Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

23:40, 05.12.2023

Brânza de casă, din 3 ingrediente - Tot ce trebuie să știi - Rețeta tradițională, pas cu pas

 Brânza făcută în casă este excelentă atât servită simplă, cât și folosită în diferite preparate, de la salate până la sandvișuri sau plăcinte. Iată rețeta tradițională simplă pentru a obține o brânză de casă gustoasă…




13:45, 23.11.2023

Secretul celor mai bune sarmale de post. Gospodinele folosesc rețeta asta de 100 de ani

Suntem în perioada Postului Crăciunului, iar mulți credincioși respectă postul în această perioadă. Aceștia nu au voie să consume carne, ouă sau lactate. Puteți încerca următoarea rețetă de sarmale de post, una…




11:05, 22.11.2023

Ciorbă de fasole de post. Ingredientul secret care îi dă un gust unic 

Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapă mare un morcov mare o ţelină mică un pastarnac o rădăcina pătrunjel câteva boabe de piper un ardei gras roşu o linguriţă boia de ardei dulce un praf de cimbru uscat sare 4…




09:05, 19.11.2023

Din ”şesul” Ţinutului Neamțului / Poveşti şi istorii de la începutul satelor, de la primii voievozi

Ţinutul Neamțului este unul plin de legende şi poveşti, multe legate de Ştefan cel Mare. Este ţinutul în care acesta a ridicat mănăstiri şi schituri, a refăcut cetăţile Neamţului şi Romanului şi unde s-a născut…




20:35, 18.11.2023

Plăcinta ciobanului, gustoasă și ușor de pregătit în perioada postului - Ingredientele speciale

Plăcinta ciobanului, celebră în Marea Britanie, se face în mod tradițional cu carne de miel și se pregătește din resturi de friptură și din carne tocată. Nu este o plăcintă ca cele pe care le facem noi. Este vorba…




11:35, 16.11.2023

Cum prepari cele mai bune sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la mânăstire

Sunt în Postul Crăciunului iar majoritatea creștinilor țin post în această perioadă, ceea ce înseamnă că nu pot consuma carne, lactate sau ouă. Din fericire, noi avem pentru dumneavoastră o rețetă delicioasă de…




16:50, 15.11.2023

Ce să pui în ciorba de fasole ca să iasă delicioasă. Marii chefi bucătari așa procedează

Ciorba de fasole este o adevărată delicatesă care rareori lipsește din meniul restaurantelor. Există câteva trucuri pe care, dacă le respectați, ciorba va ieși extrem de gustoasă. Încercați următoarea rețetă și…




11:45, 15.11.2023

Rețetă de chifteluțe mănăstirești de post - Sunt gata în doar 20 de minute

 Iată ce aveți nevoie și cum se prepară:Ingrediente:2 cepe albe1 morcov1 păstârnaculei vegetal400g fasole roșie sau albă (din conservă)1 cană pesmet3-4 căței de usturoi1 cană de orez fiert1 legătură mărar verde1…




23:40, 05.11.2023

Cea mai gustoasă ciorbă de origine ucraineană - Cum a fost adaptată Soleanca în preparat tradițional rusesc

 Soleanca este o ciorbă foarte delicioasă rusească. Unii susțin că originea ei este ucraineană (secolul 17). Bucătari renumiți optează prepararea după rețeta clasică, alții pun carne de vită sau porc, unii pun…




17:26, 30.10.2023

Reţetă slovacă de chiftele

Iubim chiftelele indiferent sunt gătite, cu sos sau fără. De aceea vă propunem să încercaţi această reţetă slovacă de chiftele suculente și delicioase, potrivite atât pentru o zi obișnuită, cât și pentru un weekend…




17:00, 30.10.2023

Mâncare de linte – rețetă rapidă

Cele mai simple mâncăruri sunt și cele mai bune. Veți aprecia și mai mult această mâncare tradițională de linte, mai ales pentru că nu vă va afecta prea mult bugetul și se face foarte ușor și rapid.Mâncare de linteIngrediente…




15:15, 27.10.2023

Reţetă slovacă de ciulama de dovlecel

Dacă v-aţi săturat de grătar și salate de legume, puteţi încerca următoarea reţetă slovacă de ciulama de dovlecel. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți pregăti un fel delicios pentru întreaga familie.…




15:01, 26.10.2023

Muşchi de vita cu smântână – reţetă slovacă

Muşchiul de porc cu smântână este un fel de mâncare popular în Cehia şi Slovacia. În mod tradițional, este vorba de un muschi de vită preparat cu legume (morcovi, pătrunjel, țelină și ceapă), condimentat cu piper…




00:15, 13.10.2023

Brioșe cu mere caramelizate și scorțișoară

Ingrediente 1 cană lapte1 cană zahăr1 cană ulei1 ou2 căni făină1 linguriță praf copt500 g mere3-4 linguri zahăr tos1/2 linguriță scorțișoară Mod de preparare Vom pregăti mai întâi merele. Le curățăm de coajă, îndepărtăm…




17:20, 11.10.2023

Clătite Hortobagyi cu carne

Clătitele Hortobagyi cu carne reprezintă un preparat culinar foarte popular în Ungaria. Deși numele ar putea sugera contrariul, clătitele cu carne nu au legătură cu Hortobágy, parcul naţional din estul ţării. Reţeta…




