Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NASA a fotografiat suprafata corpului Rhea, satelit natural al planetei Saturn

Publicat:

Vehiculul de cercetare Cassini a fotografiat satelitul Rhea de la doar 997 km altitudine, cele mai "apropiate" dar si ultimele pe care NASA le avea in program.

Rhea, al doilea, ca marime, satelit natural al planetei Saturn, a fost fotografiat de cea mai mica distanta, mai putin de 1000 de km altitudine, imaginile dezvaluind o suprafata plina de cratere. Corpul ceresc, aflat la 1,2 miliarde de km de Pamant, a fost lovit de foarte multi meteoriti in milioanele de ani care au trecut de la formarea sa.

"Uitati-va bine, uitati-va atent la aceste fotografii pentru ca sunt ultimele.…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Copiii - viitorul planetei: Cum putem educa noile generații in privința protejarii apelor

13:40, 25.04.2024 - Apa este fundamentul vieții pe Pamant, susținand ecosistemele, agricultura, industria și chiar sanatatea umana. Cu toate acestea, resursele de apa dulce sunt din ce in ce mai limitate din cauza poluarii, schimbarilor climatice și consumului excesiv.

(foto/video) Explozie la Criuleni: Doua persoane au ajuns la spital cu arsuri grave, dupa ce o butelie cu gaz a sarit in aer

12:10, 01.04.2024 - Trei persoane au suferit arsuri pe suprafața corpului in urma exploatarii buteliilor de gaz in locuința. Ambele cazuri au fost inregistrate pe data de 31 martie Inspectoratul General de Situații Urgente avertizeaza cetațenii ca exploatarea buteliilor cu gaz propan in locuințe este periculoasa.Trei persoane…

Femeia de 83 de ani, care a luat foc in salonul spitalului Movila din Ploiești, a murit. Pacienta a suferit arsuri grave pe suprafața corpului

11:40, 05.03.2024 - In urma exploziei care a avut loc in salonul spitalului Movila din Ploiești, o femeie a suferit arsuri extrem de grave pe suprafața corpului. Din pacate, in ciuda eforturilor medicilor de a o salva, aceasta a murit.

Explozie la Spitalul Movila din Ploiești. O femeie a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului

15:15, 26.02.2024 - O explozie a avut loc luni, 26 februarie, dupa orele pranzului la Spitalul Movila, secția exterioara a Spitalului Județean de Urgența Ploiești. In urma incidentului, o femeie, in varsta de circa 80 de ani, s-a ales cu arsuri pe circa 50% din corp.

Viitorul planetei, mineritul asteroizilor?

14:25, 14.02.2024 - ”Exploatarea resurselor din spațiu este o idee mai veche, insa mai actuala ca niciodata. De la an la an epuizam din ce in ce mai repede resursele anuale ale planetei, in 2023 “reușind” performanța ca la puțin peste jumatatea anului (2 august) sa consumam toate resursele naturale regenerabile pentru…

Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, gazduieste un ocean propice vietii STUDIU

13:06, 08.02.2024 - Astronomii o compara cu „Steaua Mortii" din franciza cinematografica „Star Wars", dar s-a dovedit a fi mai ospitaliera decat isi imaginau pana acum oamenii de stiinta: Mimas, o mica luna a planetei Saturn, ascunde sub suprafata ei inghetata un neasteptat ocean lichid.

„Steaua Morții” ce graviteaza in jurul lui Saturn are un secret ascuns: Un ocean lichid sub suprafața

18:55, 07.02.2024 - Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, este cunoscuta pentru asemanarea sa bizara cu „Steaua Morții” din filmele „Star Wars”. Insa cercetatorii au anunțat miercuri ca au descoperit o noua particularitate a acesteia: un ocean lichid sub suprafața sa, relateaza Reuters.

Incendiu de proporții la o pensiune din Calimanești. Proprietarul a ajuns la spital cu rani grave pe suprafața corpului

08:35, 04.02.2024 - Un nou incendiu a izbucnit, de aceasta data, la o pensiune din localitatea Calimanești. Mai multe persoane au reușit sa iasa din cladire. Pompierii lupta cu flacarile și cauta in interior pentru a afla daca sunt victime.


Ce parere ai despre aceasta stire?