023

ATENȚIE la „pofte”: Banalul hotdog poate ascunde până la 27 aditivi alimentari, 14 grame de sare și 32 de grame de zahăr!​

ATENȚIE la „pofte”: Banalul hotdog poate ascunde până la 27 aditivi alimentari, 14 grame de sare și 32 de grame de zahăr!​ ATENȚIE la „pofte”: Banalul hotdog poate ascunde până la 27 aditivi alimentari, 14 grame…




16:45, 08.01.2023

Ce ascunde banalul hot-dog: până la 27 aditivi alimentari, 14 grame de sare și 32 de grame de zahăr!​

Fie că suntem mai mari sau mai mici, mulți dintre noi alegem să achiziționăm un hot-dog de la diverși operatori economici, pentru a ne potoli pofta de mâncare. La o prima vedere, hot-dogul pare o alternativă buna,…




08:40, 08.01.2023

Telemea cu gust de oaie și crenvurști de porc cu doar 10% carne de porc. Asta mănâncă românii

Piața românească este invadată de tot felul de produse, frumos ambalate, strălucitoare care iau ochii consumatorilor, prea puțin atenți la ceea ce scrie pe etichetă. Nu de alta, dar carnea nu mai este carne, laptele…




16:50, 23.12.2022

Masa de Crăciun cu aproape 170 de aditivi alimentari, 31 grame de sare, 81 grame de zahăr și o amprentă de carbon de 35,52 kg pentru sarmale și 39,8 kg…

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar cu acest prilej, ne adunăm cu toții la masă alături de familie și prieteni. Știm, însă, câți aditivi alimentari, câtă sare și cât zahăr consumăm la masa de Crăciun? La 100g…




11:30, 22.12.2022

Dulciurile de sub brad pot avea până la 18 aditivi alimentari şi 75,4 grame de zahăr

Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane şi suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari şi până la 75,4 grame de zahăr, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor - InfoCons.




11:05, 22.12.2022

InfoCons: Dulciurile de sub brad pot avea până la 18 aditivi alimentari şi 75,4 grame de zahăr

Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane şi suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari şi până la 75,4 grame de zahăr, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons. ‘De Crăciun…




22:06, 06.12.2022

Începând cu 15 martie 2023, restaurantele trebuie să afișeze ingredientele, declarația nutrițională și aditivii pentru preparate  

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat amânarea pentru martie 2023 a termenului până la care restaurantele trebuie să ofere informaţii detaliate din meniuri. Iniţial, decizia trebuia…




11:45, 06.12.2022

În gheata de Mos Nicolae pot ajunge până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr

Astăzi este Moș Nicolae, prilej prin care cei mici primesc dulciuri și cadouri, însă știm ce conțin de fapt dulciurile din ghetuțele celor mici? Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane și suc tip ceai…




12:30, 23.11.2022

Ce conțin pateurile vegetale, de fapt. Ce procent de legume au versus aditivi alimentari

Dacă nu ați încercat încă carnea pe bază de plante, cum ar fi hamburgerii sau puiul, așteptați. Acestea au devenit mainstream și pot fi găsite în meniurile din întreaga țară. Le găsiți în restaurantele normale…




09:15, 15.11.2022

Inteligenţa se păstrează cu o hrană bună

Peştele gras (tonul, somonul, macroul, heringul, sardinele) conţine acizi graşi Omega-3, esenţiali pentru stimularea memoriei. Rolul lor este cu atât mai important cu cât acizii Omega-3 sunt componenţi importanţi…




12:20, 14.11.2022

OMV Petrom a început producţia de aditiv AdBlue în România

OMV Petrom a demarat producţia de aditiv AdBlue în România, ca urmare a unei investiţii de aproximativ 800.000 de euro, informează compania, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES. Fii la curent cu…




11:21, 14.11.2022

OTRAVA ascunsă din pateul vegetal. Ingredientul TOXIC pe care îl ignoră toți consumatorii - de ce femeile NU trebuie să-l mai consume

Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sănătate, deoarece conţine un număr foarte mare de aditivi alimentari. Cele mai multe produse au în lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungând…




14:25, 07.11.2022

Alimente care înlocuiesc aditivii cu ingrediente naturale, create la Universitatea Galați. Au fost medaliate cu aur

Un grup de cercetători de la Universitatea din Galați a creat mai multe produse alimentare care înlocuiesc aditivii cu ingrediente naturale precum pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă și de sfeclă roșie.




08:55, 26.10.2022

Noi reguli pentru patronii de restaurante: Ce spun antreprenorii și președintele ANPC despre meniul care va conține ingredientele și aditivii folosiți…

Din 20 decembrie, restaurantele vor trebui să afișeze lista de ingrediente și aditivii folosiți în preparate, potrivit unui ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia…




15:16, 25.10.2022

Ce semnifică, de fapt, martorul ”norișor” la noua Dacia Duster

Ce semnifică, de fapt, martorul ”norișor” la noua Dacia Duster. Noile mașini, inclusiv Dacia Duster, au în bord un așa numit norișor. Ce semnifică însă acesta și cât de gravă este problema? Cei care dețin o Dacia…




00:11, 13.10.2022

Horia Constantinescu, la Ploiești, în fața reprezentanților din HORECA: „Avem dreptul să știm ce și cât mâncăm și dacă pretinsul gust natural nu cumva…

Violeta Stoica Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, și directorul general al ANPC, Paul Anghel, au avut ieri, la Ploiești, o întâlnire cu operatorii economici…




12:01, 06.10.2022

Atenționare InfoCons! Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele, declarația nutrițională și aditivii pentru preparate!

Conform Ordinului privind furnizarea  de informații la comercializarea produselor finite/mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colectivă, au fost stabilite noi modalități de atenționare și aducere…




10:45, 06.10.2022

Restaurantele, OBLIGATE să afișeze ingredientele, declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Restaurantele trebuie să afișeze informații referitoare la tipul și cantitatea ingredientelor preparatelor furnizate de acestea, transmite InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor.




10:55, 26.09.2022

Ce este sucul concentrat de fructe. Diferența dintre suc concentrat și suc natural de fructe

Sucul concentrat de fructe sau chiar de legume se regăsește pe lista de ingrediente a multor produse din comerț. Află care este totuși diferența dintre sucul concentrat și sucul natural de fructe:Ce este sucul…




19:20, 25.09.2022

ANPC vrea să știe ce înseamnă exact "şaorma cu de toate". Patronii de restaurante, obligați ca pentru fiecare fel de mâncare să scrie în meniu toate ingredientele…

Până în primăvara anului viitor, toate meniurile restaurantelor din România vor trebui să conțină detalii clare privind ingredientele folosite, cantitatea, dar şi valoarea energetică a fiecărui fel de mâncare.