Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UCRAINA: Scurgeri radioactive la o centrală nucleară, susţin liderii separatişti

Publicat:

LideriI separatisti prorusi, citati de agentia Sputnik, sustin ca este posibil sa existe scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleara ucraineana Zaporijia, situata în sud-estul tarii. Potrivit unui lider separatist din autoproclamata "", nivelul radiatiilor la centrala nucleara Zaporijia este de 14 ori peste limita normala, informeaza Mediafax.

Un reactor al centralei nucleare Zaporijia - cea mai mare din Ucraina - a fost oprit sâmbata, în urma unei defectiuni la sistemul electric - al doilea incident…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pericol de accident nuclear la cea mai mare centrala din Ucraina, la distanța relativ mica de granița Romaniei

09:35, 16.04.2024 - Centrala nucleara din sudul Ucrainei, ocupata din martie 2022 de Rusia, a suferit o serie de atacuri cu drone incepand cu 7 aprilie, Moscova si Kievul invinuindu-se reciproc, scrie AFP, citata de Agerpres."Aceste atacuri necugetate", primele din noiembrie 2022 care vizeaza direct cea mai mare centrala…

Ucraina spune ca rușii pregatesc o operațiune sub steag fals la centrala nucleara Zaporojie

12:20, 15.04.2024 - Conducerea militara a Ucrainei a avertizat cu privire la o posibila operatiune sub steag fals la centrala nucleara ucraineana din Zaporojie (sud), aflata sub ocupatie rusa, in urmatoarele zile, a transmis duminica seara DPA.

Atac de neințeles in Ucraina! Forțele lui Zelenski au lovit infrastructura critica a centralei nucleare Zaporojie

10:56, 14.03.2024 - De la inceputul conlictului militar din Ucraina, in jurul centralei nucleare Zaporojie s-au dat lupte grele. Rușii au reușit intr-un final sa obțina controlul, insa ucrainenii au atacat acum infrastructura critica a centralei. Atac de neințeles in Ucraina, unde armata lui Volodimir Zelenski și-a atacat…

Reacția SUA dupa declarațiile lui Putin privind folosirea armei nucleare. „Nu exista semne care sa indice ca Rusia va folosi arma nucleara in Ucraina”.

08:35, 14.03.2024 - Statele Unite nu au vazut niciun semn care sa indice ca Rusia se pregateste sa foloseasca o arma nucleara in Ucraina, a dat asigurari miercuri Casa Alba, in reactie la afirmatiile facute de Vladimir Putin.

Casa Alba: Nu exista niciun semn ca Rusia se pregatește sa foloseasca arma nucleara in Ucraina

23:15, 13.03.2024 - Statele Unite nu au vazut niciun semn care sa indice ca Rusia se pregateste sa foloseasca o arma nucleara in Ucraina, a dat asigurari miercuri Casa Alba, in reactie la afirmatiile facute de Vladimir Putin, informeaza AFP, preluata de Agerpres.

Șeful AIEA, Rafel Grossi, intrevedere cu Vladimir Putin: Au discutat despre centrala nucleara de la Zaporojie

09:40, 07.03.2024 - Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomica (AIEA), Rafael Grossi, s-a intalnit miercuri cu președintele rus Vladimir Putin, dupa discuții cu oficiali din domeniul energiei privind siguranța la centrala nucleara Zaporojie din Ucraina, relateaza Reuters, citat de presa romana .

Concluziile inspecției AIEA la centrala nucleara Zaporojie

14:15, 08.02.2024 - Directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Rafael Grossi, a salutat o reducere constata a bombardamentelor in jurul centralei nucleare Zaporojie ocupate de Rusia in Ucraina, si a inspectat daca exista suficienta apa pentru racirea reactoarelor, transmite Reuters.

Directorul AIEA va efectua o vizita la Kiev și la centrala nucleara Zaporojie

19:55, 01.02.2024 - Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomica (AIEA), Rafael Grossi, va evectua o vizita saptamina viitoare la Kiev și la centrala nucleara Zaporojie (ZNPP). Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presa al AIEA. "Directorul general Grossi traverseaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?