Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Preţul gazelor româneşti pe bursă a ajuns la cotaţii ISTORICE!

Publicat:

  OUG 114/2018 - aprobata in decembrie 2018 - a fixat la 68 de lei pe MWh, pentru urmatorii trei ani, pretul pentru intreaga productie interna de gaze naturale. OUG 19/2019 - aprobata in martie 2019 - a modificat aceasta prevedere, lasand la pret fix doar cantitatile de gaze destinate consumatorilor casnici si termocentralelor, incepand cu data de 1 mai. Acest lucru a dus la cresterea pretului gazelor de productie interna care se tranzactioneaza pe bursa si care este destinat agentilor economici. Astfel, daca in 2018, pretul gazelor romanesti a avut o medie de 79 de lei pe MWh, in ianuarie acest…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce facturile la energie nu scad atunci cand electricitatea este gratis pe bursa sau prețurile sunt negative? / Ce putem face pentru a profita de aceasta situație

14:40, 12.04.2024 - Weekendul acesta este al treilea la rand cand pe bursa de energie de la București prețurile sunt negative, adica producatorii platesc sa le fie preluata energia, invers decat este normal. Paradoxal, acest lucru nu duce la scaderea tarifelor platite de consumatorii finali, așa cum ne-am fi așteptat.…

MoldovaGaz anunța de cind va relua achizițiile de la Gazprom

21:35, 08.04.2024 - Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, a publicat scrisoarea companiei adresata Agenției Naționale de Reglementare in Energie in care sint descrise posibile scenarii de desfașurare a evenimentelor pe piața gazelor din Republica Moldova, incepind cu 1 mai 2024, cind expira contractul cu Energocom. Potrivit scrisorii,…

Gata cu boieria!: cand inceteaza plafonarea prețurilor la gaze și energie electrica

14:16, 18.03.2024 - Momentul se apropie implacabil și, cu siguranța, va starni un val de panica in randul romanilor. Ministerul Energiei propune renunțarea la plafonarea prețurilor la energie electrica și gaze naturale! Aceasta decizie vine ca un șoc pentru mulți, dat fiind contextul economic incert și inflația galopanta…

Dupa o amenda record de la ANRE vine și o licența de furnizare a gazelor / Augustin Oancea, unul dintre cei mai mari jucatori pe piața energiei, iși extinde afacerile

11:00, 14.03.2024 - Autoritatea Naționala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat miercuri acordarea licenței de furnizare a gazelor uneia dintre firmele deținute de omul de afaceri Augustin Oancea. Acesta este unul dintre cei mai mari și influenți jucatori de pe piața energiei electrice și gazelor din Romania,…

Radu Opaina: Lupii sunt paznici la oi acum. Corupția și minciuna lor duc la neincrederea noastra!

18:10, 06.03.2024 - In podcastul „Dialogurile Puterii”, Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din Romania, a adus in discuție o problema ce ne afecteaza pe noi toți: corupția și nepasarea autoritaților fața de nevoile cetațenilor. Radu Opaina a explicat cum sistemul actual faciliteaza practici…

Romanii, obligați sa plateasca o alta taxa pentru curentul electric. Planul ascuns si pericolul din noile contoare

10:00, 03.03.2024 - Asociația Prosumatorilor și a Comunitaților de Energie din Romania acuza Guvernul și Autoritatea Naționala de Reglementare in Energie (ANRE) ca, in ciuda negarilor lor publice, se pregatește deja impunerea unei „taxe pe soare”. Totul a pornit de la conditia pentru a deveni prosumator: sa te racordezi…

ANRE: Taxa pe soare este o problema inexistenta

11:45, 21.02.2024 - Taxa pe soare este o problema inexistenta, transmite Autoritatea Naționala pentru Reglementare in Energie (ANRE), care susține ca nu are in vedere niciun plan de elaborare a unui cadru de reglementare prin care sa se introduca o așa numita „taxa pe soare”. Mesajul ANRE vine in contextul in care Asociatia…

​ANRE vrea sa aiba un nou call-center / Experiement HotNews.ro: Operatorii care raspund acum la telefonul ANRE nu cunosc informații elementare

12:40, 08.02.2024 - Autoritatea Naționala de Reglementare in Energie vrea sa contracteze noi servicii de call-center pentru informarea consumatorilor de electricitate și gaze naturale. Vor fi doua linii telefonice, unde vor raspunde șase operatori. In acest moment, din cele doua numere puse la dispoziția consumatorilor,…


Ce parere ai despre aceasta stire?