Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REPORTAJ Cu un trecut extrem de zbuciumat, Tezaurul de la Pietroasa își spune istoria la Târgu Mureș

Publicat:

O parte a unuia dintre cele mai importante tezaure ale Romaniei, Tezaurul de la Pietroasa sau Cloșca cu Puii de Aur, descoperit de doi țarani, zdrobit cu toporul de un antreprenor, salvat dintr-un incendiu, furat dintr-un muzeu și deteriorat iar apoi descompletat de ruși, poate fi admirat in expoziția "Aurul și argintul antic al Romaniei" organizata la din Targu Mureș.

Fotografii: (c) Dorina MATIȘ / AGERPRES

Dintre cele 10 piese ale tezaurului care se mai pastreaza în România, Muzeul Național de Istorie, deținatorul…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Festivalul Filmului European, desfașurat și la Targu Mureș

01:05, 07.05.2024 - Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene in Romania și EUNIC Romania, in parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene, se va desfașura la Targu Mureș in perioada 16 – 18 mai, gazduit de Muzeul Județean…

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

De pe facebook pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava

18:40, 23.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei, care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de facebook a Muzeului…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

ZI CU ISTORIE. ISTORIA UNEI ZILE – 27 MARTIE 1918

11:15, 27.03.2024 - 27 martie 1918, ziua Unirii Basarabiei cu Romania, reprezinta un moment astral in istoria naționala, un miracol ce ține in primul rand de capacitatea de rezistența, de supraviețuire a spiritului, a conștiinței naționale și a limbii romane la capatul a 106 ani de colonizare, rusificare și deznaționalizare…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?