Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Borș cu varza verde și cu puiu și Budinca de griș

Publicat:

In cadrul acestei rubrici, va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa.

În aceasta saptamâna, va prezentam ''Borș cu varza verde și cu puiu'' și ''Budinca de griș'', rețete care au fost publicate în seria ''Carte de bucate, practica'' (1907), scrisa de doamna .

Borș cu varza verde și cu puiu
Ia o capațâna de varza verde, taie-o marunt cu o ceapa mare uscata, apoi pune-o într'o…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sahateni: „Verde”  pentru un proiect de 220 de miliarde de lei vechi

00:11, 25.04.2024 - La sfarsitul saptamanii trecute, la sediul Ministerului Dezvoltarii au fost semnate mai multe contracte de finantare prin Programul National „Anghel Saligny”, doua dintre acestea urmand sa ajunga in judetul Buzau. Cele doua comune care urmeaza sa primeasca bani de la Ministerul Dezvoltarii sunt Sahateni…

Zacusca de fasole verde, cea mai sanatoasa rețeta de post

09:46, 08.04.2024 - La rețeta se poate folosi fasole verde sau galbena. Ambele soiuri sunt la fel de delicioase și pot fi gatite in mai multe feluri, precum ciorba, ghiveci, supa sau mancare de fasole cu roșii și usturoi. De asemenea, se poate face și un mix intre cele doua cand le puneți la borcan. Din circa trei kilograme…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Retete cu organe de porc, vita, miel, pasare

09:05, 04.04.2024 - Una dintre cele mai consumate mancaruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mancare in care se adauga organe de pasare ori animal pentru un gust cu adevarat delicios. Mai jos iți prezentam ce rețete de organe poți incerca și tu acasa.Daca iți place sa consumi rinichi de porc, ficat de…

Parlamentul german, unda verde pentru legalizarea partiala a canabisului

14:45, 22.03.2024 - Parlamentul german a dat vineri unda verde pentru legalizarea partiala a canabisului pentru uz personal incepand de la 1 aprilie, transmite dpa. Camera legislativa superioara, Bundesrat, a decis sa lase sa treaca proiectul in sedinta de vineri, dupa ce aceasta fusese aprobat de Bundestag luna trecuta.…

Rețete cu legume de primavara

14:11, 18.03.2024 - Primavara este poate cea mai buna perioada pentru a ne bucura din plin de legume proaspete. Consumul de fructe și legume de sezon este minunat și benefic pentru sanatate, dar și pentru buget. Inspira-te, așadar, din unele dintre cele mai delicioase rețete cu legume de primavara.De ce este bine sa prepari…

Produsul trațional pentru care se cere protecție europeana. E facut dupa rețete vechi de o suta de ani

18:25, 17.03.2024 - Asociatia Producatorilor Traditionali, Mestesugari si Artizani Valcea a demarat procesul pentru inscrierea produsului „Carnati din topor din Valcea" in registrul Uniunii Europene al indicatiilor geografice protejate.

REȚETE ROMANEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al Romaniei: Sarmalele in foi de varza

14:31, 12.02.2024 - Regele Mihai I al Romaniei, ultimul monarh al țarii, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv in preferințele culinare. Informațiile despre mancarurile sale preferate sunt limitate, insa se știe ca avea o afecțiune pentru bucataria tradiționala romaneasca, care se caracterizeaza prin simplitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?