Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii şi obiceiuri în cea de-a doua zi de Paşti

Publicat:

Traditiile si obiceiurile de Inviere sunt cunoscute si respectate de o multime de oameni inca din timpuri stravechi, insa nu acelasi lucru se poate spune despre obiceiurile din cea de-a doua zi de Pasti, care nu sunt cunoscute de toata lumea. In zilele de Paste existau interdictii aspre, inca din mosi stramosi: in prima zi nu era permisa plecarea din sat, nu se matura prin casa, nu se pregatea mancare iar masa de Pasti nu se ridica timp de trei zile. Astazi, in a doua zi de Pasti, se obisnuieste ca finii sa se duca in vizita la nasi, cu colaci, pasca si oua rosii, iar copiii merg la parinti. Nasii

Citeste articolul mai departe pe renasterea.ro…  

Sursa articol: renasterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Plata pensiilor aferente lunii mai se va face inainte de Paște

21:15, 25.04.2024 - Plata pensiilor aferente lunii mai se va face inainte de Paști. Guvernul a adoptat in ședința de joi actele normative necesare, astfel ca peste noua milioane de lei vor fi direcționați in avans catre poșta și catre bancile comerciale cu care sunt incheiate convenții in acest sens. Sursa: RADOR Articolul…

In ce zile din Saptamana Mare este considerat pacat sa faci curațenie? Sfaturile unui mare duhovnic

19:45, 25.04.2024 - Credințele populare spun ca in Saptamana Mare nu se lucreaza, iar cine iși da ultima suflare in aceste zile va merge in iad, pentru ca “Raiul este inchis”.„In aceste momente ne reamintim și retraim ultimele zile din viața Mantuitorului, cu intreaga lor tensiune și drama interioara, intr-o stare de sobrietate…

In Saptamana Mare sunt zile in care este considerat pacat sa faci curațenie. Sfaturile unui mare duhovnic

19:31, 25.04.2024 - Credințele populare spun ca in Saptamana Mare nu se lucreaza, iar cine iși da ultima suflare in aceste zile va merge in iad, pentru ca “Raiul este inchis”.„In aceste momente ne reamintim și retraim ultimele zile din viața Mantuitorului, cu intreaga lor tensiune și drama interioara, intr-o stare de sobrietate…

ANALIZA Radu Puiu, XTB: Deși in scadere fața de anul trecut, prețurile oualor continua sa fie ridicate pentru buzunarele romanilor

20:31, 18.04.2024 - Perioada Sarbatorii de Paște este unul dintre cele doua evenimente importante din perspectiva religioasa ce pot reprezenta și catalizatori pentru economie. Tradițiile legate de sarbatori pot influența semnificativ traiectoria de consum pentru alimente specifice, cum ar fi ciocolata sau oua, arata Radu…

Deși in scadere fața de anul trecut, prețurile oualor continua sa fie ridicate pentru buzunarele romanilor (analiza)

14:10, 18.04.2024 - Perioada Sarbatorii de Paște este unul dintre cele doua evenimente importante din perspectiva religioasa ce pot reprezenta și catalizatori pentru economie. Tradițiile legate de sarbatori pot influența semnificativ traiectoria de consum pentru alimente specifice, cum ar fi ciocolata sau oua, arata Radu…

Cand se vopsesc ouale de Paste. Greseala pe care gospodinele o fac an de an

10:50, 18.04.2024 - Folclorul conserva mai multe legende crestine care explica de ce se inrosesc ouale de Pasti si de ce ele au devenit simbolul sarbatorii Invierii Domnului. Una dintre ele relateaza ca Maica Domnului, care venise sa-si planga fiul rastignit, a asezat cosul cu oua langa cruce si acestea s-au inrosit de…

Masa de Paște. Cum sa te pregatești fara sa iți depașești bugetul

16:20, 16.04.2024 - Cumparaturile de sarbatori sunt un test. De regula, cumparam mai multe produse ca de obicei și mergem mai des la cumparaturi in prag de sarbatori. Se intampla sa se depașeasca bugetul alocat pentru masa de Paște și bineințeles așa se naște risipa . Multe dintre alimente, mancaruri gatite ajung la gunoi,…

Cum au aparut farsele de 1 aprilie: totul a inceput in anul in 1582 / Ce spune tradiția ca vei pați daca nu pacalești pe nimeni azi

04:40, 01.04.2024 - Celebrata anual pe 1 aprilie, Ziua Pacalelilor este dedicata executarii diverselor glume sau farse. De la stabilirea de intalniri fictive pentru prieteni la alte șotii asemanatoare, aceste obiceiuri sunt recunoscute in majoritatea țarilor europene de pe la mijlocul secolului al XVI-lea. Obiceiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?