Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Profesorul emerit dr. Ioan Piso, despre decăderea Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: Felix Marcu s-a obișnuit să rostogolească proiecte de milioane

Publicat:

Intr-un interviu pentru Gazeta de Cluj, fostul director al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), profesorul emerit dr. Ioan Piso a dezvaluit o perspectiva critica asupra evoluției instituției și a deciziilor controversate luate de conducerea MNIT, in special sub directoratul lui Felix Marcu. Cu experiența sa vasta in domeniu, petrecand mai bine de un deceniu la șefi MNIT, profesorul Ioan Piso subliniaza problemele majore cu care s-a confruntat instituția, aducand la lumina proiectele ratate din lipsa de interes a actorilor implicați, dar și cum actualul director al MNIT a fost preocupat…

Citeste articolul mai departe pe gazetadebistrita.ro…  

Sursa articol: gazetadebistrita.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sapaturile arheologice recente din centrul Clujului au scos la lumina mai multe zidarii istorice: „Se suprapun cele trei incinte istorice ale orașului”

15:10, 15.03.2024 - In urma lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Cert este ca in Cluj-Napoca oriunde sapi in zona centrala dai peste vestigii, iar din Maraști spre…

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…

Evanghelia greco-romana din 1693, aflata in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei

14:30, 25.02.2024 - Evanghelia greco romana din 1693 este exponatul ce se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. A fost tiparita de ieromonahul Antim Ivireanul in Tipografia Domneasca din Bucuresti, iar ferecatura in argint aurit a fost realizata la Brasov, la comanda ctitorului manastirii Hurezi, Constantin…

Trei brațari preistorice din aur, furate din Romania, au fost aduse inapoi din Belgia. Cum au fost identificate

23:50, 20.02.2024 - Trei brațari au fost furate de autori necunoscuți din situri arheologice din Romania, inainte de octombrie 2020, deoarece atunci autoritațile belgiene au semnalat apariția lor in catalogul unei licitații din Monte Carlo, a anunțat marți, 20 februarie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație și…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.

Nu mai comparați Oradea cu Clujul: ”Noi avem centuri poduri, supratraversari și pasaje, ei dau o gramada de bani pentru un petic de pamant”

10:45, 31.01.2024 - Oradea a fost mereu ruda mai saraca a Clujului. Asta de cand, in 1934, guvernanții din Baragan au decis sa desființeze Academia de Drept din Oradea, inființata la 1780. Ca nu se facea sa existe in patrie o școala superioara creata cu 80 de ani inaintea celei din București.Atunci s-a produs practic ruptura…


Ce parere ai despre aceasta stire?