14:40, 11.10.2023

Gulaş de vită cu găluşte – reţeta ungurească

Gulașul de vită este unul dintre cele mai renumite feluri de mâncare din bucătăria maghiară. Gulaşul de vită poate fi prepaprat mai aproape de o supă sau ca o tocăniţă. Gulaşul de vită cu găluşte pe care vi-l recomandăm…




17:40, 10.10.2023

Sos de mărar. Cum să prepari cel mai bun sos de mărar

De fiecare dată când avem mărar la îndemână, gătim acest sos de mărar delicios. Am încercat multe variante și aceasta este, cu siguranță, cea mai bună și mai ușoară metodă de preparare.Rețetă de sos de mărarIngrediente…




18:25, 05.10.2023

Negrese cu glazură. Cea mai simplă rețetă pentru un desert minunat - Savoarea dată de un ingredient neobișnuit

 Negresa cu glazură. O rețeta simplă, gustoasă și spornică, la care se poate folosi orice dulceață va place, ca ingredient mai puțin obișnuit.  Negresa cu glazură - Ingrediente Ingrediente - BLAT 500 gr făină200…




13:31, 21.09.2023

Care sunt pașii corecți de îngrijire a tenului toamna

Care sunt pașii corecți de îngrijire a tenului toamna ”Odată cu schimbarea anotimpurilor, este necesar să schimbăm și rutina de înfrumusețare. Mai exact, trecem la produse cu o textură mai onctuoasă și adăugăm…




14:00, 15.09.2023

Gorghiu: Nu exagerăm dacă adaugăm închiderea MCV în lista proiectelor strategice de țară. Continuăm cu OCDE și Schengen

Ministrul Justiției este de părere că ridicarea MCV se poate alătura pe lista proiectelor strategice de țară, alături de aderarea la UE și NATO. Alina Gorghiu a punctat că lista proiectelor strategice va continua…




11:30, 15.09.2023

Gomboţi cu prune. Trucul simplu de care trebuie să ții cont pentru un desert perfect - ingredientul de bază

Ingrediente:• 300 gr cartofi• 100 gr faina• 1 galbenus• 1 lingurita untura sau unt• ½ lingurita sare• pesmet prajitMod de preparare:Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti,…




00:20, 08.09.2023

Portokalopita, prăjitură cu portocale şi iaurt

Această prăjitură însiropată cu portocale și iaurt sau portokalopita se prepară foarte ușor și rapid. Ingrediente 10-12 porții400 g foi de plăcintă (350 g foi uscate)150 g zahăr200 g iaurt grecesccoaja rasă de…




12:36, 31.08.2023

Trucul prin care scapi definitiv de mucegaiul din mașina de spălat. L-ai încercat?

Mașina de spălat este unul dintre aparatele electrocasnice fără de care majoritatea gospodinelor nu își mai văd posibilă existența. Spălatul la mână se mai folosește doar în cazuri speciale când avem de-a face…




16:21, 28.08.2023

Nu mai pune legume congelate în orez. Condimentul care îi schimbă gustul

Orezul a devenit un aliment din ce mai consumat. Multele posibilități de preparare fac din orez o mâncare versatilă, care se prepară rapid și este preferată atât printre adulți, cât și printre copii. Una dintre…




14:51, 23.08.2023

De ce să nu mai pui lapte în clătite, de fapt. Ce trebuie să faci pentru a nu se mai lipi de tigaie

Fără doar și poate, clătitele se numără printre cele mai gustoase și apreciate deserturi. Aceste minunate gustări pot fi preparate în nenumărate moduri și cu diferite ingrediente. În cele mai multe rețete, laptele…




04:11, 20.08.2023

Cea mai ieftină rețetă pentru un mic dejun delicios. Te costă puțin și o prepari imediat

Ai nevoie doar câteva ingrediente pentru a găti Shakshuka, o rețetă de ouă cu roșii și ardei pentru micul dejun, menemen, uova în purgatorio – este o mâncare cu sos, ușor picantă, absolut delicioasă, care se servește…




04:11, 20.08.2023

Zacuscă moldovenească de ghebe, rețeta pe care orice gospodină care se respectă trebuie să o cunoască

Gospodinele o pregătesc cu migală, acordând atenţie sporită tipului de ghebe alese. Ai grijă de unde le cumperi pentru a fi sigură că sunt comestibile!Ingrediente reţetă de zacuscă de ghebe moldovenească, propusă…




09:51, 18.08.2023

Zacuscă moldovenească de ghebe, rețeta pe care orice gospodină care se respectă trebuie să o cunoască

Gospodinele o pregătesc cu migală, acordând atenţie sporită tipului de ghebe alese. Ai grijă de unde le cumperi pentru a fi sigură că sunt comestibile!Ingrediente reţetă de zacuscă de ghebe moldovenească, propusă…




23:15, 14.08.2023

Paste făcute în casă - Secretul celei mai simple rețete, folosit de cele mai pricepute gospodine 

 Paste făcute în casă Paste făcute în casă - Ingrediente2 ouă300 g făină (sau cât intră pentru a frământă un aluat tare și ferm)2 linguri de apă1 mâna de busuioc proaspăt din ghiveci1 lingură pastă de roșii1/2…




08:45, 13.08.2023

Paste făcute în casă - Secretul celei mai simple rețete, folosit de cele mai pricepute gospodine 

 Paste făcute în casă Paste făcute în casă - Ingrediente2 ouă300 g făină (sau cât intră pentru a frământă un aluat tare și ferm)2 linguri de apă1 mâna de busuioc proaspăt din ghiveci1 lingură pastă de roșii1/2…