Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tehnologie nouă pentru detectarea cancerului de ficat

Publicat:

Cercetatorii de la MIT au prezentat la conferinta TED din Vancouver bacterii programate sa depisteze tumorile hepatice, informeaza BBC News. „Programarea” a fost realizata prin modificari operate la nivelul codului genetic al bacteriilor, explica , cercetator la prestigiosul MIT. Savantul american spune ca aceeasi metoda ar putea fi utilizata si pentru detectarea altor tipuri de cancer. Deocamdata, metoda a fost testata doar pe soareci. Rezultatele acestui studiu urmeaza sa fie publicate in curand in revista . Cum au fost create…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Terapia SCIO, o metoda performanta de determinare a starii de sanatate in prezent și in viitor

14:51, 10.04.2024 - Cu aparatul de biorezonanța SCIO putem afla ce leziuni au lasat bolile avute in trecut, care sunt bolile de care suferim in prezent și la ce suferințe suntem predispuși in viitor. Acest tip de investigatie cu biorezonanta nu necesita recoltarea de probe de sange, urina sau tesut, este neinvaziva, neiradianta,…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Descoperirea care promite un viitor mai sigur: materialul ce elimina aproape toți virușii

05:10, 07.04.2024 - Cercetatorii de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne au creat un material revoluționar din silicon, dotat cu nano-varfuri extrem de mici, capabil sa neutralizeze 96% din particulele virale la contact.

O descoperire geniala, mult mai la indemana, ar putea aduce sfarșitul panourilor solare

08:10, 14.03.2024 - Cercetatorii japonezi și elvețieni au creat o sticla care produce curent electric cand este expusa la lumina, folosind un laser pentru a grava un circuit pe suprafața acesteia și generand astfel un cristal semiconductor. Aceasta invenție ar putea inlocui panourile solare clasice, oferind o modalitate…

METODA DE INVAȚARE Cum pot invața elevii de-a VIII-a Matematica de-a III-a in patru luni

20:05, 04.03.2024 - Rezultatele slabe inregistrate de elevi la examenul de simulare a Evaluarii Naționale cer masuri drastice. Copiii au de recuperat foarte mult intr-un timp extrem de scurt, motiv pentru care Ministerul Educației vine cu cateva propuneri. The post METODA DE INVAȚARE Cum pot invața elevii de-a VIII-a Matematica…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…


Ce parere ai despre aceasta stire?